Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580542

Editie 179 - Modding Review


OWN

533 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

2qkm5nr.gif

Deze rubriek is geschreven door

.Senne!

Welkom bij Modding Review, een rubriek die sinds deze week door mij wordt geschreven. Ik ben persoonlijk erg blij dat deze rubriek bij mij terecht is gekomen, aangezien ik in een ver verleden ook nog wel eens mijn tijd vulde met het modden van GTA SA en GTA IV.

Download Spotlight

GTAGames.nl afbeelding
Deze week weer een nieuwe download die 'gereviewed' zal worden, namelijk, de 'RPG Shark'. De mod is gemaakt door Luzhin2.4, die ondertussen zeker niet meer onbekend is als GTA IV-modder door onder andere de Maibatsu Vincent Tuning en Sanchez Supermotard. De RPG is een simpele maar erg geslaagde texturemod die de afgeschoten raket van de Rocket Launcher in GTA IV een Shark-look geeft. Ik denk dat Luzhin z’n inspiratie voor deze mod heeft gehaald bij de gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, die vaak ook het gezicht van een haai opgeschilderd kregen zoals deze Spitfire. Een erg geslaagde mod, aangezien Luzhin2.4 in zijn showroom enkel positieve reacties kreeg. ^_^

Mod Showroom

Een nieuw gezicht in modding heeft zich de afgelopen week laten zien, namelijk Twister24. Hij presenteerde in de modding showroom zijn'Offroad Rancher', een modificatie voor GTA IV gebaseerd op de standaard Rancher. Twister vond de standaard Rancher niet echt goed voor Offroad, en ik ga volledig akkoord. De mod zorgt ervoor dat de Rancher een stuk hoger van de grond komt te staan, zodat je er makkelijk mee over obstakels kan rijden.

De reacties in het topic waren allemaal vrijwel gelijk: Het idee is erg leuk, maar de uitwerking kon net iets beter omdat er geen vering op het onderstel van de auto zit. Ik sluit me hierbij aan, maar vind het een erg geslaagde mod voor z’n eerste keer. Keep it up, Twister24! :tu:

Screen van de mod:



1zqvxch.png

Ook is de mod te downloaden in de GTAGames.nl Download Database, je kan ‘m hier vinden:

Download

Opgepast GTA IV-modders!

Dvt was zo vriendelijk om het forum te waarschuwen: Rockstar heeft maandag een nieuwe patch gereleased met nummer 1.0.6.0 die er onder andere voor zorgt dat GTA IV deels beveiligd is tegen modding.

Dvt weet ons te melden dat Rockstar met de patch de vehicles.ide en handling.dat heeft gecodeerd, waardoor je die bestanden wel nog kan openen maar niet meer kunt bewerken omdat je dan een heleboel codes te zien krijgt. Als je dus nog wil kunnen genieten van je custom handling lines en andere, wacht dan even met downloaden tot er een tool uit is die de files weer leesbaar maakt!



2q0ip0m.png

Dvt voegt er nog aan toe dat .asi mods wel nog schijnen te werken, met uitzondering van de FileCheckFix van Alexander Blade.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...