Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581675

OWN #196 - Game On!


OWN

420 bezichtigingen

med_gallery_108553_47_4907.png

Deze rubriek is geschreven door Grand Theft Auto TOM!

Welkom bij een nieuwe Game On! In deze edite gaan we het hebben over de game die inmiddels al bijna een week in de winkels ligt, Mafia II.

Mafia II, het verhaal

Mafia II speelt zich af in de jaren vijftig. Nog altijd is de stad, Empire Bay, dat gebaseerd is op San Fransisco en New York uit die tijd, bezeten van de maffia. Je speelt als Vito, een Amerikaans-Italiaanse soldaat die tijdens de tweede wereldoorlog in Europa heeft gevochten. Vito wordt bijgestaan door een vriend, Joe, dit personage speelt een belangrijke rol in Mafia II.

De Chapters

In Mafia II zijn er 15 Chapters. Ofwel missies, maar dan met langere duur. De gemiddelde Chapter duurt zo'n halfuur tot 60 minuten. In feite worden de missies niet moeilijker, terwijl dat in bijvoorbeeld GTA IV en RDR wel zo is. Naderhand je verder in het verhaal komt, wordt het steeds lastiger. Wel is de ene missie in Mafia II makkelijker en de andere weer moelijker. Je leert nieuwe technieken, zoals bijvoorbeeld vechten met je vuisten. Zonder zelf gewond te raken de andere juist te kunnen verwonden. Er is genoeg aan missies te doen, en als je toch klaar bent met het verhaal, kun je nog altijd de nieuwe DLC "The Betrayal of Jimmy" doen, welke helaas alleen nog maar op de PlayStation 3 te verkrijgen is. Deze kost €7,99, maar bij Pre-Order kreeg je die er meestal gratis bij. Er zijn al meerdere DLC's beschikbaar en mogelijk gaan ze naar de PS3, Xbox 360 en PC komen, maar dat zijn dan dus alle DLC's tot nu toe.

De voertuigen

Ook voertuigen spelen een belangrijke rol in de game. In de loop der tijd, zul je merken dat je auto's als een kind voor je zijn. Uiteraard heb je de voertuigen ook nodig tijdens missies. Zo zijn er missies waarbij je binnen een bepaalde tijd op een locatie moet zijn en een klein opdrachtje erbij voltooien, zoals het verkopen van gastanks bij tankstations. Er zijn meer dan 70 voertuigen. Er zijn auto's beschikbaar, maar ook mini-busjes, zoals een melk-busje, er zijn vrachtwagens, en er is een bus. Je hebt in Mafia II de mogelijkheid om auto's te tunen. Je kunt dan de kleur aanpassen, maar ook de moter. Maar als je van de politie wilt afkomen, is het ideaal om de kentekenplaten te wijzigen. Er zijn 3 verder radiostations aanwezig, namelijk Empire Central, Empire Classic en Delta Radio. Er is een enorme hoeveelheid aan liedjes uit die tijd. Die ook weer bij de Special Edition op de begeleverde plaat te beluisteren is.



In dit filmpje wordt een voertuig getuned.

Al bij de 2e missie leer je hoe je auto's kunt 'picklocken', wat wil zeggen dat je auto's kunt stelen zonder die te beschadigen, wat wel gebeurt als je ervoor kiest om de ruit in te slaan. Wanneer je bij een auto gaat staan, druk je op de knop/toets, duwt het stickje van je controller/muiswiel naar boven totdat het staafje groen kleurt. Wanneer dat gebeurt, druk je op een andere aangewezen knop/toets en ga je verder met de volgende, zo door totdat je ze allemaal hebt gehad. Het is vrij makkelijk als je die missie hebt gedaan. En let trouwens wel op dat er tijdens het picklocken geen politie in de buurt is. Je kunt ze dan niet zien op de radar, dus zul je om je heen moeten kijken.

De wapens

Een actiegame zonder wapens is niks... Vandaar dat er in Mafia II een arsenaal aan wapens zit, die je ook bij de welbekende Gun Shops en Harry. Bij de Gun Shops kun je handwapens krijgen zoals een Magnum, maar ook een .38 Revolver en een 1911 Semi. Ook zijn hier shotguns zoals de gewone shotgun en de M1 Grand te verkrijgen. Wel kosten deze wapens extra veel... Als je automatische wapens zoekt, kun je beter naar Harry gaan. Hij levert redelijk goedkope automatische wapens. Zoals bijvoorbeeld de Thompson 1928, Grease Gun, de welbekende MP40, K98 Rifle, .38 SMG en als laatste, granaten. Er zijn dus volop wapens te verkrijgen. Als je munitie op is, tijdens een missie, kun je proberen aan wapens van pas doodgeschoten vijanden te komen.



Dit is een trailer over een aantal wapens uit de game.

Tot slot de pluspunten- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten

  • Zeer mooie graphics
  • Op de PlayStation 3 versie extra DLC verkrijgbaar, maar er komen ook DLC's naar de andere platformen
  • Veel mooie voertuigen beschikbaar
  • Veel keuze aan wapens
  • Veel details zoals bijvoorbeeld lichten aan- en uitzetten, drinken- en eten uit de koelkast pakken enz.



Minpunten

  • Weinig Chapters
  • Weinig keuze aan radiostations
  • Je kunt snel doodgaan als je niet op tijd, tijdens een vuurgevecht, schuilt









Ik heb Kai-ShockWave gevraagd of hij deel wilde nemen aan een kort interviewtje.



Wat was je eerste indruk bij het spelen van Mafia II?

Bij de demo was dat iets minder positief door de problemen. Bij de uiteindelijke versie was het gelukkig wat minder. Dus de eerste indruk van graphics was dus gemiddeld. Het verhaal, de details en de sfeer waren daarentegen erg goed gedaan, dus dat vond ik wel positief aan de game.

Wat mag wel verbetert worden in de game?

De graphics sowieso, omdat die minder zijn dan de andere versies. Verder mogen er naast het verhaal ook wel meer zijmissies, jobs, collectables e.d. komen om de speelduur te verlengen. Daarentegen draait het erg om het verhaal, dus heb ik het ook niet echt gemist.

Wat vind je van het hoofdpersonage, Vito Scaletta?

Goed uitgewerkt, net zoals de andere personages. Je voelt met hem mee in het verhaal.

Wat vind je van de voertuigen en wapens in Mafia II?

Past goed bij de sfeer. Veel mensen zeuren dat ze het stroef vinden, maar iedereen vergelijkt het met GTA. De besturing past goed bij de auto's en er zijn genoeg wapens. Ze hebben het prima aangepast op de sfeer in die tijd. Ik ben vooral erg fan van de shotgun. ^^



Nogmaals bedankt Kai-ShockWave voor het beantwoorden van de vragen!



Mafia II is nu te koop op PlayStation 3, Xbox 360 en PC voor €59,99 (adviesprijs).

Dit was Game On! voor deze week.

Tot de volgende keer!

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...