Jump to content

Sprunk & Co Computertips

  • artikelen
    30
  • reacties
    58
  • bezichtigingen
    49665

Hardware tip - Editie 2


Sprunk

300 bezichtigingen

MainHardwareSmall.png

In hardware land komt zo'n beetje elke dag wel wat nieuws op de markt. Bij de tip van de week kiezen wij één product uit die wel erg in het oog springt. Deze week: De PowerColor Radeon 5770 met enkelslots koeler.

De Radeon HD5770 videokaart van ATI is al een geruime tijd op de markt. Dat weerhield PowerColor er echter niet van om met een nieuwe editie te komen. Normaliter zit er op een videokaart van het kaliber 5770 een zogeheten 'Dual Slot' koeling. Dat houd in feite in dat de koeling zo groot is, dat het het meestal aanwezige uitbreidingsslot naast het PCI-express slot waar de videokaart in zit, niet gebruikt kan worden omdat de koeler eroverheen hangt.



PowerColor komt nu echter met een 'Single slot' editie op de markt. Uniek, maar handig voor als je een wat kleine PC behuizing hebt en toch wilt upgraden naar een nieuwe videokaart. De videokaart is even snel als een normale dual slot variant, maar zal vanwege de kleine koeler en kleine fantilator vermoedelijk wel meer geluid produceren.

002_02.png002_03.jpg

Links: Een normale HD5770 videokaart. Rechts: De enkelslots HD5770

Kom je dus wat extra ruimte te kort in je PC voor een groot formaat videokaart? Dan is deze kaart wellicht wel iets voor jou. Deze kaart pas ook makkelijk in kleine PC kasten, omdat de kaart ook niet zo gek lang is.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...