Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580011

Editie 185 - Game On!


OWN

408 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_13567.gif

Deze rubriek is geschreven door Visser23.

Zoals afgesproken hebben we deze week een review over Red Dead Redemption. Hierin behandelen we een aantal punten van het spel en geef ik mijn mening erover. Daarnaast vroegen we ook een andere lid over het spel. Ook mocht dit lid een cijfer geven. Veel plezier met lezen.

Red Dead Redemption

Hou je van hitte, droogte en actie? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen in de wereld van Red Dead Redemption. Dit spel is ontwikkeld door Rockstar Games en het is een opvolger van Red Dead Revolver. De game was te koop vanaf 21 mei 2010 voor de Playstation 3 en Xbox360.

Een kijkje op het spel

Visueel zit het spel prima inelkaar. Dit is dan ook een van de redenen waarom het spel zo bekend is, en zoveel wordt verkocht. Rockstar staat natuurlijk al bekend om de GTA-serie, maar met deze game maken ze zichzelf alleen nog maar bekender. Qua graphics klopt alles. Ondergaande zon in een droge woestijn, prachtig om te zien. De effecten in vuurgevechten zijn hartstikke realistisch, en daarnaast treden er zelfs weersverandering op. Ook veranderd het seizoen, zodat je in de winter speelt, maar ook in de zomer. Ook het dag en nacht verschil is super gedaan. ’s Nachts zul je nauwelijks iemand zien, maar in het midden van de dag zit het spel bomvol.

25znul0.jpg

Everything isn’t all..

De verhaallijn is ook zeker super. Hierover gaan we natuurlijk niks vertellen, aangezien we anders informatie weggeven die mensen niet willen lezen. Natuurlijk kunnen we wel verklappen dat de verhaallijn over de hele wereld heen wordt gespeeld en dat de missies erg variërend zijn. Zoals jullie weten is het een hele grote map, dus maak je maar klaar. De missies zullen beginnen met het aanleren van de controls en er zal een beetje van het spel laten zien worden. Natuurlijk zul je niet alleen de verhaallijn kunnen uitspelen. Er is namelijk veel meer te doen. In de woestijn kan je je natuurlijk voorstellen dat mensen problemen krijgen, deze mensen zul jij moeten helpen, of juist niet. Dit is een keuze voor jou. Je kan twee kanten in dit spel kiezen, de goede en de slechte kant. Voor elke missie krijg je een aantal punten, Fame en Honor. Hier zitten voor- en nadelen aan.

mvqkxi.jpg

Spelletje spelen?

In de tijd van cowboys ging natuurlijk niet alles om schieten. Er werden ook veel spellen gespeeld, zoals Blackjack en poker. Met deze spellen zul je onder andere te maken krijgen. Daarnaast is er nog Five Finger Fillet. Heb jij ritmegevoel en kan je er tegen om een mes in je vingers te krijgen? Dan kan je dit spelletje altijd eens proberen. Het is de bedoeling dat je op een ritme een mes tussen je vingers in slaat. Dit kan natuurlijk ook eens mis gaan. Buiten deze spellen gaat natuurlijk ook veel om paarden. Zo heb je races in bepaalde missies en zul je deze moeten winnen. Daarnaast is er ook nog een spelletje waarin je hoefijzers moet gooien om een ring. Doe dit met een lekkere inzet en win! Er zijn vele mogelijkheden qua spelletjes. Natuurlijk kan je ook valsspelen. Zo kan je met pokeren in andermans kaarten kijken, maar als je gesnapt wordt zul je een duel met degene aan moeten gaan. Het is dan een één tegen één gevecht. Een 50-50 kans op de dood en op leven.

6jd10h.jpg

Boswandeling, dierentuin of beiden?

In Red Dead Redemption zal je vele dieren tegenkomen. Deze kan je doodschieten om vervolgens het dier te bewerken. Zo kan je de vacht eraf halen, het hart eruit halen of van vogels de veren pakken. Deze kan je bij een General Store verkopen voor geld. Echter, ook hier zit veel variatie in. Je staat versteld van het aantal dieren in dit spel. Naarmate je verder komt zul je ook in een bos kunnen komen. Hier kan je nauwelijks veilig lopen. Wolfen, beren en noem maar op, alles is er te vinden! Geweldig gewoon.

2i7z1z.jpg

Mini-review van VWO-er:

Het verhaal zit goed in elkaar en er hangt een goede sfeer en de nodige humor ontbreekt ook niet. Er valt genoeg te doen naast de "echte" opdrachten, waardoor je nooit echt uitgespeeld raakt. De manier van spelen wordt goed uitgelegd, daarnaast kom je spelenderwijs overal toch wel achter.

Minpunten heb ik nog niet ervaren, zo ver ben ik toch nog niet: ik zit net in Mexico en heb me nog niet aan de multiplayer-modus gewaagd.

Al met al een prima spel, ik geef het een 8.7

Mini-interview met Basssss

Je hebt Red Dead Redemption niet, maar hoe lijkt je de game?

Red Dead Redemption lijkt me echt een gave game, waar je goed de Rockstar stijl in terug kunt vinden.

Wat voor invloed geven de screenshots op jou?

Realistische sfeer van RDR. Ze zouden zo'n landschap eens in GTA moeten zetten.

Maar dit lijkt toch op GTA? Een GTA met meerdere mogelijkheden.

Ja, maar in GTA kun je rondcruisen met een gave autoradio, die heb je volgens mij niet in RDR

16i8x2c.jpg

Eindconclusie

Nog lang niet alles is genoemd in deze review, dus ga er maar van uit dat er genoeg is te doen in de wereld van Red Dead Redemption. De multiplayer heb ik niet uitgebreid gespeeld, dus hier kan ik geen oordeel over vestigen. Over de singleplayer natuurlijk wel, aangezien ik op een dikke 80% zit. Alles ziet er geweldig uit, het is gewoon een plaatje. Missies, challenges, verschillende uitfits en noem maar op; prachtig. Als ik een cijfer moest geven, was dat zeker een 9,5. Een super game, sinds tijden weer eens. Eén van de beste spellen op de markt is dit zeker!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...