Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582052

OWN #199 - Game On!


OWN

412 bezichtigingen



Deze rubriek is geschreven door Djmaddox!

Internet Games. We hebben ze allemaal wel eens gespeeld. 2 van de meest bekende internet-MMO's(Massive Multi Player Online) zijn toch wel Habbo Hotel en Runescape. In deze editie van Game On! zal ik het hebben over Runescape.

Runescape

Runescape is een op Java gebaseerd MMORPG-Spel(Massive Multiplayer Online Role Playing Game) die op 4 Januari 2001 gelanceerd is door Jagex Ltd. RuneScape werd gecreëerd door Andrew Gower, hij was ook de auteur van DeviousMUD, dit was de eerste versie van RuneScape. Van dit spel zijn 2 versies: De F2P-versie, die staat voor Free 2 Play, wat dus gratis is en de P2P Versie, die staat voor Pay 2 Play, waar je voor moet betalen. Als je hiervoor betaald krijg je extra opties en functies in het spel. Er zijn nu ongeveer 1,2 miljoen P2P spelers en 10 miljoen F2P spelers.

Levels

De bedoeling van RuneScape is is om verschillende Experience Points(=XP) te verzamelen. Met XP gaan je Skill Levels(=Level bij een bepaalde skill) omhoog. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te vechten, houthakken of magie te trainen. Het maximale Level voor elk van deze Skills is 99. Al deze skills tezamen vormen je Combat Level. Dit is het Level dat zichtbaar is voor andere spelers. Hoe hoger je Skills Levels zijn, hoe hoger je Combat Level is en hoe sterker je bent.

Quests

Een groot deel van RuneScape zijn Quests(=opdrachten). Deze opdrachten zijn van tevoren ingesteld door de medewerkers van Jagex Ltd. Dit soort Quests kunnen heel verschillend in hun soort zijn; bij de ene Quest moet je een brief afleveren, in de andere Quest moet je weer een monster doden. Als je een Quest afmaakt dan krijg je daarvoor een Reward(=prijs). Deze Reward kan heel verschillend zijn; de ene keer krijg je een zwaard, de andere keer 5 boomstammen. Sommige Quests zijn niet altijd even gemakkelijk op om te lossen. Gelukkig zijn er hiervoor op het internet verschillende hulpsites.

Skills

Intotaal zijn er 25 skills om te trainen. De verschillende skills zijn die samen je Combat Level opleveren zijn: Attack, Strength, Defence en Constitution; Ranging, Magic, Prayer, Runecrafting, Agility, Construction, Herblore, Thieving, Crafting, Fletching, Slayer, Hunter, Mining, Smithing, Fishing, Cooking, Firemaking, Woodcutting, Farming, Summoning en Dungeoneering. De nieuwste hiervan is Dungeoneering, die uitgebracht is op 12 April 2010.

Als een speler LVL 99 is in een bepaalde Skill, kan men daarvoor een skillcape kopen en daarbij zit een beweging voor je Character.

Activiteiten

In het spel zijn activiteiten te vinden die je kan doen voor het plezier. Deze activiteiten zijn bijna alleen maar te spelen door Members(=Mensen die betalen voor het spel). De activiteiten luiden als volgt: Barbarian assault (P2P)

Brimhaven agility arena (P2P)

Castle wars (P2P)

Clan wars (F2P/P2P)

Duel arena (F2P/P2P)

Fishing trawler (P2P)

Fist of Guthix (F2P/P2P)

Games room (P2P)

The great orb project (F2P/P2P

Mage training arena (P2P)

Mobilising armies (P2P)

Pest control (P2P)

Shades of Mort'ton (P2P)

Soul wars (P2P)

Stealing creation (P2P)

Temple trekking / Burgh de Rott ramble (P2P)

Trouble brewing (P2P)

TzHaar fight cave (P2P)

TzHaar fight pit (P2P)

Vinesweeper (P2P)

Deze activiteiten werden vroeger Mini-Games genoemd.

Banned & Muted

Mutes

Spelers kunnen gemuted worden, wat betekent dat men niet meer kan tiepen. Dit kan men gebeuren als je de regels overtreed of als je nog geen 13 jaar oud bent. Deze mutes kunnen, net zoals Bans, van korte duur zijn, maar ook permanent. Als men het niet eens is met een mute, kan de speler ook een motivatie invullen waarin staat waarom de speler het oneens is met de mute.

Bans

Spelers kunnen een Ban status krijgen in Runescape. Dit betekent dat de account uitgeschakeld is. Dit kan gebeuren door het spel te hacken of door een andere manier de regels te overtreden. Deze Bans kunnen van korte duur zijn maar ook permanent. Als men het niet eens is met de Ban, dan kan de speler een motivatie sturen waarin de speler verteld waarom hij het oneens is met de Ban.

Dit was dan Game On! voor deze week. De volgende keer zal het gaan over het bekende internet spel Habbo Hotel!

runescapess5.jpg

med_gallery_108553_47_4907.png

2 reacties


Recommended Comments

Ik speel soms nog wel RuneScape (Habbo ook, maar dat terzake :$), maar waarom zet je onderaan een van de oudste screens van RS :puh:? RuneScape ziet er ondertussen al heel wat beter uit.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...