Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582056

OWN #200 - Game On!


OWN

663 bezichtigingen

gallery_13783_45_26770.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Grand Theft Auto TOM en @Djmaddox!

Dit onderdeel is geschreven door @Djmaddox!

Habbo Hotel. Het is een spel dat we natuurlijk allemaal kennen. Deze internetgame valt onder de sectie MMOCC, wat staat voor Massive Multiplayer Online Chatting Community. Bij habbo is het doel om meubels te ruilen en vrienden te maken.

Het eerste hotel

Habbo Hotel begon als een project van 2 Finse jongelui genaamd Sampo Karjalainen en Aapo Kyrölä. In Augustus 2000 werd het eerste hotel geopend onder de naam Hotelli Kultakala, wat staat voor Hotel Goudvis. Het spel werd zo succesvol en bekend dat er besloten werd om voor het spel een eigen site te maken. Hotel Goudvis was geen geschikte naam, en daarom werd er toen gekozen voor Habbo Hotel. Het eerste Habbo Hotel werd gelanceerd in Finland in Januari 2001. Op dit moment zijn er 16 hotels verspreid over de hele wereld.

gallery_13783_45_24837.png

GTAGames.nl afbeelding
Een character aanmaken

Om Habbo Hotel te kunnen spelen, moet men een Character aanmaken. Characters worden altijd Habbo's genoemd. Met Habbo's kan de speler door het Hotel lopen en navigeren. Bij je Habbo moet je een naam en een missie opgeven. Een missie is een klein tekstje wat andere spelers kunnen lezen al klikken ze op je Habbo. Je kan voor je Habbo kleren uitkiezen en allerlei accesoires. Je kan ook Credits (= Habbo geld) kopen en daarmee kan je dan andere accesoires aanschaffen. Als men een Habbo maakt, krijgen ze daarbij ook automatisch een "Habbo Home". Dit is je eigen webpagina. Hierbij kan je wat over jezelf schrijven en leuke afbeeldingen plakken. Deze afbeeldingen kosten wel Credits.

Het hotel betreden

In het hotel zijn 2 verschillende soorten vertrekken: Gastenkamers en Openbare vertrekken. Openbare vertrekken zijn kamers gemaakt door de ontwikkelaars van habbo zelf. Gastenkamers daarintegen zijn gemaakt door andere Habbo's.

Openbare vertrekken zien eruit als vertrekken die je ook in een echt hotel kan tegenkomen. In Habbo hotel kan je onderandere de volgende Openbare Vertrekken vinden: Zwembaden, Lobby's en een ontvangstruimte. In de ontvangstruimte komen de nieuwe habbo's meestal om hulp te zoeken. Hier staan ook andere habbo's die nieuwe habbo's graag hulp aanbieden.

Gastenkamers zijn kamers gemaakt door Habbo's zelf. In deze kamers zetten de Habbo's zelf hun meubels neer en maken er een leuk kamertje van. Je hebt verschillende soorten Gastenkamers, zoals kamers met spelletjes, maar ook kamers waar meubels in worden geruild en Mafia's.

Ruilen

Om te kunnen ruilen moet de Habbo de zogeheten "Ruilpas" aan hebben staan. Dit is een speciale pas waarmee je kan ruilen. Om de Ruilpas te krijgen moet de Habbo aan 3 eisen voldoen:

1) De Habbo moet minstens 60 minuten in het hotel zijn geweest sinds Februari 2009.

2) De Habbo-account moet minstens 3 dagen oud zijn.

3) Het e-mailadres waar de Habbo Account aan verbonden is moet bevestigd zijn.

De Habbo kan ook de Ruilpas uitzetten om zo zijn account te beveiligen. Om de Ruilpas weer aan te kunnen zetten moet de Habbo 24 uur wachten.

GTAGames.nl afbeelding
Habbo Club en VIP

Als gewoon Habbo-lid kan je zelf een kamer maken en kleren kiezen. Als Habbo Club(HC) lid krijg je nog wat extra's. Deze extra's zijn bijvoorbeeld andere dansstijlen, kleding en speciale meubels. Om Habbo Club lid te worden moet je wel 15 Credits per maand betalen. Op 15 April 2010 is er nog een speciale ledengroep bij gekomen, genaamd Habbo VIP. Habbo VIP bied nog meer voordelen dan Habbo Club lid zijn. Hierbij krijg je nog meer kleding, meer ruimte in je vriendenlijst en ook meer meubels tot je beschikking.




En nu een stukje over Apple van het welbekende lid @Grand Theft Auto TOM!

Hallo, en welkom bij een gloednieuw onderdeel in Game On! In dit nieuwe onderdeel komen Apple applicaties aan bod waar ik in het kort over vertel en mijn mening erover geef.Deze keer gaan we het hebben over de bekende fotoapplicatie ‘Camera Genius’.

GTAGames.nl afbeelding
Camera Genius is een applicatie voor de Apple iPod Touch en iPhone reeks. Met deze App heb je zeer veel keus aan fotografische mogelijkheden om leuke foto’s te maken. Zo zit er bijvoorbeeld een zelfontspanner op die je in kunt stellen met een interval van 2 tot 30 seconden. Ook is er een mogelijkheid om “cheese” te zeggen of lawaai te maken waar de camera op reageert en automatisch een foto neemt. Verder zitten er rasterfuncties in voor betere en professionelere foto’s. Deze dient ervoor om de composities te bepalen op basis van fotografische principes. Met de nieuwste update kun je 3 foto’s achterelkaar nemen. Ook kun je een datum laten weergeven die de datum van het maken van de foto weergeeft. Zelfs heb je de mogelijkheid om je gemaakte foto’s te delen! Tevens kun je instellen of je direct na het maken van de foto, de foto automatische wilt opslaan of juist zelf weten wanneer je hem opslaat. Maar er zit ook nog eens een video camera op! Zo kun je dus ook filmen, wat bij de ingebouwde camera van Apple niet zo is…

Eigen mening

Zelf vind ik Camera Genius een zeer fijne applicatie. Zeker voor het maken van professionele foto’s. In elk geval, professioneler dat als bij de normale foto app van Apple. De app kan zeer geschikt zijn om zo mee te nemen. Vele foto camera’s zijn tegenwoordig zo klein en professioneel dat ze ook in je broekzak passen, maar je kunt wel bijvoorbeeld gelijk je foto’s delen met familie, mocht je op vakantie zijn. Tenminste, als je Wi-Fi of 3G hebt… Korter samengevat is deze applicatie zeer handig voor het maken van professionele foto’s.Camera Genius is in de App Store verkrijgbaar voor €1,59

Dit was Game On! voor deze week! Wij hopen dat jullie genoten hebben!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...