Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581963

Editie 192 - Grand Theft Weekly


OWN

421 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_8419.png

Deze rubriek is geschreven door Rinaldootje.

En daar zijn we weer. Vorige week had ik het over Grand Theft Auto 1. En omdat we nu verder gaan met de serie is hier het volgende deel in de GTA reeks.

Ik zal hierin GTA 2 vooral met GTA 1 vergelijken omdat de twee spellen toch nog veel op mekaar lijken.

GTA:2 Era

GTAGames.nl afbeelding
Op 30 september 1999 kwam er een nieuwe GTA uit onder de toepasselijke naam 'GTA: 2'.

Ditmaal speelde het zich in een toekomstige en fictieve stad af, Anywhere city, USA. En zoals de naam al zegt, zou dit dus een stad kunnen zijn die overal in Amerika ligt. Dit maakt het dan ook de enigste stad in de GTA historie die niet op een echte locatie is gebaseerd. De stad heeft 3 districten (Downtown, Residential en Idustrial), Ieder district is een level en voordat je door mag naar het volgende district moet je toch eerst het vorige gehaald hebben. De map is nog steeds vierkant en de wegen lopen allemaal in rechte hoeken, waardoor de map ook vierkant is.

In vergelijking met GTA 1 heeft GTA 2 meer wapens. 19 wapens (Als je alle wapens meetelt), er zijn 2 wapens die niet zomaar in het spel voorkomen maar die je er door mods wel in kan doen. De instant vehicle Bomb (Een autobom die direct afgaat) en een electrobaton (Een stroomstoot wapen). Deze hoeveelheid aan wapens maakt het mogelijk om voor iedere situatie het juiste wapen te hebben.

Er zijn iets meer voertuigen dan in GTA 1, Maar het verschil is niet zo groot.

Het grootste verschil met GTA 1 is dan toch nog wel de Engine en graphics. Het spel ziet er stukken beter uit en loopt ook veel soepeler. Hierdoor is GTA 2 fijn om te spelen maar ook niet lelijk voor het oog. (Tenminste voor een spel uit 1999 is het niet een lelijk spel)

Ook net als in GTA 1 heeft gta 2 nog wel een puntensysteem (Nu in de vorm van Dollars), je krijgt ook nog steeds punten als je een pedestrian vermoord, auto's steelt en explosies veroorzaakt. Hierdoor hoef je niet de missies te doen maar kan je ook gewoon in het wilde weg mensen gaan afknallen, en kijken hoeveel 'punten' je haalt.

GTA 2 heeft ook net zoals veel games uit die tijd Power-ups, hiermee wordt je een tijdje lang sterker, onzichtbaar of kan je zelfs onkwetsbaar zijn. Ook heeft GTA 2 Levens net zoals in de meeste spellen uit die tijd. Er zijn 1-up pick-ups in het spel maar ikzelf ben die power-ups nog niet tegengekomen.

Naast kleine verschillen zijn er ook nog nieuwe dingen.

GTA 2 is de eerste GTA waarin Gangs voorkomen, en ook meteen spelen ze een enorm belangrijke rol. Ieder district heeft zo zijn eigen gangs (Behalve de zaibatsu gang, Die is in alle 3 de districten actief), de missies activeer je bij een van de gangs. Je doet dan een missie voor deze gang, vaak is de missie tegen de andere gang, hierdoor zal je Respect stijgen en dalen bij de gangs.

Respect komt nu ook voor het eerst in de GTA serie voor, Respect speelt in gta 2 een enorm belangrijke rol en loopt samen met de gangs. Je krijgt respect voor een bepaalde gang door er missies voor te doen. Tegelijkertijd daalt hierdoor de respect bij een andere gang. De hoogste van je respect bepaald welke missies je voor die gang kan doen. Komt je respect in het negatief te staan bij een gang dan zullen ze meteen op je gaan schieten mocht je in hun buurt komen. Hierdoor ook de Slogan 'Respect is everything'

GTAGames.nl afbeelding
Het beste dat er in GTA 2 is gekomen is de mogelijkheid om te saven. Dit was in GTA 1 niet mogelijk, Nu kan je saven zodra je $50.000,- hebt. Hiervoor moet je in het begin nog ongeveer 2 of 3 missies doen. Maar later kan dat ook al behaald worden door 1 missie te doen. Het saven is redelijk belangrijk omdat je hierdoor nu niet meer een gehele gebied in 1X moet halen, en aangezien je alle missies voor alle gangs gehaald moet hebben om verder te komen. Dat zijn dus 21 missies per district die je moet doen. En dan moet je ook nog meerekenen dat je wel eerst het respect voor een gang weer moet terugverdienen voordat je dan ook nog die missies kan doen.

Als je opslaat wordt alleen jou voortgang in de missies, je respect voor de gangs, je wapens, je levens en je wanted level opgeslagen. De rest in het spel wordt weer gereset, waardoor alle wagens, power-ups, wapens etc. weer terug op hun plek staan zodra je het spel weer laadt. Door het opslaan wordt het spelen een stuk makkelijker.

Net als GTA 1 behoort GTA 2 ook tot de Rockstar Classics. Hierdoor is GTA 2 ook legaal en gratis te downloaden op de RockstarGames Classics pagina.

De vraag van de week aan...

Iedere week stel ik aan een lid 2 simpele Grand Theft Auto gerelateerde vragen.

Deze week stelde ik de vragen aan: Basssss.

Wat is jouw favoriete Grand Theft Auto Spel?

Grand Theft Auto: San Andreas, ondanks dat ik het spel al een aantal jaar in huis heb, speel ik het nog altijd vaak en kan ik er moeilijk mee stoppen. Puik spel, vooral door de vele mogelijkheden. :bier:

Wat is jouw favoriete personage?

Dan ga ik toch voor Tommy Vercetti, ondanks alle problemen blijft hij toch cool en hij weet een gave villa te bemachtigen. _O_

Dat was het dan voor deze week,

Mijn dank voor basssss om deze vragen in te vullen.

Volgende week is het weer tijd voor de 3e era, GTA: III t/m SA

Dus tot volgende week. :tu:

1 reactie


Recommended Comments

De stad waar GTA2 zich afspeelt heet volgens mij niet Anywhere City, die naam hebben de fans namelijk bedacht op het feit dat het totaal onbekend is waar de stad ligt. De stadsnaam word namelijk naar mijn weten nergens en nooit genoemd. :bier:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...