Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580061

Editie 188 - Game On!


OWN

349 bezichtigingen

med_gallery_108553_47_38661.png

Deze rubriek is geschreven door Visser23

Welkom bij de nieuwe Game On! Deze Game On staat in het teken van een aantal games die nog uit moeten komen. We hebben het hier over Pro Evolution Soccer 2011, FIFA 2011 en Killzone III! Allemaal topgames, welke we eens gaan analyseren. Veel plezier met lezen.

Pro Evolution Soccer 2011

Voor eind 2010 staat dit spel op de lijst, welke wordt ontwikkelt door Konami. Het is een voetbalgame, waarbij er veel verschillende teams gekozen kunnen worden. Pro Evolution Soccer strijdt al jaren met de andere bekende voetbalgame Fifa. Welke wordt dit jaar beter?

Op de E3, een aantal dagen geleden, is PES 11 aangekondigd. Er werd dan ook meteen gezegd dat de game totaal anders is dan de 2010 versie. De 2010 versie kreeg vele opmerkingen en commentaar, waardoor PES fans zelfs op FIFA overstapten. Logisch ook, want deze game was gewoon beter. Echter, Konami heeft waargemaakt dat de 2011 versie totaal anders wordt, wat ook al bewezen is. Op de E3 werd de game getoond en mocht er ook gespeeld worden. Hierdoor zijn al een aantal positieve reacties gekomen.



Konami heeft onder andere 90% van de animaties in de game vervangen. Wat meteen duidelijk werd gemaakt is de ‘Free passing’, waarmee jij precies moet aangeven waar de pass heen gaat. Bij eerdere versies werd hij automatisch naar de man gestuurd, maar nu heb jij het helemaal zelf in de hand. Daarnaast hebben de schijnbewegingen ook een functie, waarmee je natuurlijk een man kan uitspelen en alleen op de keeper kan komen te staan. Het spel zal een stuk moeilijker worden, waarin alles draait om concentratie en precisie. Het tempo van het spel ligt een stuk lager dan eerdere versies, dus je hebt veel meer controle.

Over de online modus wil Konami niks kwijt, helaas.

Fifa 2011

Naast PES 2011 komt er natuurlijk ook een nieuwe versie van FIFA. Deze zal rond 24 september te verkrijgen zijn. Deze game is net als PES een voetbalgame, maar ontwikkeld door Electronic Arts. Ook over deze game valt natuurlijk wat te vertellen.

Fifa 2011 is net aangekondigd. In deze versie is vooral het verschil tussen getalenteerde en minder getalenteerde spelers duidelijk gemaakt. Er is nu een duidelijk verschil te zien in één trailer die uitgebracht is. Fifa 2011 krijgt dan ook de bijnaam ‘Personality +’ aangezien het nu vooral gaat om de ontwikkelingen van de spelers in deze game. Ook introduceerd Fifa een nieuwe ‘Pro passing’ systeem, waarbij jij de volledige controle hebt over de passing van de speler. Jij moet de richting kiezen, het draait ook hier om precisie en concentratie. Ook zijn de keepers in deze game sterk verbeterd, ze duiken meer en pakken betere ballen. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe goed de keeper is.



http://www.youtube.com/watch?v=aAODoypMeZs

In dit filmpje zie je bij het passen duidelijk verschil tussen de ‘Low skill’ en de ‘High skill’ speler. Het is erg moeilijk om op de juiste manier te passen (Ideal, groene lijn). Ook bij het schieten is een duidelijk verschil. Allereerst zul je zien dat het plaatsen van de bal een stuk beter gaat bij de high skill speler. De low skilled speler zal de ballen slechter plaatsen waardoor de ballen over en naast gaan. Ook zal de lowskill speler minder lenig zijn. Deze kan namelijk geen omhaal, terwijl de high skill player dat wel doet. Naast het schieten is het dribbelen ook van belang. Net als in de 2010 versie is de 360 graden mogelijk. De Low skill speler zal alleen minder goede dribbelvaardigheden hebben waardoor het draaien etc. een stuk moeilijker is. Ook de aannames zijn moeilijker. Daarnaast is ook de verdediging verbeterd. Er zijn vele aanpassingen gedaan op dit gebied, wat het een zekere uitdaging maakt.

afbeelding3bp.png

Naast deze speleraanpassingen komt er ook een aanpassing op het gebied van de muziek. Spelers kunnen dit keer hun eigen feestje maken door zelfgekozen muziek te laten spelen na een doelpunt. De A.I. van spelers is sterk verbeterd ten opzichte van FIFA 10. De grootste verandering is de personaliteit van een speler, waardoor spelers reageren zoals je verwacht dat ze reageren. Iedereen in de game heeft een eigen defensieve en aanvallende statistiek, zo zal Wayne Rooney zeer snel zijn tussen de verdedigers, maar keert Dani Alves langzaam terug naar de verdediging wanneer hij in de aanval is geweest. Spelers krijgen hun specifieke bewegingen op basis van hun personaliteit, denk aan Carlos Tevez die kleine bewegingen heeft terwijl Didier Drogba zijn sterkte gebruikt tegen de verdedigers. Grafisch ziet de game er ook weer top uit. Er zijn namelijk alweer een aantal screenshots vrijgegeven waarop het grafische element van deze game naar voren wordt gebracht.

Killzone III

Guerilla Games heeft dan ook eindelijk Killzone 3 aangekondigd! KillZone 2 was alleen al een groot succes met haar geweldige multiplayer. Helaas wil Guerilla verder niks over de multiplayer van KZ3 kwijt.

KillZone 3 speelt zich direct af na KillZone 2, het is een direct vervolg van het verhaal. De Helghast en de Vasari heetten nu alleen anders, de Helghast gaan verder onder de naam Goliath, terwijl de Vasari verder gaan onder de naam David. Er is vrijgegeven dat KillZone 3 groter is en meer ‘Badass’ bevat. De levels zijn veel groter dan de levels in KillZone 2 (tien keer zo groot). Daarnaast speel je in verschillende omgevingen, waarbij je moet denken aan artic, woestijn, steden, enzovoorts. Naast dit allemaal zit er een groter scala aan wapens in het spel. Het spel zal zich in groot tempo afspelen, waardoor je nauwelijks de kans hebt om te ademen. Wel kan je je eigen routes door de grote levels heen kiezen. Killzone 3 heeft dan niet alleen grotere levels, maar de singleplayer duurt op zichzelf al langer dan die van Killzone 2.

Wat ook speciaal is aan Killzone 3, is dat de game in 3D kan worden gespeeld! Zet je bril op, en spelen maar. Met deze bril zie je alles écht gebeuren, alles is écht angsaanjagens en alles is écht prachtig! KillZone 3 zal in het eerste kwartaal van 2011 uitkomen.



http://www.youtube.com/watch?v=StBgTO5TPh0

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...