Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580654

Editie 23 - Uit Den Ouden Doosch


Dutchy3010

528 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_uitdodoosch.jpg

Geschreven door Typhoon

Ikkes was deze week jammer genoeg verhinderd om de Uit Den Ouden Doosch te verzorgen, daarom heb ik (Typhoon) het deze week in elkaar geknutseld voor jullie. We gaan het deze week hebben over de leuke en de minder leuke zijde van de GTAForum hack.

Op dit forum zijn natuurlijk heel wat leuke dingen gebeurd, maar ook een paar minder leuke dingen. Rond oktober 2005 teisterde een hacker die zichzelf 0wn noemde het forum, sommigen zullen deze gast nog wel herrineren, andere niet. 0wn vond zichzelf er grappig en ging dit forum dus even hacken, en niet 1 keer maar wel een stuk of 4 keer. Gelukkig ging er bij de hack niks kapot aan het forum, 0wn had overal een plaatje neer gezet en we konder dus nergens komen. Er kwamen later allemaal zeurtopics en gescheld op 0wn. Bijvoorbeeld door Scott16: klik en door 0wn zelf werd er nog een topic geopend.

Er zat ook een leuke kant aan de hack, er werd namelijk een leuk forum geopend door Ewoud, Mazzeltje en PatrickW, dit forum kreeg de naam Gtaforum Downforum. Op dit forum waren niet echt regels en dat was ook duidelijk te merken, er werden namelijk topics geopend als het "Warn-Aanvraag topic" en Het Spamtopic. Maar behalve topics werder nog heel wat andere dingen die eigenlijk niet zomaar kunnen, en met name door Mazzeltje! De naam van PatrickW werd bijvoorbeeld naar Paaskonijntje, er werden leden gebanned en geunbanned. Iemand met 5 berichten had gelijk als een stuk of 1000 blokjes onder zijn naam staan. Waar de meeste mensen om moesten was het veranderen van de kleuren en namen, Mazzeltje gaf vele leden een roze kleur en zette er toen GAY achter. Het spammen werd echt erg TubS had bijvoorbeeld 600 posts op 1 dag. Jammer genoeg is er niet veel beeldmateriaal over, ik heb nog een screen van Kraay gevonden:

warnverkleind8tvfc6.jpg

Op de screen van Kraay krijg je dus al duidelijk een idéé van het beleid dat gevoerd werd door Mazzeltje en de rest van de moderators.

0wn is uiteindelijk echt gebanned, het lukte eerst niet want hij ging zichzelf steeds unbannen, toen hij er niet meer was is het forum weer gewoon door gegaan, dus hadden we niet meer veel aan het Down Forum. Iedereen die er actief was zal het zich vast nog goed herrineren. Een tijdje geleden opende Dutchy3010 een topic met de vraag wat het 'Down Forum' nou precies was Typhoon (ik) antwoorde dat het het GTA 1, London en 2 fora was, ik had niet gelijk het was namelijk het forum dat tijdens de hack gebruikt werd, ikzelf heb die dag jammer genoeg gemist maar anderen duidelijk niet te zien aan de reacties in het Klik, een paar oude leden (Lintword beter bekend als The Godfather) kwam zelfs nog even terug om er te posten.

Vlak nadat het forum weer helemaal klaar was opende Mazzeltje een topic genaamd 'DownForum.' hij vroeg hier de meningen van de mensen die de dag ervoor aanwezig waren geweest op het forum. Uiteraard kwamen er weer veel positieve reacties van de leden. Je kan het topic hier bekijken.

Het forum is jammer genoeg offline, het enigste wat we nog kunnen zien is een hoop gezeur over mysql fouten. Bekijk het hier zelf. Op deze Google page kan je nog een paar topic namen met een paar zinnen zien, dat is jammer genoeg het enigste wat we kunnen krijgen.

Meer heb ik hier eigenlijk meer over te vertellen, voor velen was het een onvergetelijke dag, voor anderen was het doelloos spammen, maar iedereen die aanwezig was had dezelfde mening: het was ontzettend leuk!

Iedereen die nog beeldmateriaal heeft, post het AUB bij de reacties!

Update: Er zijn screen beschikbaar, en dit maal rechtstreeks uit het Admin Control Pannel! Bekijk ze:

blog-2900-1168802155_thumb.jpg

blog-2900-1168802168_thumb.jpg

blog-2900-1168802180_thumb.jpg

blog-2900-1168802155_thumb.jpg

blog-2900-1168802168_thumb.jpg

Special thanks to Ewoud voor de screens en SummerBase voor de hulp!

5 reacties


Recommended Comments

Lol Mazzeltje toch:

Group: Admin

Posts: 54574

Member No.: 24

Joined: 24-October 05

Je zet het hier niet stiekem voort toch?

@Preddy, je hebt gelijk. Ik wist niet eens dat die functie bestond, handig.

Link to comment

Echt een prachtig verslag Typhoon! _O_ Ik heb het met plezier gelezen, erg mooi om precies te weten te komen hoe de vork in de steel steekt wat betreft het 'GTA Down Forum'. :)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...