Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582005

Editie 188 - Grand Theft Weekly


OWN

452 bezichtigingen

med_gallery_108553_47_9279.png

Deze rubriek is geschreven door Rinaldootje.

Muziek, GTA zit er vol mee. Van rock tot hip hop, van klassiek tot opera. En uiteraard is een beetje muziek draaien tijdens het rondtoeren altijd wel fijn.

Dus vergeet het WK en geniet van een nieuwe met muziek gevulde Grand Theft Weekly.

Muziek

Muziek, Ikzelf ben er dol op. Ik draai het alsmaar door. Maar dankzij de geweldige soundtrack van de Grand Theft Auto serie is dit spel toch fijner om te spelen.

Ikzelf ben meer een rock, metal fan. Echt metal zit er niet in maar daar is de User track player weer goed voor.

Het geweldige aan de muziek vind ik dat het sfeer geeft, het hoort ook bij de tijd van het spel zelf, Het voegt toe aan het thema van het verhaal. Maar ze laten de zenders zo veel lijken op echte radiozenders, Incl. de reclames en het gezwets tussendoor.

Zo uiteraard heb ik zo mijn favoriete radiostations. Mijn favoriete radiostations zijn:

  • GTA:III - K-JAH
  • GTA: VC - V-Rock & Flash FM
  • GTA: SA - Radio:X & K-DST
  • GTA: LCS - K-JAH
  • GTA: VCS - V-Rock, Flash FM & Emotion 98.3
  • GTA: IV - LCHC, Liberty Rock Radio 97.8
  • GTA: CW (PSP) - ANVIL

Kijk gta, III en LCS missen de goede Rock zenders, maar daar is gelukkig nog reggae voor. Maar naast al deze zenders draai ik eigenlijk altijd mijn User Tracks af, Het is gewoon makkelijk, een hele hoop nummers waar ik zeker van ben dat ik ze goed vind en dan rondscheuren op de klanken van Metallica. Gelukkig zit er zo een functie in.

Maarja muziek, ieder zijn smaak, Iedereen luistert naar iets anders, of helemaal niets.

Muziek als Sfeermaker

In een oude editie kon je al lezen hoe de muziek van Vice City een groot deel van de sfeer bepaalde. Maar is dat niet zo in iedere GTA?

We kijken even naar GTA: VCS, Dezelfde stad, dezelfde jaren 80 muziek. Maar toch mis ik weer een beetje de sfeer. De stad is er, er zijn een paar van de personen, maar toch is de muziek een beetje anders. En juist dat beetje dat anders is mis ik. Want welk nummer geeft je meer een Vice City (stad) gevoel is het

of toch
? Ik krijg het gevoel meet bij Toto. Maar zo ben ik.

Een vraag aan de gene die VC en VCS hebben gespeeld. Welk nummer geeft jullie het gevoel?

Zoals ik dus nu al zie. Muziek bepaalt toch voor grote delen de sfeer.

Maar ik ga nog dieper, GTA: San andreas. Het heeft meerdere gebieden met ieder zijn eigen sfeer. Kan de muziek die sfeer versterken.

Ja, Bij iedere gebied kan de sfeer van dat gebied versterkt worden met een radiozender. Los Santos heeft al het Gangster sfeertje maar in combinatie met Radio Los Santos of Playback FM Wordt het gevoel versterkt en lijkt het ook alsof je in een echte Gangster stad bent.

Dan komen we aan in de Badlands, hier is denk ik meer de Country klanken van K-Rose in zijn element. In sommige dorpen krijg je het gevoel dat je in een Boeren stadje bent, Maar de muziek versterkte dat weer.

San Fierro, een stadje waar ik eigenlijk geen goede radiozender kon vinden die de sfeer daar kon versterken. De locatie om te testen of je de sfeer ook totaal kan veranderen met muziek. Eerst keek ik of ik het 'hippie' gevoel kom krijgen. ik gebruikte daarbij 2 nummers

en

Zodra ik deze nummers opzette kreeg SF een hele andere sfeer. Meer het Peace and love gevoel dan het Triads en Jakuza gevoel. Die gevoel werdt nog eens versterkt toen ik de Mothership Als wagen gebruikte.

Maar zodra ik ook maar ieder willekeurig nummer van Metallica opzette, veranderde dit gevoel meteen en de Peace and love Sfeer maakte plaats voor een Heavy metal sfeertje.

Gaan we door naar de Desert, Laat ik hier kort en krachtig over zijn. K-DST gaf een sterkere Desert sfeertje. Hier hoef ik niet een heel verhaal over te plaatsen. Maar ook K-rose kon een soort van Desert Sfeer oproepen.

Las Venturas, Ja als Elvis presley Viva Las Vegas in het spel zat dan was ik hier simpel over. CSR 103:9 en Master sounds geeft je toch al aardig een Vegas gevoel. Maar toch heb ik Elivis met Viva Las vegas In GTA: SA staan, gewoon voor het gevoel.

Juist uit dit kleine onderzoekje heb ik vast kunnen stellen dat Iedere GTA een eigen sfeer heeft, Maar de muziek kan die sfeer versterken. Maar natuurlijk wordt alles ook gezelliger met muziek erbij.

Maar nu is het weer tijd voor

De vraag van de week aan...

Iedere week stel ik aan een lid 2 simpele Grand Theft Auto gerelateerde vragen.

Deze week stelde ik de vragen aan: Gijsso.

Wat is jouw favoriete Grand Theft Auto Spel?

Dat moet wel GTA San Andreas zijn. De mogelijkheden zijn bijna oneindig in SA, geen andere GTA heeft ooit dat genaderd. De sfeer is misschien niet de beste, maar ik vind 'm zeker wel goed. Waar ik veel op let, is de speelomgeving en ik voor mij heeft SA de beste omgeving van alle GTA's. En natuurlijk ligt de funfactor van SA vele malen hoger dan de andere.

Welke Grand Theft Auto game heeft de beste soundtrack?

Ik moet toch weer gaan voor SA. Die heeft de beste rock, maar ook een beetje country. Past echt perfect bij het spel. Maar TBoGT ligt wel er heel dicht bij. Vooral Vlavidostok en Electro Choc hebben heerlijke nummers. Maar ik blijf bij SA voor de beste soundtrack.

Toch weer bedankt voor het lezen van deze week :tu:

Kom volgende keer weer voor een Nieuwe Grand Theft Weekly. :tu:

En tot die tijd. Geniet van het voetbal.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...