Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582005

Editie 186 - Grand Theft Weekly


OWN

421 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

2jfnkzk.gif

Deze rubriek is geschreven door Rinaldootje.

Rinaldootje besluit eens wat te schrijven over een paar GTA kloons en Look-alike's. Je kent ze wel, Spellen die verdacht veel op GTA lijken, soms met succes en soms een enorme flop.

Ik zal de spellen een waardering geven die in verhouding staat tot de GTA serie. De GTA serie krijgt al standaard een 5. Dit is niet het cijfer dat ik GTA zelf geef. Dit is een vergelijking. Krijgt een Game namelijk een 6 dan is het een stukje beter dan de gemiddelde GTA game. Krijgt het een 9 dan is het wel 2X zo goed als een GTA game. Krijgt het een 4, iets minder. Krijgt het een 1 dan is het een enorme flop vergeleken met een GTA game. En uiteraard is een 5 gewoon hetzelfde als een GTA game.

GTA clone & look-alikes

Ja GTA, Geweldig spel in mijn ogen. Maar vaak zijn er van die spellen die het succes van Grand Theft auto willen nadoen. Soms gooien ze er een schepje bovenop, soms vergeten ze de belangrijke dingen. Hier één die ik heb gespeeld en mijn mening over ze.

Bully (Canis canem edit)

GTAGames.nl afbeelding
Ja deze GTA Look-alike ontworpen door R* games zelf doet het in mijn ogen goed als Look-alike. Het heeft de belangrijkste aspecten van een normale GTA spel. De missies, De open omgeving, Wapens, Humor, goede verhaallijn, mooie omgeving, verschillende voertuigen, zij-missies etc. etc.

Het enige grote verschil met een GTA game is dat de hoofdpersonage 15 is, Minderjarig dus. En alles is daar netjes op aangepast, de vuurwapens zijn vervangen door katapulten en geïmproviseerde wapens zoals een Aardappel kanon. De wagens zijn vervangen voor fietsen, een Skateboard en een go-kart.

En ja het speelt zich vooral af in en rondom een school. En jij bent Jimmy Hopkins, je moeder is net op reis met je 'nieuwe' vader en je mag die vent niet. Ze dumpen je op een rijke kostschool oor dit jaar waarin je veel te wachten staat. Van pestkoppen tot dronken leraren het is er allemaal.

Het speelt echt bijna als een GTA spel. De besturing is veelal eenvoudig en makkelijk te begrijpen.

Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt, tenzij je nog naar je les moet, dan is het meer verstandig om even langs je les te gaan. En ook een nadeel is dat je om 02:00 in de nacht op de grond in slaap valt en weer om 08:00 wakker wordt.

De mogelijkheid om te zwemmen is er ook, dit geeft je een veel grotere wereld dan dat het eigenlijk voelt. Ja de wereld voelt misschien klein, maar aangezien je belangrijkste vervoersmiddel je fiets, scooter of Go-kart is is hij hiervoor groot genoeg.

Zijmissies zijn ook van de partij. Deze vind je veelal als opdrachten van verschillende personen door de stad heen. Net zoiets als de Random characters uit GTA: IV. Ze verschillen enorm van simpel een doosje pillen voor een zwerver ophalen tot het in elkaarslaan van een stel Greasers.

Ja Gangs zijn hier ook, of tenminste iets wat daarop lijkt. Het zijn de verschillende groepjes op school (En in de stad). Ze zijn ingedeelt in de Bullies (Pestkoppen), Nerds, Greasers, Preppies, Jocks, Townies, Adults, Prefects/Teachers, Cops, Overig (Vooral leerlingen die niet bij een clubje horen). Ieder van deze heeft als het ware zijn eigen plek op school en in de stad. Maar je ziet ze ook vaak genoeg vrij rondlopen. En ja iedere groep heeft zo zijn eigen kenmerken. Zoals de Greasers. Dat zijn van die typische jaren 50 Rock and roll Nozems.

De missies zijn typisch Kind-GTA. Je hoeft niemand te vermoorden, maar pijn doen is vaak meer dan genoeg. Hiervoor heb je ook een redelijk arsenaal aan wapens. De simpelste dingen zoals Eieren, vuurwerk, knikkers en een katapult, tot Een aardapel kanon, Een geweer dat vuurpijltjes afschiet en geweldige vechtmoves die je van een zwerver leert.

De politie is hier ook aanwezig, In de school zijn het gewoon wat mensen van de school zelf en je leraren, op straat echt de politie. Het heeft ook een soort Wanted level systeem. Alleen hier krijg je bij verschillende misdaden een ander level. Bij bijvoorbeeld inbreken in een kluisje krijg je 1/3, bij het plagen van meisjes krijgt je 2/3, maar ga je volwassenen verwonden dan krijg je meteen de volledige 3/3. Maar kwijt raken is niet moeilijk. Zolang je niet gezien wordt daalt het snel. Je kan je Personage tot in grote hoeveelheden veranderen. Verschillende kleding, kapsels en zelfs een tatoeage (Voor een 15 jarige :7 )

Doordat het gemaakt is door R* games heeft deze game al een plus-puntje voor mij. Het is gemaakt door mensen die er verstand van hebben. Hij speelt over het algemeen fijn, en het heeft ook echt bijna een GTA gevoel.

Deze game geeft in in verhouding van Grand Theft Auto zelf een 4,5

Het speelt als een GTA game, Het ziet eruit als een GTA Game, Het voelt bijna als een GTA game. Maar het is niet precies als een GTA game. Het mist een paar kleine details. Bijvoorbeeld de leuke hoeveelheid Easter Eggs, Ik zie ze gewoon niet. En ook omdat je hier dingen Moet doen. Je moet naar de les en totdat je die niet hebt afgemaakt heb je wat minder vrijheid.

De vraag van de week aan...

Iedere week stel ik aan een lid 2 simpele Grand Theft Auto gerelateerde vragen.

Deze week stelde ik de vragen aan: Wesley_GTA en jvj.

Ik vroeg aan Wesley_GTA:

Wat is jouw favoriete Grand Theft Auto Spel?

Ik ga voor GTA: San Andreas. Omdat het gewoon een GTA is waar zo extreem veel dingen mogelijk zijn en alles was gewoon zo extreem groot. Dat ook nog in verschillende omgevingen, bijvoorbeeld: Country, woestijn, las vegas e.d. Dat zijn allerlei dingen die me erg aanspreken. Het is gewoon een top game!

Wat zijn volgens jou de wat slechtere dingen in GTA?

Hmm wat dat betreft heb ik niet veel te klagen over slechtere dingen in GTA :O

En aan jvj vroeg ik:

Wat is jouw favoriete Grand Theft Auto Spel?

Dit is een vraag waar ik eigenlijk niet duidelijk op kan antwoorden. Elke GTA game heeft zijn eigen charmes.

De sfeervolste game was ongetwijfeld Vice City, lekker de jaren 80 beleven in Vice City (Miami).

GTA San Andreas is een hoogvlieger in mogelijkheden. In een enorm uitgestrekte wereld met oneindig veel activiteiten zal de gemiddelde doorsneegamer zich nooit vervelen. Met deze game kan je meer dan 100 uur zoet zijn. Ik spreek niet over SA:MP omdat dit geen R* productie is en omdat ik er ook geen ervaringen mee heb.

Een nieuw era is een paar jaar geleden begonnen: een van de meest realistische gamewerelden die je je kan voorstellen is die van GTAIV. Ik kan ongelooflijk veel van deze game genieten, van de realistische auto handling en wielophanging, tot de prachtige graphics tijdens een zonnige dag in Middle Park. De verhaallijn is zeer meeslepend en geeft je hét echte gevoel dat je hebt wanneer je in het grote kapitalistische Amerika aangekomt als immigrant die zijn weg in het leven moet vinden.

Over de EFLC ga ik niet uitgebreid spreken, het zijn slechts enkele aanvullingen op het oorspronkelijke GTAIV. Maar deze 2 games zijn toch wel mooie afsluiters over het criminele circuit in Liberty City.

Zijn GTA-ripoffs altijd slecht? Of vind jij dat er ook goede bij zijn?

GTA heeft vanaf zijn ontstaan de grens van gamen verlegd en zoveel games beïnvloed. Het was de eerste game waarin je hoofdpersonage 'de slechterik' was. GTA is op dit moment niet uit de gamewereld weg te denken. Zo'n succesvolle games worden net zoals muziek en films nagedaan, hoe spijtig dat ook soms is. Zelf ben/was ik Saints Row 2 speler, en ik moet zeggen, er ontbreekt iets van de sfeer die GTA wél had. Dit neemt niet weg dat er ook succesvolle en/of goede ripoffs zijn.

Bedankt voor het lezen van deze week. Bedankt aan Wesley_GTA en jvj voor het beantwoorden van mijn vragen.

Volgende keer ga ik het weer eens hebben over mijn favoriete dingen uit Grand Theft Auto. Ja de muziek.

Tot later :cya

2 reacties


Recommended Comments

Even een Mededeling, Door ongeziene omstandigheden (Deze editie was te lang) Komt volgende week Deel 2 en zal pas over 2 weken de editie komen over muziek.

Alvast bedankt. :tu:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...