Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580685

OWN #194 - Grand Theft Weekly


OWN

460 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_8419.png

Deze rubriek is geschreven door Rinaldootje.

En dan zijn we nu weer bij een van mijn favoriete GTA games. GTA: San Andreas. Dit spel is zo groot en heeft zo een grote verhaallijn dat het weer 2 edities krijgt. Dit spel is gewoon te groot om in 1 editie samen te vatten.

Era 3.2.1 :7 (San Andreas)

GTAGames.nl afbeelding
1 Maart 2004, Een nieuwe GTA werd aangekondigd. GTA: San Andreas.

25 oktober 2004, GTA: San Andreas kwam uit op de Playstation 2, De PC en de Xbox moesten nog wachten tot 7 juni 2005.

GTA: SA was de 5e GTA in de gehele reeks (7e als je de uitbreidingen GTA london meerekent). Maar het zou zeker niet de laatste zijn.

Missies

GTAGames.nl afbeelding
GTA:SA was groot, heel groot. De kaart alleen al was groter dan Vice City en Liberty city (III era) samen. Maar San Andreas was geen stad. Nee, het was een staat. Er waren nu 3 steden, Los Santos, San fierro en Las Venturas. En allemaal waren ze duidelijk van een echte stad gebaseerd. Los Angeles, San Fransisco en Las Vegas. En doordat de verhaallijn zich steeds verder verplaatste leek het wel alsof er 3 verhaallijnen waren. Geen stad lijkt ook het zelfde, zo heb je de getto van Los Santos, daarnaast heb je meteen de Filmstudio's van Los Santos, dan heb je de betonnen jungle van San fierro en het woestijnachtige gokstad Las Venturas. Je hoeft maar een brug over te gaan en je bent alweer in een nieuwe stad.

Maar niet alleen de kaart van SA is groot, maar ook de verhaallijn was groots. Maarliefst 102 missies waarvan er 89 hoofd-missies waren. SA is geen spelletje dat je dan ook in 1 dag hebt uitgespeeld. In de missies zitten ook veel verschil. Zo is er een missie waarin je gewoon war moet rond schieten, maar zo kan er weer een andere missie zijn waarin je naast een vrachtwagen moet rijden om hem te kunnen stelen.

Ook zijn er een hele hoop zij-missies die niets met het verhaal te maken hebben. Zo zijn de klassieke Vigilante missies er ook weer bij, ook zijn er Ambulance, brandweer, taxi missies. Er zijn 19 races en 6 lucht-races. Koerier missies zoals de Pizza-boy missies uit Vice City zitten er ook in, maar nu in iedere stad zijn versie. De welbekende Voertuigen lijsten zijn er ook weer, maar nu kan je nadat je een voertuig hebt afgeleverd hem weer op een bepaalde dag kopen. Hierdoor hoef je maar naar San fierro te rijden en kan je voor een paar duizend dollar een mooie wagen kopen.

GTA:SA heeft nu ook scholen, voor ieder soort voertuig een. Auto, motor, vliegtuig en boot school. Iedere school is er eigenlijk om jou te trainen en het goed besturen van een wagen. Doe het goed en je krijgt een mooie beloning.

Collectables

Een belangrijk aspect van GTA zijn altijd al de collectables geweest. Sinds GTA 2 zitten ze in het spel en dit maal is dat niet anders. Oke, een beetje anders. Er zijn nu namelijk 4 verschillende soorten collectables. Iedere stad heeft er een. En iedere collectable heeft weer een bepaalde betekenis bij die stad.

In los Santos moet je namelijk opzoek gaan naar 'Gang tags' (Gang Graffiti). Dit zijn dus markeringen van een andere gang. Deze zijn over heel Los Santos verspreid over de muren. En om deze te verzamelen moet je er moet jou graffiti spuit overeen spuiten. Maar aangezien graffiti illegaal is kan je een Wanted level krijgen als je betrapt wordt. Wel krijg je voor iedere Tag die je overspuit weer een beetje Respect voor je gang. (Hier zijn er 100 van)

in San fierro moet je verschillende foto tekens fotograferen ('Snap Shots'). Dit komt denk ik vooral omdat het een stad met veel toerisme is. Veel van deze tekens zweven dan ook bij een mooi gebouw, standbeeld etc. Je beloning is per Snapshot $100,- Maar als je ze allemaal hebt krijg je maarliefst $100.000,- (Hier zijn er 50 van)

In Las Venturas moet je de 'horseshoes' (hoefijzers) verzamelen. Hoefijzers zijn vaak een gelukssymbool. En een hoefijzer staat ook voor geluk. Dit is tevens een beloning voor het verzamelen van een hoefijzer, +20 luck. Luck (Geluk) is alleen echt van pas in de casino's hoe meer luck je hebt hoe meer kans je hebt om te winnen. Hierdoor kan je snel veel geld winnen. Ook krijg je hier voor iedere horseshoe $100,- en voor alle horseshoes $100.000,- (Hier zijn er ook 50 van)

Voor iedere stad zijn er ook een aantal wapens te krijgen, dit verschilt per stad.

Maar nu hebben we alle 3 de steden gehad, maar er is nog 1 collectable. Deze collectable is namelijk over heel San anderas te vinden. Dit zijn de 'oysters' (Oesters). De oysters zijn altijd onder water te vinden. En dat kan dan in open water zijn, rivieren of gewoon een zwembad/fontein in de stad. Maar ze zijn altijd in het water te vinden. Je krijgt voor ieder oyster hetzelfde geldbedrag als je Snapshots en HorseShoes. Maar de bonus is nu wel zodra je ze allemaal vind vinden je vriendinnen je altijd onweerstaanbaar en je kan dan ook altijd binnen komen voor een 'kopje koffie'

Nu zijn er ook nog de 'Unique Stunt jumps' Deze zijn nu alleen niet nodig voor de 100% en leveren alleen maar bij iedere jump $500,- op. Deze zijn ook over heel SA te vinden.

Gangs en

Dit maal spelen gangs een grotere rol dan ooit. Nu zit je namelijk in een van de gangs van Los Santos de 'Grove street Families'. En jou gang is al tijden lang in de strijd met de 'Ballas'. Dit speelt een belangrijke rol aangezien in het begin veel van de missies tegen de ballas zijn gericht. Maar ook door de komst van de 'Territories' spelen gangs een grotere rol. De territoriums zijn speciale gebieden van een gang, En op begeven moment kan je deze Territoria overnemen. Dit door middel van een Gangfight. Win je dit dan is dit gebied van de Grove street families en wordt jou gang groter en groter.

Het overwinnen van een territorium geeft je weer Respect.

Respect is nu voor het eerst sinds GTA 2 weer terug. Alleen bepaalt Respect nu niet welke missies je kan doen, maar hoeveel gangleden je mee kan nemen. Zo kan je bij 1% respect al 2 Grove street leden meenemen. Maar naarmate je meer respect verdient kan je ook meer meenemen. Dit kan oplopen tot 7 gangleden. Deze gangleden zullen da ook op de rivaliserende gangs schieten. Jou gangleden werken ook mee met het veroveren van een territorium. Hierdoor kan je met een klein legertje nieuwe gebieden overnemen en jou gang tot de sterkste maken.

Als je een camera bij je hebt kan je een van je gangleden vragen om een foto van jou te maken.

Ik hou en maar mee op voor deze keer. Volgende keer zal ik het nog gaan hebben over de voertuigen, de wapens en de vrouwen.

Maar voordat het is afgelopen hebben jullie nog iets.

De vraag van de week aan...

Iedere week stel ik aan een lid 2 simpele Grand Theft Auto gerelateerde vragen.

Deze week stelde ik de vragen aan: Sentasi.

Wat is jouw favoriete Grand Theft Auto Spel?

Moeilijke keuze, ik twijfel heel erg tussen VC en IV.

Vice City vind ik helemaal top qua setting, sfeer en verhaal. Echt dat lekkere jaren '80 sfeertje, met geweldige muziek erbij.

IV vind ik erg goed ook vanwege het verhaal en de setting. Het vernieuwde Liberty City is erg uitgebreid en levendig, en ziet er in HD gewoon top uit. Tevens zit er een erg goed verhaal in, wat ik persoonlijk ook heel aantrekkelijk vindt in een game.

Uiteindelijk ga ik toch voor GTA IV (EFLC), vanwege het verhaal, de mogelijkheden, de grote levendige stad, en niet te vergeten de multiplayer die altijd nog voor plezier zorgt.

Wat is jouw favoriete GTA Radiozender?

Flash Fm, uit Vice City. Blijft geweldig die lekkere '80s muziek.

Echter speel ik tegenwoordig alleen nog GTA IV, en daar luister ik altijd naar Vladivostok FM (TBOGT), ik vind dat ze daar lekkere dance music hebben.

Mijn dank aan Sentasi. :D

Tot volgende week. :D

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...