Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

OWN #198 - Grand Theft Weekly


OWN

376 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_8419.png

Deze rubriek is geschreven door Rinaldootje.

We zijn vandaag aangekomen bij een nieuwe Era. (Eindelijk zeg :puh:) en daarmee ook nieuwe graphics, gameplay en een nieuwe stad.

Dit is GTA: IV

Era: IV

GTAGames.nl afbeelding
29 April 2008 was er weer een nieuw hoofdstuk in de GTA reeks aangebroken.

Hoofdstuk 4, Import broers en Export vijanden :puh:

GTA:IV was een splinter nieuwe GTA met een volledig nieuwe Engine. Hierdoor werd het spel meer realistischer dan GTA:SA, Vooral de physics waren echt anders. Nu was het niet meer dat je uit je auto sprong en even 2 meter door rolde zonder dat je een schrammetje had. Nu spring je eruit en je weet niet waar je eindigt. Het kan simpelweg zijn dat je eindigt tegen een andere auto aan en dat je meteen Wasted bent.

Het verhaal draait om Nico bellic, Hij komt uit Servië en nadat hij geweldige verhalen had gehoord van zijn Neef Roman bellic kwam hij naar Liberty city. Alle mooie dingen die Roman vertelde waren een leugen. Geen luxe villa, geen mooie auto's, maar een klein afschuwelijk appartement en een grote gokverslaving. Nico beland weer in het criminele circuit. Maar ik ben hier niet om het verhaal te vertellen.

GTAGames.nl afbeelding
GTA:IV Heeft weer splinter nieuwe voertuigen, Sommige voertuigen zijn HD versies van GTA:III era voertuigen, maar er zijn ook gloednieuwe voertuigen die je nog nooit eerder gezien hebt.

Maat voor het eerst spelen Taxi's een grote rol in de voertuigen lijst. Je kan nu namelijk een taxi roepen en zeggen waar hij heem moet rijden. Dit kost je uiteraard een beetje geld. maar het kan sneller zijn dan zelf rijden.

Door de nieuwe engine is het besturen van voertuigen ook een beetje anders dan in de GTA:III era. De voertuigen hebben nu een meer realistische grip op de weg. en zullen dan ook sneller uit de bocht vliegen dan voorheen. Maar na een klein beetje oefenen zal dit geen probleem meer zijn. Ieder voertuig ziet er anders uit, maar rijd ook anders, De ene trekt was sneller op, de andere is geweldig in de bochten.

Het stelen van voertuigen is ook anders. In plaats van dat je nu gewoon een deur open trekt kan het ook zijn dat je soms even een raampje moet inslaan. Even een auto hotwireren duurt ook langer dan gewoon instappen.

Je kan nu ook zelf een volledige drive-by uit je auto doen. Je slaat gewoon je zijraam in en begint maar met schieten. Je kan nu ook met een grotere hoeveelheid wapens schieten uit je auto. En je kan zelfs een granaat uit je auto gooien.

Door de nieuwe physics engine kunnen er ook veel nieuwe dingen gebeuren in je auto. Kies je ervoor om op hoge snelheid je wagen te verlaten dan is het wel zeker dat je nog een eind verder rolt. Hierbij krijg je dan ook veel schade aan je health. En als je al helemaal ongeluk hebt kom je nog tegen iets aan ook. Je bent wel sneller stil, maar je bent ook meteen een hele hoop health kwijt. Health kan je wel gelukkig bij een Snack stalletje her-vullen. En daar zijn er genoeg van.

De politie is nu ook helemaal veranderd. Het oude systeem van Wanted stars is er gewoon nog steeds. Alleen als je nu een wanted level krijgt komt er een knipperend gebied op je kaart. Dit is het gebied waarin je politie naar je zoekt. weet je ongezien uit dit gebied te komen dan begint je wanted level te knipperen. Dit betekend dat je politie je kwijt is maar nog steeds naar je zoekt. Komt je dan toch nog een politie wagen tegen dan is je gehele wanted level weer terug. Hoe hogen je wanted level hoe groter het gebied is. Dus bij wanted level 1 kan je misschien nog aan de politie ontkomen door een aantal steegjes in te rennen, moet je bij 3 al redelijk snel rennen. Wanted level 6 bestrijkt zelfs zo een groot gebied dat ontkomen voor mij onmogelijk lijkt. Maar he, het is te doen. De politie zal bij een laag wanted level ook eerst proberen om je te arresteren i.p.v. je helemaal lek te schieten.

GTAGames.nl afbeelding
GTA:IV kent weer een volledig nieuw arsenaal aan wapens. Het zijn er wel minder dan in SA, je hebt nu nog maar 16 wapens. maar je kan wel verschillende voorwerpen oppakken en naar je vijand gooien.

Nog steeds zijn de wapen ingericht in categorieën, Vuist, melee, handwapens, Shotguns, machine geweren, assault rifles, Heavy en thrown. Iedere categorie op de vuist(1) en Heavy weapons(1) hebben 2 wapens per categorie. En uiteraard is het ene wapen weer sterker dan de andere.

Er is een voordeel met de handgranaat. Je kan hem nu opwarmen. Je houd hem dan even vast en gooit hem optijd weg waardoor hij eerder explodeert.

IV heeft ook een schuil systeem. Je kan nu tegen een muur(tje), een auto of dergelijke dingen aan schuilen en via daar naar de vijand schieten. Je kan nu ook blind vuren. Reken er niet op dat dit echt accuraat is. Het werkt meer om je vijand in dekking te stellen.

Je kan nu ook in IV weer nieuwe kleding aanschaffen waardoor je nico wat meer naar jou smaak kan aanpassen. Maar verder dan kleding gaat het niet. Je kan niet net zoals in SA tatoeages laten zetten of een knip beurt nemen.

Iv kent ook zo zijn vriendinnen , Deze ontmoet je via het internet en je kan hiermee dan op een date gaan. Net zoals in SA vind iedere vriendin weer iets anders leuk, en geeft iedere vriendin je weer een andere bonus. De ene bonus is wat beter als de andere. Want ja je Wanted level kwijt raken is denk ik toch beter als 50% korting op winkels ;)

Maar je hoeft niet alleen met deze vriendinnen een uitstapje maken, je kan dit ook met normale vrienden doen die je door de verhaallijn heen leert kennen. Iedere vriend hier vind ook weer iets anders leuk en geeft zo een andere bonus. Terwijl de ene Het leuk vind om te bowlen en kip te eten wint de andere wel misschien naar een strip tent of een hamburger zaak.

IV is wel een van de beste GTA's Op SA en VC na. Maar doordat het zo uitgebreid en realistischer is is het nog steeds een topper.

Kan je computer het aan of heb je een Console zoals de Xbox of Playstation 3 dan moet je deze in huis hebben. Anders lijk je mij geen echte GTA fan

De vraag van de week aan...

Iedere week stel ik aan een lid 2 simpele Grand Theft Auto gerelateerde vragen.

Deze week stelde ik de vragen aan: $NeoSyp$.

Wat is jouw favoriete Grand Theft Auto Spel?

Mijn favoriete GTA game is vanzelfsprekend GTA San Andreas. Zonder dit spel had ik heel Covesight niet kunnen maken en ook nooit kunnen bezoeken.. Daarbij is het de enige GTA die echt altijd leuk blijft om te spelen. De oude GTA's hebben teveel bugs en gebreken en GTAIV mist de goede sfeer.. Duidelijk zo?

Heel duidelijk. ;)

Wat is jouw Favoriete GTA voertuig.

Ehm, da's een lastige. Ik heb het niet zo op boten, dus die vallen sowieso af. Qua vliegtuigen ga ik zeker voor de Shamal, qua wagens voor een wagen die helaas niet in GTA San Andreas zit, namelijk de Deluxo in de VCS uitvoering. Prachtige wagen! :tu: En als ik dan echt mijn favoriete voertuig moet kiezen kies ik toch ook maar voor de Deluxo.

Mijn dank aan Neo om om mijn vraagjes te beantwoorden ;)

Volgende week Editie 199. Dan ga ik het nog hebben over de nieuwste GTA voor de handheld ;)

En dan is het nog maar eventjes slapen tot editie 200

Tot volgende week :cya:

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...