OWN

312 bezichtigingen

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

[table=simple]Nederland naar de halve finale!|Dunga stapt op.

Voor de vierde keer in de geschiedenis is het het Nederlands elftal gelukt. Ze hebben de halve finales van het wereldkampioenschap bereikt. Er werd met 2-1 van Brazilië gewonnen. Brazilië kwam al snel op voorsprong. Na 10 minuten kwam Robinho door de verdediging heen door een fout van Heitinga. Hij kwam alleen Stekelenburg, welke kansloos was. De rest van de tweede helft liet Brazilië leuk voetbal zien, maar miste ze steeds net. Hier liet Stekelenburg vaak zien wat hij waard is. In de tweede helft werd het voetbal van Nederland stukken beter. Combinaties werkten, en er word gescoord. Een voorzet van Sneijder, welke met het hoofd geraakt werd door Filipe Melo. Even later wist Sneijder zelf met het hoofd te scoren. Een corner van Robben, doorgekopt door Kuijt naar Sneijder. Daarna kwamen er nog vele kansen voor Nederland, maar de stand bleef 2-1. Met het vooruitzicht op dinsdag moeten ze tegen Uruguay, welke na penalties won van Ghana.
|
Dunga neemt het zwaar op zich dat Brazilië niet heeft kunnen doen wat ze wilde, van Nederland winnen. Zo zwaar, dat hij direct na de wedstrijd zijn ontslag bij de Braziliaanse bond heeft ingediend. Naast dit, was hij ook erg onsportief en amateuristisch bezig. Zo weigerde hij bijvoorbeeld de hand van Bert van Marwijk en uitte hij veel kritiek op de scheidsrechter en de spelers van Nederland. Zo vond hij dat Robben veel schwalbes maakte, en Nederland gemeen speelde. Ach, elke voetbalsupporter (behalve hij dus) kan zien dat Brazilië ook niet de vriendelijkste waren (vooral op Robben). :engel: Wel kon hij toegeven dat de rode kaart van Filipe Melo (die ging expres bovenop de hamstring van Robben staan) terecht was.