Jump to content

Beat Down Blog

  • entries
    150
  • comments
    864
  • views
    94,542

De Weg naar Succes


Gijsso

714 views

fwsunq.jpg

Geschreven door Cabyon en Gijsso

Gepubliceerd door de Beat Down corp.

Het maandblad KIJK kwam deze maand met een hele interessante stelling: Zomerkinderen zijn veel succesvoller in hun leven dan hun leeftijdgenootjes die in de andere seizoenen zijn geboren. Het heeft , volgens KIJK, twee redenen. 1) Omdat je in de zomer geboren bent, heb je minder fysieke bescherming nodig van je moeder en 2) het schoolsysteem is zo ontworpen dat de jongste (dus die in de zomer zijn geboren) een jaartje blijven zitten, dus zijn ze het jaar daarna de oudste. Of als ze toch doorgaan, moeten zij het hardst knokken om mee te komen. In beide gevallen ontwikkelen ze goede leiderschapskwaliteiten die ze later ook weer goed kunnen gebruiken. Wij dachten van: 'Hé, zal zich dit ook toepassen op een elektronische omgeving zoals een forum?'


Eerst hebben wij vastgesteld wie hier op dit forum succesvol zijn. Dat zijn natuurlijk de super- en megaleden, de moderators en de admins. Daarna hebben wij vastgesteld wat de zomer nou precies is. Wij handhaafde vanaf juni tot aan half september. Iedereen daarbuiten die is dus niet meegerekend. Dus eerst gingen wij alle geboortedata van de groepen die wij hebben gekozen uitzoeken. Maar daarna keken wij ook naar de geboorte van het account. Dat tellen wij ook mee, om te kijken of het iets ermee te maken heeft. Het resultaat van ons onderzoek is in de tabel te vinden:

[table=header]Soort lid| geboorte in zomer | registratie in zomer


Admin
| 43% | 43%


Moderators
| 54% | 54%


Megaleden
| 46% | 55%


Superleden
| 32% | 56%


Alle groepen
| 39% | 54%[/table]


Hier kun je duidelijk zien dat de stelling van KIJK klopt. Wij nemen bijvoorbeeld de groep Megaleden. Daarvan is 46% in de zomer geboren, de andere 54% in de overige drie seizoenen. Maar nog overduidelijker is dat 55% van diezelfde groep in de zomer op het forum is 'geboren'. Toeval? Misschien, maar dezelfde informatie vinden we terug in de tabel bij de andere groepen. En bij de grootste groep (Superleden) is weliswaar maar 32% in de zomer geboren, maar wel 56% heeft zich geregistreerd in de zomer.


Wij kunnen uit dit onderzoek concluderen dat de stelling van KIJK ook op een elektronische omgeving toepast.

13 Comments


Recommended Comments

Ik ben geboren in februari, m'n oudjes moesten in een sneeuwstorm naar het ziekenhuis rijden. Ben ik nu gedoemd? :'(

Ik ben geboren in Januari, ik heb mijn survival pakket al klaargezet. :'(

Link to comment

Dat slaat natuurlijk nergens op. Kijk eens naar de groep leden die hier alleen komt om iets te downloaden. Misschien zijn de ergens anders wel erg hoog. Wie weet? Ik denk niet dat je hier iets mee kan zeggen.

Link to comment

Het is een theorie die ook hier goed aansluit. En we hebben alleen maar de top gebruikt, die zijn echt succesvol hier. En ik denk niet dat iemand die hier zomaar iets wil downloaden ineens een SL+ is.

Link to comment

Ik ben in Maart geboren toen het ook heel slecht weer was in 1995... Wat nu? :{

Alleen wel... Die tabel snap ik niet XD

Link to comment

Zo moeilijk :puh:? De eerste kolom is de groep, de tweede kolom is het aantal mensen in een percentage dat in de zomer jarig is (dus in de zomer geboren) en de derde kolom het aantal mensen in een percentage dat in de zomer zich hier geregistreerd heeft.

Link to comment

Zomerkindje.

16 juli 1993 :D

Waar begint mijn weg naar sucess?

Nee maar ik merk hier wel iets van op school.

Ik ben als een van de weinige geboren in de zomer (1 meisje is ook in zomer geboren) Ik ben de slimste van de klas (Stel je dan maar eens voor hoe dom de rest is) en dat andere meisje is het op een na slimste en is als een van de weinigen ver emotioneel en sociaal ontwikkeld.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...