Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 189 - Grand Theft Weekly


OWN

329 bezichtigingen

med_gallery_108553_47_9279.png

Deze rubriek is geschreven door Rinaldootje.

Wat doe jij nou weer binnen? Ga buiten spelen! Veel te warm om de OWN te lezen.

Ja het is duidelijk de Zomer is er, maar toch zit jij hier om weer een Nieuwe Grand Theft weelky te lezen.

Maar ik ga het nu dus maar even hebben over GTA: San andreas multi-player

SA:MP

Wat is Sa:MP?

Het is een modificatie aan Grand Theft Auto: San andreas die je in staat brengt om online te kunnen spelen. Je kans simpele deathmatch games spelen tot RPG (Role playing) servers. Alles wat daar tussenin zit zoals stunten en verstoppertje is ook mogelijk.

Sa:MP

GTAGames.nl afbeelding
Ja oke je heb het nu dus wel ontdekt dat ik ook SA:MP ben gaan spelen. Mijn eerste ervaring was, Lagg. Ja ik kwam in een server met enorme lagg. Niemand bewoog, ik kon 10 mannetjes neerschieten voordat ik zelf ineens bij mijn Respawn stond. XD Ach ja ben maar een wat kleinere server gaan doen.

Ik zit nu vooral op een RPG server. Het is eigenlijk meer wat dol rondrijden, beetje discussiëren met mensen en soms iemand neerschieten. Met zijn alle hoog in de lucht op een schip staan en allemaal tegelijkertijd er vanaf springen, Leuk toch? Inderdaad, een massa suicide is altijd leuk in SA:MP Alleen 90% van de mensen hebben een parachute. En ja ik hoor daar ook bij.

Deathmatch, Ja ik speel ook soms een deathmatch server, leuk toch door San andreas rijden, iedereen afknallen die je tegenkomt en maken dat je wegkomt. Achtervolgingen die van Los Santos, Door San fierro gaan maar eindigen in het water.

SAMP geeft je de mogelijkheid om de hoeveelheid actie die er in de Single-player zit te verdubbelen.

Maar laat ik maar eens even rustig over een paar dingen hebben, want ik ga te snel voor sommigen.

Deathmatch

Iedereen weet denk ik wel wat een Deathmatch is. Het is gewoon een simpel gevecht op leven en dood. Oke voor mij werd het soms, zorg dat je niet gekilled wordt. En iedere Deathmatch server is anders.

Bij de ene server was je simpelweg gewoon opgesloten in dat gebied, bij de andere server had je heel San Andreas om in te vechten.Ja dat is toch een enorm groot verschil, Je zit in een kooi waar je niet uit kan dus je kan je ook niet verstoppen. Of je hebt heel San andreas voor je en kan je soms nog her en der verstoppen.

Deathmatchservers zijn redelijk fijne servers, vooral omdat je vaak al met een stel wapens begint en je gewoon iedereen kan neerschieten. Andere servers moet je eerst nog je wapens behalen voordat je kan gaan schieten. En juist op de plekken waar je je wapens moet halen zijn er weer enorme groepjes die met elkaar vechten en je maar moet hopen dat je erdoorheen komt. Echt fijn is dat niet aangezien je jezelf niet kan verdedigen.

De Lagg van sommige mensen is enorm irritant. Je denk hem geraakt te hebben maar toch gaat er geen HP vanaf. Ja als jij een ping van 50 hebt en hij eentje van 500, dat is toch een groot verschil. Maar je leert er mee te leven.

Teamdeathmatch is eigenlijk hetzelfde als deathmatch maar vaak hoef je niet bang te zijn voor de helft van de spelers.

Stunting

Ja stunting is eigenlijk gewoon een server speciaal gemaakt voor stunten. 90% van de kills hier zijn kills van mensen die dood op de grond vallen. de andere 10% zijn voornamelijk van hackers en cheaters.

Stunting servers zijn dus over het algemeen vredelievende servers, vaak met teleports inbegrepen.

Stunting servers zijn leuk omdat je gewoon kan doen wat je in de normale SA ook kan, maar dan zonder de hinder van alle auto's om je heen, en je kan het ook nog eens met een grote groep doen. isn't that great? Ja dat is leuk, Met zijn 30 sanchezes boven op Mt. chilliad staan en allemaal ervanaf springen, Leuk :D

Maar echt veel actie is er niet, echte achtervolgingen zijn er niet, en mocht je eens van je motor afgereden worden dan stoppen ze en zeggen ze sorry (Tenminste dat is mij een paar keer overkomen in een server).

Wil je dus mensen afknallen en grote achtervolgingen dan moet je hier niet zijn. Maar wil je een 3 dubbele salto in een AT-400 maken dan zijn Stunting servers the place to be.

Role playing

Ja dit zijn de servers waar je je vaak voor moet aanmelden. Meer hier zijn de verschillen per server enorm. De ene heeft de mogelijkheid tot killen, maar de andere wilt gewoon te veel lijken op het echte leven en je wordt gekicked wanner je iemand killed. Ik ga toch liever voor de servers met een beetje killing erin.

In sommige servers moet je ook nog eens je rijbewijs halen. De ene keer is het gewoon een simpele /command de andere keer moet je in een auto stappen en een half uur lang gaan rondrijden door heel San andreas. Dit is vaak ook met wapens en je wapenvergunning.

Maar sommige servers doen het goed. ze maken dingen niet te lastig voor je en vaak als je niet aan het killen bent kan je gezellig met mensen over van alles discussiëren. ik heb ook gemerkt dat de stoere gasten in de DM servers zitten terwijl juist de meeste Nerds in een RPG server zitten. :o

RPG servers zijn vaak nog wel een leuke afwisseling tussen het killen en het stunten. Hier kan je vaak namelijk beide.

slotwoord :D

SA:MP, Het is geweldig als je nog niet online bent gaan spelen met GTA SA, of als je GTA SA al 10X hebt uitgespeeld en je de verhaallijn nu wel uit je hooft weet.

En dus voor de gene die nog niet SA:MP hebben gespeeld. DOE HET!

De vraag van de week aan...

Iedere week stel ik aan een lid 2 simpele Grand Theft Auto gerelateerde vragen.

Deze week stelde ik de vragen aan: I-cer.

Ik vroeg aan hem,

Wat is jouw favoriete Grand Theft Auto Spel?

GTA: the Ballad of Gay Tony

The Ballad of Gay Tony is voor mij gewoon de beste GTA omwille van zijn features.

De wapens (vooral de Explosive Shotgun) en de explosieve kogels geven mij op zich al een kick :puh:

Ook vindt ik het leuk dat de parachute terug is gekomen, vroeger sprong ik uit m'n heli in GTA4 en knalde tegen een gebouw met de nodig geluiden :cab:

Wat is jouw favoriete quote uit de GTA serie?

Roman: "Im to fat!"

Vlad: "Then pay your debts!"

de quote vindt ik leuk omwille van Roman's lichte zwaarlijvigheid, en Vlad's droge humor ;)

Bedankt aan I-cer voor het beantwoorden van mijn vraag.

Volgende keer weer meer Grand Theft Weekly.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...