Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582049

Editie 189 - Game On!


OWN

304 bezichtigingen

med_gallery_108553_47_38661.png

Deze rubriek is geschreven door Djmaddox!

Tegenwoordig zijn er veel games die makkelijk te modificeren zijn. Of het nou texture mods zijn, nieuwe missies of gewoon een geheel nieuwe stad. In deze rubriek wil ik het voornamelijk hebben over modificaties voor FPS- Games, ook wel First Person Shooter Mods genoemd.

Battlefield 2

We trappen af met een klassieker voor modificaties: Battlefield 2. Dit spel wordt veel gemodificeerd omdat dit makkelijk te doen is. Je hebt kleine mods, zoals nieuwe wapens, maar je hebt ook mods die gewoon een geheel nieuw gametype zijn.

Een voorbeeld hiervan is de modificatie genaamd Project Reality (Kortweg PR). Bij deze modificatie wordt het hele spel, zoals de titel al meld, realistischer gemaakt. Zo zal je eerst een paar seconden moeten wachten met schieten voordat je recht schiet en je moet ook 30 seconden wachten met het opstijgen met een heli.

Je kan bij deze modificatie "Squads" maken, die verschillende doelen kunnen hebben. Zo kan jij bijoorbeeld een Tank Squad maken die dus in een tank rondrijdt. Je kan met maximaal 6 mensen in 1 Squad zitten. Maar je kan ook een verkennings-squad maken die een stad verkent voordat meerdere vriendelijke soldaten erin gaan. Zo kan je dus samen met je vrienden allemaal squads maken die allemaal een ander doel hebben.

Bij Project Reality kan je tegen bots(CPU's) vechten of tegen andere online spelers. Als je dus tegen Bots speelt is het een team met online spelers en het andere team zijn dan bots. Maar in sommige servers kan je zelf ook bij de bots horen. Dan vecht je samen met Bots tegen andere Bots.

1 enkele ronde kan bij Project Reality al langer dan 3 uur duren. Deze modificatie is zekersteweten een aanrader voor mensen die graag met wat vrienden tactischer een oorlogsimulator spelen.

Hier de officiële trailer:



Call of Duty 4

Een andere game met uitgebreide mods is Call of Duty 4. De meest bekende mod is bij deze First Person Shooter toch wel ProMod.

Promod is gemaakt voor mensen die Call of Duty 4 graag wat professioneler en moeilijker willen spelen. Zo zijn bij deze mod de "Noob"-dingen weggehaald. Zo is Martyrdom weg, de P90 is weg, er zijn geen LMG's meer en is de kracht van de wapens ook aangepast.

Deze modificatie wordt vooral veel gespeeld met het gametype "Search and Destroy". Hierbij moet je of een bom planten of voorkomen dat een bom geplant wordt.

Hier een filmpje van een paar mooie kills in ProMod:



http://www.youtube.c...h?v=CThGng5vbg0



Een andere bekende Call of Duty 4 modificatie is de zogeheten ZombieMod. Bij deze modificatie is 1 van de 2 teams veranderd in Zombies. Hierbij moet het andere team, genaamd de "Survivors", het zo lang mogelijk uithouden tegen de Zombies. Zo kunnen de Survivors met z'n allen in een kamertje gaan zitten maar ze kunnen ook door de map gaan rondlopen en elke zombie die ze tegenkomen neerschieten.

Bij deze modificatie hebben de Survivors gewone wapens, maar de Zombies hebben alleen een mes en een gooibaar schedel. De Survivors moeten proberen zo lang mogelijk in leven te blijven en de Zombies moeten proberen de Survivors te doden. Als je gedood wordt door een Zombie, dan wordt je zelf ook een Zombie.

Hier een voorbeeld van een spelletje ZombieMod:







Dit was Game On! voor deze week, ik hoop dat jullie ervan genoten hebben!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...