Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 192 - News, Sport, Lifestyle


OWN

556 bezichtigingen

gallery_108553_47_16179.png

Deze rubriek is geschreven door

Sa_Bulldog!

Wekelijks is in deze rubriek het belangrijkste nieuws, sportnieuws en een item over lifestyle te vinden

Nieuws

GTAGames.nl afbeelding
Zeilmeisje gaat bloggen

Laura dekker het 14-jarig zeilmeisje dat eerder deze week is vertrokken uit Zeeland gaat een column schrijven voor het Algemeen dagblad. Hierin zal zij wekelijks vertellen over haar vorderingen en belevingen. Op dit moment is Laura samen met haar vader onderweg naar Portugal in deze tijd zal zij samen met haar vader kijken als haar zeilboot genaamd "Guppy" goed genoeg is voor de reis om de wereld. Als de boot inderdaad zeewaardig genoeg blijkt te zijn zal zij vanuit Portugal alleen doorgaan naar de Canarische Eilanden. Als haar poging gaat lukken is Laura de jongste zeilster die onafgebroken de wereld rond zeilde.Het record staat nu op naam van de Australische Jessica Watson die van 2009 tot 2010 om de wereld zeilde. Word ongetwijfeld vervolgd!

GTAGames.nl afbeelding
Vrouw vermoorde vier baby's

Een 25-jarige vrouw uit het Friese Nij Beets is eerder deze week aangehouden voor de moord op haar vier baby's die tussen 2002 en 2010 zijn geboren. De zaak kwam aan het licht doordat iemand uit haar directe omgeving had aangegeven dat de vrouw meerdere malen zwanger zou zijn geweest, maar nooit met een baby was gezien. Na een gesprek met de vrouw vertelde deze dat zei haar baby's had afgestaan voor adoptie. De politie heeft hierop de vrouw verzocht documentatie hiervan te overleggen, maar dit kon zij niet en hierop is de vrouw aangehouden. Na haar aanhouding gaf de vrouw uiteindelijk toe dat er op zolder van het ouderlijk huis vier koffers zouden staan met daarin de stoffelijke resten van de baby's. Hierop heeft de politie een huiszoeking gedaan en werden de koffers met daarin de lijkjes aangetroffen. Hoe de baby's precies om het leven zijn gekomen is niet duidelijk dit zal worden onderzocht door het Nederland Forensisch Instituut. Bewoners van het dorp Nij Beets reageerden geschokt en voor hun is zaterdag een bijeenkomst gehouden.

GTAGames.nl afbeelding
Situatie Rusland kritiek door bosbranden

De situatie in Rusland word steeds slechter door de hevige bosbranden die al enkele tijd woeden in het land. De noodtoestand in het land is in veertien regio's verlengt tot 15 september. De regering van het land verwacht dat het nog weken kan duren voordat alle smog is opgetrokken. Ook bestaat er ondertussen gevaar voor radioactieve rook doordat de bosbranden de regio van Tsjernobyl bereiken. In Tsjernobyl ontplofte in 1986 de kerncentrale. Ongeveer 160.000 brandweerlieden en militairen zijn nog steeds bezig om de branden te bestrijden. Ook andere landen zijn bezig om Rusland te helpen met het bestrijden van de bosbranden. De branden in Rusland braken ongeveer anderhalve week geleden uit doordat Rusland al enige tijd te kampen had met hittegolven. Al duizenden mensen zijn ondertussen dakloos geworden door de branden. De premier van Rusland heeft de bewoners die dakloos zijn geworden belooft hen te helpen door middel van vergoedingen.

Geert Wilders gaat toch protesteren

Geert Wilders heeft laten weten toch te gaan protesteren in Amerika op 11 september. Hij zegt dat hij mag zeggen wat hij wil en op deze manier wil hij laten weten dat hij fel tegen de bouw van een moskee is nabij Ground Zero. CDA-prominent Hillen zeg het riskant te vinden en is bang dat als Geer Wilders provocerende uitspraken doet dit grote gevolgen kan hebben voor het bedrijfsleven in Nederland. Geert Wilders laat later via twitter weten dat niet onder de indruk te zijn van de uitspraken van CDA-prominent Hillen en hij er al maar vast aan moet wennen.

GTAGames.nl afbeelding
Puppy mishandeld door 21-jarige konijn

Een 21 jarige konijn is eerder deze week aangehouden omdat deze een puppy hardhandig zou hebben mishandeld. Na de mishandeling ging het konijn slapen en heeft de puppy kunnen ontsnappen en is gevlucht en heeft zich een tijdje schuil gehouden. De konijn was echter zo kwaad om de ontsnappen dat deze met high-tech middelen de puppy aan het zoeken was, maar kon deze niet meer vinden. Eerder deze week kreeg de puppy echter een geheim gesprek met een goede bekende ''Meneer onweer'' en al snel werd het hele verhaal duidelijk. De puppy heeft hierna aangifte gedaan van poging tot moord en de honden-brigade zal verder onderzoek doen naar dit incident. Het konijn is ondertussen aangehouden en ingesloten in het cellencomplex Holletjes aan duin. Waarschijnlijk heeft de puppy nu een groot probleem :engel: But im back :D

Sport

GTAGames.nl afbeelding
FC Twente laat punten liggen

FC Twente is niet erg goed begonnen hun seizoen. Ondanks een gelijkspel tegen Roda JC was trainer Michel Preud'homme niet blij met de uitslag van de wedstrijd en vond dat hij meer dan dit had verdient.FC Twente begon goed aan de wedstrijd die in Kerkrade werd gespeeld. In de eerste helft zorgde Wisgerhof voor veel gevaar doordat hij een bal kreeg die voor het inkoppen lag, maar de bal schampte de paal. Pas tegen de rust zorgde Roda JC voor gevaar. In de tweede helft was het spel verdeelt, maar FC Twente was weer de bovenliggende partij na veel gemiste kansen bleef de eindscore uiteindelijk 0-0

GTAGames.nl afbeelding
Volleybalsters behalen tweede zege in china

De Nederlandse volleybal dames hebben in Chinese Chengdu ook het twee duel tegen Puerto Rico gewonnen. Hiervoor stonden de dames tegenover Thailand en deze wedstrijd wisten ze ondanks een moeilijke wedstrijd te winnen met 3-0. In de eerste en tweede set wist Nederland een goede voorsprong op te bouwen, maar in de derde heeft Puerto Rico nog enige tegenstand kunnen bieden. De opstelling was hetzelfde als tegen Thailand. Manon Flier, Francien Huurman, Caroline Wensink, Laura Dijkema, Maret Grothues, Chaïne Staelens en libero Janneke van Tienen.

Hockeyers verslagen Duitsland

De heren van het Nederlandse hockey team hebben Duitsland dit weekend weten te verslagen (1-0) en daardoor is er nog zicht op een derde plaats in de Champions Trophy in Mönchengladbach. Als Spanje dit weekend Australië niet verslaat mag Nederland voor de bronzen plak gaan spelen. Doordat Nederland de eerste drie wedstrijden heeft verloren was er niet veel hoop meer, maar toch speelde Nederland de wedstrijd tegen Duitsland met veel overtuiging.

Lifestyle

GTAGames.nl afbeelding
Poep gebruiken als brandstof kan!

In Engeland heeft een bedrijf het voor elkaar gekregen een kever te laten rijden op menselijke uitwerpselen. De bedenkers van de rare idee zeggen dat je het verschil niet eens merk. Dit wil dus zeggen dat het net is alsof je op benzine of diesel rijd, maar eigenlijks rij je op poep. De menselijke uitwerpselen van ongeveer zeventig huishoudens moeten ervoor zorgen dat de kever ongeveer 15.000km gaat rijden. Mocht de tank onderweg leeg raken hoef je natuurlijk niet je tank vol te poepen, maar kan je gewoon verder met benzine. De auto is een project van waterzuiverings bedrijf Wessex Water en volgens dit bedrijf is het de eerste keer dat een auto op methaangas kan rijden zonder dat de auto daar last van heeft. Op dit moment word de auto volop getest, maar blijkt alles goed te gaan gaat volkswagen overwegen om auto's te bouwen die op biogas kunnen rijden. Dus misschien dat we over een tijdje in onze auto poepen in plaats van de wc.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...