Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 180 - Grand Theft Weekly


OWN

422 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

2jfnkzk.gif

Deze rubriek is geschreven door Rinaldootje.

Deze week een editie waar ik het over de Protagonisten van GTA ga hebben. Deze week helaas deen Vraag van de week. Omdat ik nog niks binnen heb gekregen. Ook heeft er niemand mij een PB gestuurd over hun ervaring met de Episodes of Liberty city. :( Een redelijk aangepaste editie.

Deel: 1

Enjoy.

Protagonist

Een protagonist is een hoofdpersonage uit een verhaal. (Vertel ik maar even voor de gene die dit niet weten)

Claude(GTA:III (Bij-personage in SA))

GTAGames.nl afbeelding
Het stille, emotieloze type. Hij zegt werkelijk nooit iets, ook toen hij in GTA:SA voorkwam zij hij al niets. Misschien iets met zijn stembanden of tong gebeurt? In 1992 is Claude in San andreas. Waar hij het vriendje is van Catalina, meedoet aan auto races en geen ene woord zegt. C.J. noemt hem ook een bedrieger zonder tong. Samen met Catalina vertrekt hij uit San Andreas om richting Liberty city te gaan.

In 2001 komt hij samen met Catalina aan in Liberty city. Na door het hele land banken te hebben leeggeroofd en er nog mee zijn weggekomen zijn ze nu bezig in Liberty city. Catalina ziet blijkbaar niets meer in de relatie en bedriegt Claude. Voornamelijk voor het geld. En ze laat Claude achter om te sterven. Sterven doet hij niet en hij wordt opgepakt door de LCPD. Hij krijgt een 10 jaar celstraf, maar omdat de Colombian cartel een oude man wilt bevrijden zien Claude en 8ball de kans om te ontsnappen. 8 ball brengt je in het criminele circuit van Liberty City. Je komt hierdoor in aanraking met de Liberty city maffia, de Jakuza, de Colombian cartel, de Triads, een Necrofiele Zakenman, wie eigenlijk niet?

Na veel gezeur en gedoe kom je het lijk van een Jakuza vrouw en een Colombian cartel man tegen. Samen met een briefje dat je nogal wat geld aan Catalina moet geven om een vrouw genaamd Maria vrij te kopen. Je komt met het geld aan en Catalina zou Catalina niet zijn als ze je zou bedriegen. Toch bevrijd je Maria en na veel kogels krijg je ook Maria op de grond.Samen loop je na nog geen een word gezet te hebben Met maria weg. Maria die niet weet wanneer ze moet stopen met praten wordt het zwijgen opgelegd door een pistoolschot. Wat er uiteindelijk met haar is gebeurt weet niemand. Ja Claude is het emotieloze type dat voor niemand uit de weggaat. En kan blijkbaar niet zo goed tegen mensen die heb bedriegen.

GTAGames.nl afbeelding
Tommy Vercetti (GTA: VC)

Mijn persoonlijke favoriet. Tommy vercetti, een man die toch vriendelijk kan zijn, helder kan denken in elke situatie, en toch zijn emoties durft te uiten. In 1971 slachtte hij in Harwood (Liberty city) een groot aantal tegenstanders van Sonny Forelli. Vandaar zijn naam 'The Harwoord Butcher'.

15 jaar later in 1986 komt Tommy vrij. En hij wordt meteen maar weggestuurd door Sonny voor een Drugsdeal in Vice city. Niet zo zeer voor de deal. Maar meer zodat Tommy niet in Liberty City is. hij gaat met het geld van Sonny naar Vice city om een Drugsdeal te doen met de Vance brothers. Deze Deal blijkt een val te zijn, en Victor vance, en de 2 handlangers van Tommy worden neergeschoten. Jij, je drugsverslaafde advocaat Ken Rosenberg en Lance vance ontsnappen de ravage. Vanaf nu begint het, Tommy gaat het criminele circuit van Vice city in om te ontdekken wie de persoon was die ervoor heeft gezorgd dat je werd aangevallen. In je weg daarnaartoe ontmoet je Lance Vance, zijn broer is zojuist doodgeschoten in dezelfde drugsdeal en hij wilt ook weten wie het was. Dankzij de help van een kolonel (Colonel cortez) kom je in aanraking met de locale drugsbaron Ricardo Diaz. Door even voor Diaz gewerkt te hebben kom je erachter dat hij het was die Tommy oplichtte. Lance weet dit ook en probeert Diaz te vermoorden maar hij maakt een enorme Fail. Jij moet Lance weer eens uit de problemen helpen en niet lang daarna ga je samen met Lance Diaz zijn villa binnen en na een lange schietpartij krijg je Diaz op zijn knieën, Daarna geef je hem de loden kogel.

Nu Diaz dood is zie Tommy de kans om heel Vice City over te nemen. Hij koopt verschillende bedrijven op die hij voornamelijk gebruikt voor illegale praktijken. Het witwassen van geld, het plegen van een bankoverval of gewoon het organiseren van illegale straatraces. Lance houdt zich meer op de achtergrond. Tot het moment dat Sonny forrelli zich eens laat zien. In wat op dat moment Tommy's villa is breekt een vuurgevecht zo groot had je hem nog nooit gezien. Lance denkt slim te zijn door Sonny's kant te kiezen. Maar hij krijgt voor zijn bedrog een paar kogels in zijn lichaam gepompt. Het zelfde gebeurt met Sonny. Het lijkt dat je nu een mooie toekomst te gemoed ziet samen met je Drugsverslaafde advocaat.

in 1992 is die relatie echter verdwenen. Tommy reageert niet meer op ken's telefoontjes. Maar hieruit kan je opmaken dat hij nog wel leeft.

De vraag van de week... Rinaldootje's verleden

Ik heb dus geen vraag van de week. Maar toch vind ik het verplicht om er iets extra bij te doen. Oftewel ga ik jullie vertellen over mijn Grand Theft Auto verleden.

In ongeveer 1998, 1999 was ik een mannetje van 5 á 6 jaar. Samen met me moeder en me zus ging ik langs een goede vriendin van me moeder en zus langs. Bla bla bla... Me moeder zij maar dat ik met de zoon daar moest spelen. Een gozertje van ongeveer 10 jaar ouder. Hij liet mij een geweldig spel zien. Het spel Grand Theft Auto. Ik speelde het daar de hele dag door. Onderweg naar huis begon ik aan me moeder te hangen en te bedelen of ze dat spel voor me wou halen. Iets wat me nog lukte ook. Dit is ook het aller eerste spel dat ik zelf in mijn bezit had. Een paar jaar later kreeg ik van die zelfde jongen het spel GTA:2 Sinds dien kon je zeggen dat ik verslaafd was.

Sindsdien ben ik groot GTA fan. En ik Ben dankzij Grand Theft Auto ook een Gamer geworden.

Dat was het dan voor deze week. Volgende keer Deel 2 waarin ik Carl Johnson, Toni cipriani en Victor Vance wil bespreken. So Stay tuned for more.

1 reactie


Recommended Comments

Zo nu ik zie dat het online sta lijkt me dit weer een gevalletje van TL;DR (Too Long, Did not read) :puh: Maar trots ben ik er wel op. bloos.gif

EDIt: Kom er uren later achter dat dit OWN zijn 13.000e reactie is.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...