Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

OWN #193 - Grand Theft Weekly


OWN

421 bezichtigingen

gallery_108553_47_8419.png

Deze rubriek is geschreven door Rinaldootje.

We zijn er weer, en we gaan verder in het lijstje van de GTA serie. Vandaag gaan we het hebben over GTA: III en GTA: Vice City. Zie dit meer als een Deel 1 van de GTA 3 era :puh:

Era 3.1

GTA: III

GTAGames.nl afbeelding
Het is 22 oktober 2001, Een nieuw hoofdstuk breekt aan in de Geschiedenis der GTA, GTA III komt uit. In mijn ogen is dit niet de beste GTA maar het is toch een belangrijke mijlpaal. Want nu is er eindelijk de overstap tussen Top-down en Third person (Camera van achter de persoon).

GTA:III was een van de eerste Third person free-roam games. Die spel is zo verandert dat het niet te vergelijken valt met GTA: 2. Het heeft een third person perspectief, het is nog maar 1 stad en het heeft nu ook werkelijk een verhaal. De stad is niet meer vierkant en je hebt nu nog meer vrijheid.

Laat ik het er eens rustig over hebben. Alhowel GTA: III niet in mijn top 5 staat is het niet een slechte game voor zijn tijd. De graphics zijn redelijk, Maar het spel loopt zo soepel als wat (Ps2). ik heb echt bijna geen problemen gehad dat het spel niet soepel liep. In sommige spellen uit die tijd had ik vaak nog veel lagg, maar hier is dat bijna niet. ook de laadtijden tussen de eilanden zijn kort, soms merk je niet eens dat je van eiland naar eiland bent gegaan.

Het enigste dat een beetje overeen komt met de oude GTA's is dat er wel 3 gebieden (Eilanden) zijn. Maar hier maken ze deel uit van 1 stad. In de klassieke GTA's koos je een stad of deel uit en speelde je die. er was geen mogelijkheid om tijdens het spelen naar een andere stad/gebied te gaan. Hier unlock je door de verhaallijn nieuwe gebieden en kan je er naartoe wanneer je wilt. Hierdoor is het hoe verder je in het verhaal komt hoe meer ruimte je hebt. En dit is een enorm pluspunt.

De besturing in een ander verhaal, Op de Playstation 2 merkt ik wel dat het soms weer te stroef ging en dan weer te soepel. Het is niet zo moeilijk om ergens tegen aan te rijden. Dit werkt niet zo lekker samen met het feit dat het ook maar een paar klappen kost en je wagen staat al te roken. Je moet soms nog erg voorzichtig rijden wil je niet je auto in de prak rijden. De besturing tijdens het lopen wat eerlijk gezegd niet zo lastig. Dat je geen vrije controle hebt over de camera was denk ik het enigste minpunt, Dat de besturing voor het richten verticaal was omgedraaid was ook maar een kleine minpunt maar daar was ik al redelijk snel aan gewend.

Het verhaal is niet slecht, Maar soms heb ik het gevoel dat het een beetje te snel gaat. Dan werk je nog voor de maffia en 2 missies later werk je alweer voor de yakuza. (Dankjewel Maria). Maar voor de rest is het verhaal wel redelijk goed bedacht. Alleen dat wraak op je Ex-vriendin gedoe, ja dat heb ik ook nog wel meer gehoord in films.

De missies zijn goed Bedacht, Er is redelijk veel variatie en je kan altijd wel iets doen. Er zijn genoeg zij-missies dat je je eigenlijk nooit hoeft te vervelen.

Er is een mooie variatie in voertuigen en er zijn weinig voertuigen die op elkaar lijken.

Er is nu weer een mooi stapeltje aan wapens. Een pistool, een shotgun en zelfs de oude vertrouwde vlammenwerper. Handgranaten en molotovcocktails. Meer dan genoeg manieren om mensen neer te halen. :D 12 wapens, Dat zijn er wel een paar minder dan in GTA: 2 maar alleen de slechte wapens zijn ook weggelaten.

Heb je deze nog nooit gespeeld dan heb je niet echt iets gemist, maar als je hem in huis hebt dan heb je wel iets goeds in huis.

GTA: Vice City

GTAGames.nl afbeelding
1 jaar en 5 dagen na de release van GTA III (27 okt 2002) kwam er weer een nieuwe GTA in de winkel te liggen. GTA Vice city.

In mijn ogen is Vice city weer een van de beste GTA's, Het heeft veel nieuwe dingen in vergelijking met GTA: III. Nieuwe wapens, nieuwe voertuigen, Motoren, en een hele nieuwe dosis humor.

GTA Vice city speelt zich af in 1986, een tijd van goeie films, goeie muziek, en veel drugs. En dit alles is ook terug te zien in de vele Easter Eggs die GTA VC heeft. Zo kan je Easter eggs terug vinden van Scarface, Miami-vice en nog vele andere dingen uit de jaren 80 cultuur.

Ook deze heb ik op de PS2 gespeeld en ook hier had ik bijna geen last van dat hij ging haperen. Alleen de laadtijden zijn wel iets langer, maar die zijn nogsteeds geen probleem.

Ook zijn er nu weer aanzienlijk meer voertuigen, veel hebben ook echt zo een jaren 80 look. De besturing in de voertuigen is aanzienlijk beter dan in GTA: III, alleen de voertuigen kunnen nogsteeds snel kapot gaan.

Als je rondrijd in Vice City heb je echt het gevoel dat je in het warme zonnige Miami van de jaren 80 bent. De muziek, de voertuigen en de omgeving. Maar toch is er zo veel verandering tussen de gebieden. Het ene minuut rij je nog in een krottenwijk van Little Haïti en dan rij je ineens in een binnenstad voor welvaart. Geen straat lijkt het zelfde. Het geeft je een groot gevoel van vrijheid, en nu heb je in plaats van horizontale vrijheid ook verticale vrijheid met de komst van helikopters en vliegtuigjes. Je kan nu de daken op om een nog betere verstop plek te hebben met je Sniper. Hierdoor kan je nog meer ravage aanrichten.

Er zijn nu ook veel meer wapens. Zo veel dat ze in categorieën zijn opgedeeld, en nu kan je ook maar 1 wapen per categorie meedragen. Dus in plaats van dat je 12 geweldige wapens bij je hebt heb je er nu nog maar 9, Maar door de kleuren is het wel allemaal een stuk overzichtelijker. Iedere categorie heeft wel weer meer wapens waardoor je in totaal 33 verschillende wapens hebt. Dat je er nu nog maar 9 bij je kan dragen maakt het wel realistischer. En geen wapen is het zelfde, en zelfs binnen de categorieën zijn de wapens anders. De ene is sterker dan die maar de andere schiet weer sneller. Het balanceert de wapens wel een beetje.

Het verhaal is ook weer goed bedacht (Alleen weer dat wraak thema) Nu is een drugsdeal de mist in gelopen, je probeert achter de persoon te komen die dit heeft veroorzaakt. Je komt hier wel achter. Maar soms denk ik nogsteeds, hoe zijn ze hier achter gekomen? Misschien dat ik wat beter tijdens het verhaal moet opletten.

Er is dankzij de helikopters nog meer verschil in de missies, en iedere missie is niet het zelfde. En de meeste missies kan je ook op verschillende manieren afhandelen.

De soundtrack is denk ik wel de beste sfeermaker. Het heeft gewoon een van de beste soundtracks. Maar hier heb ik het al in OWN editie 173 en OWN editie 188 gehad.

Vice city: Een van mijn favoriete Grand theft auto games.

De vraag van de week aan...

Iedere week stel ik aan een lid 2 simpele Grand Theft Auto gerelateerde vragen.

Deze week stelde ik de vragen aan: Kloep.

Wat is jouw favoriete Grand Theft Auto Spel?

GTA IV

Wat is in jou ogen het beste moment geweest in Grand Theft Auto historie? (Dingen in de verhaallijnen, nieuwe aankondigingen etc.)

Pff, moeilijke vraag. Ik vond het wel leuk toen je in SA in een dorpje werd gegooid in San Fierro. Ik vond het wel grappig dat je weer helemaal opnieuw kon beginnen. :puh: Verder heb ik eigenlijk niet echt momenten die ik me nu nog goed kan herinneren. :puh:

Waar hoop je dat de volgende Grand Theft auto zich zal afspelen?

Utrecht lijkt me geweldig, dat ik lekker langs m'n eigen huis kan rijden. Maar als ik realistisch moet zijn, lijkt me LA wel gaaf, vond San Andreas altijd een erg leuke map hebben.

Mijn dank aan kloep om dit in te vullen :D

Volgende week. GTA San andreas. De beste van de GTA's

3 reacties


Recommended Comments

Mijn mening. Mijn top 3 is namelijk

3. IV

2. VC

1. SA (Maar dan ook nog maar net)

Zo heeft iedereen wel een andere mening, Maar als het puur alleen om de soundtrack en de sfeer gaat dan is VC wel de beste ;)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...