Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580197

Editie 183 - Fiegel's Column


OWN

466 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_1159.gif

Deze rubriek is geschreven door Fiegel5!

Vele OWN lezers krijgen waarschijnlijk vraagtekens bij het zien van deze rubriek, want hij was toch gestopt? Ja dat klopt, maar deze week vond ik het nodig om ook eventjes mijn mening openbaar te uiten over een aantal lopende zaken op het forum.

Fiegel's ongezouten mening over...

Dit maal neem ik meerdere onderdelen uit de grote ketel, omdat deze rubriek dus eenmalig is probeerde ik de volgende onderwerpen in het kort te beschrijven:

Status-update

Ik pluk hier even een gewild onderwerp uit de grote ketel, de statusupdate. Ik vraag mij namelijk af wat het nut daarvan is. Het is een soort twitter, maar op twitter volg je een persoon die je interessant vind en niet een heel forum. Ik heb er niet zo heel veel last van opzich, ik lees het af en toe gewoon lekker door en klik zelfs af en toe op de reclame die daar wordt gemaakt. Waar ik zelf trouwens net zo hard aan mee doe, want het is maar wat makkelijk natuurlijk.

Bovenstaande zit ik eigenlijk niet zo mee, maar de vraag om negatieve aandacht binnen de statussen wel. Gehuil over slechte cijfers, gemekker over warns, en ga zo maar door. Wat schiet ik als forum gebruiker er mee op dat jij een warn hebt? Toch geen ene reet? Houdt dat lekker voor je, niemand die het interessant gaat vinden. Evenals dat je op het punt van zelfmoord plegen staat, is er iemand op dit forum die wat met die mededing kan. Waarschijnlijk is het toch niet zo en is het gewoon een vraag naar (negatieve) aandacht. Zo was er laatst iemand die in zijn status zette dat hij (voor de 2de keer) voorgoed het forum ging verlaten. Terwijl hij dat daarvoor ook al meerdere malen had gemeld, netalsof jij daadwerkelijk nooit meer terug komt. Want het is maar wat makkelijk om even over het forum te scrollen. Daarnaast was dit betreffende lid rond de 14/15, dus ook dit is weer een voorbeeld van vraag naar (negatieve) aandacht. Wat ik met bovenstaande wil bereiken is de stop van deze aandachttrekkerij binnen de statussen. Post of iets nuttigs, of post niet! Niemand vind het interessant om aandacht te geven aan een 14e die voor de 5e keer zelfmoord gaat plegen.

Profielenrage

Toch nog iets waar ik even op terug wil komen, het lokken van mensen naar profielen blijkt nu de nieuwste rage te zijn. Flats met paint een sig in elkaar, en verzin een contest op je eigen profiel. Maar kom op? Wat is daar nu leuk aan? Ik denk niet dat menig forumlid het leuk vind om met een sig rond te lopen waarop staat “Ik was de 200ste bezoeker van PatrickW zijn profiel”, sterker nog. Als ik zon sig tegenkom zou ik helemaal dubbel gaan van het lachen. Wat schieten we ermee op, om een vraag te beantwoorden en dan een sig te hebben met dat je die vraag wist. Net alsof iemand die daadwerkelijk met trots gaat dragen. Organiseer gewoon een normale contest op het forum waar men ook daadwerkelijk iets aan heeft. Hier heeft namelijk compleet niemand wat aan. Waarom die lokkerei überhaupt naar je profiel? Op je profiel staat wie je bent, wat je doet en je berichten. Het is geen hyves of faceboek. Houdt het gewoon lekker simpel zonder bullschit er om heen.

Jowx

Ik ga hier niet al te diep op in, omdat ik dan uren ga lopen zeuren over alles en iedereen. Maar mensen, kom op. Laat die jongen eens met rust, hij is admin en doet gewoon braaf zijn werk. Inderdaad doet hij dat op een uitzonderlijke manier, maar accepteer dat eens. Sterker nog, iedereen kan wel toegeven dat deze man zijn werk doet op een leuke manier. Hij sluit een topic op een originele manier, warnt vaak ook nog eens met de nodige grapjes eromheen. En dan toch krijgt hij al die negatieve aandacht boven op zich. Waar verdient hij dat aan? Dutchy3010, Joriz, Lantyz ook die warnen leden en sluiten topics. Maar die krijgen ook niet dagelijks dit commentaar en gezeik aan hun hoofd. Jongens, kom op. Heb eens respect richting die man, hij probeert zijn werk op een leuke manier te doen. En in plaats van continu te lopen zeiken tegen deze man kan je ook respect tonen. Want jongens, geloof me of niet ook met Jowx is prima te praten over een warn. En ook hij is hier net zoals iedereen uit de crew om mensen te helpen en een dienst te bewijzen op het forum. Heb eens respect en kap met die topics en dat gemekker over hem.

3 Vragen aan…

5 Onderwerp gerelateerde vragen stelde ik aan Visser23. Hij antwoorde, zoals gewoonlijk op zijn Vissers's...

Fiegel5

Visser23

De nieuwe status-update, wat vind jij hiervan en maak je hier ook gebruik van?

Nouja, nieuw is het niet, het is er al een tijdje. Ik vind het zeker een goed idee dat deze status er is, maar op de manier waarop het gebruikt wordt zit nog een tegenslag. Soms is het wel leuk om te lezen, andere keren gewoon belachelijk.. Soms staan er zulke onnutige dingen in, wat het alleen maar onoverzichtelijk houdt. Zelf maak ik wel eens gebruik van de status ja, maar dat is voornamelijk voor reclame voor contests over GTAForum. Verder gebruik ik het eigenlijk niet, en ben ook niet van plan dat veel te gaan doen.

Wat vind jij van de nieuwe profielenmode, dus het organiseren van dingen op een profiel?

Belachelijk. :D

De ophef rondom Jowx, wat krijg jij hier van mee en hoe vind je dit?

Dat is gewoon super geniaal, altijd leuk om te zien hoe sommigen proberen te crew belachelijk te maken. :D

En met deze 3 vragen sluit ik deze eenmalige rubriek af, voel je niet tegengehouden om te reageren op de bovenstaande feiten. Ik heb bij de voorbeelden geen namen genoemd, ik zou het op prijs stellen als jullie dat bij het reageren ook niet doen imv privacy.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...