Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582003

Editie 178 - Bier met Buikje


OWN

324 bezichtigingen



BiermetBuikje.gif

Deze rubriek is geschreven door @Bierbuikje!

Is de christelijke god wel zo lief?

Iedereen, ook niet gelovigen, hebben in Nederland wel eens mee gekregen wie de christelijke god is. Bij godsdienst met het oude en het nieuwe testament en de drie heiligen. In het oude testament verdrinkt hij eens de wereld (noach), hij moord nog een egyptisch volk uit en zorgt er voor dat de minderheid (israeliërs) veilig thuis komen. In het nieuwe testament gebeurt niet zoveel en je hoeft mij niet te vragen wat er gebeurd naast het verhaal van Jezus wat net met de paasdagen weer is geweest. De christelijke god staat er om bekend van liefde en samen zijn, wel, is dat wel zo?

Er was eens een moordenaar die evenveel moorden wilde plegen als het aantal vlakjes op een schaakbord. Dat zijn er naar mijn weten 8x8=64 moorden. Een terrorist bij de 9/11 aanslagen heeft ongeveer 3000 doden op zijn naam staan (exclusief zich zelf). Het aantal oorlogsdoden kan wel oplopen tot 2 miljoen en god heeft er nog veel, veel meer gedood.

Denk aan het verhaal in egypte waar hij de farao, zijn familie en zijn leger vermoordt (600 en meer). Verder hebben we nog noach waarbij god de toenmalige wereldbevolking laat verdrinken. Er wordt gedacht dat de wereldbevolking toen uit 30 miljoen mensen bestond. God heeft 7 plagen over egypte gedaan waardoor er zeker 30 duizend mensen zijn gestorven, hij heeft nog eens ieder eerstgeboren kind in egypte gedood (+500 duizend doden) en hij heeft een leger opdracht gegeven elkaar te vermoorden, weer 120 duizend doden. Verder heeft hij nog veel eenlingen gedood en wat meer duizenden aantallen, maar dat is te veel om op te noemen.

Is dit nu de god van de liefde, samen zijn en elkaar helpen? Een god die de opdracht geeft of 'zelf' een volk vermoord puur voor een minderheid, de israeliërs? In totaal komt het neer op net iets meer dan 33 miljoen doden. Dat is twee keer nederland.

some-god-of-love.jpg

Bron: http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2007/01/how-many-has-god-killed-complete-list.html

Bierbuikje

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...