Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

OWN #200 - Interviews


OWN

487 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_13783_45_39336.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jacky-2007, Fiegel5 en flippie13!

Om eens wat anders te brengen dan een interview vanwege editie 200, en daarmee de oprichters en huidige hoofdredactie in de spotlight te zetten, deze week een iets andere invulling van deze rubriek dan je gewend bent. Om te beginnen een iets meer serieuze insteek, daarnaast een enquête in plaats van een interview. Misschien iets minder reactief, wel veel uitgebreider dan jullie gewend zijn.

Aan het woord komen Dutchy3010, Thundercover en Kloep. Jowx was helaas verhinderd, wat ook te maken heeft met de korte termijn waarop uiteindelijk onze enquête kon worden neergelegd bij de oude en nieuwe hoofdredactie. Hiervoor onze excuses. We hopen op een later moment alsnog Jowx' zijn antwoorden te kunnen laten zien.

We hebben de mogelijkheid geboden om een beetje zelf uit te maken welke vragen men wilde beantwoorden, zodoende is het een mooie geheel geworden waarbij je bij iedere vraag maar moet afwachten wie er allemaal antwoord op geven. Veel leesplezier!

Jacky-2007, Fiegel5 en flippie13

De corp The Oceans was er voordat de OWN blog daaruit is ontstaan.. Wat was het binnen The Oceans dat jullie zo'n opzienbarend project zijn gestart? Wat was jullie drive?



Dutchy3010: Eigenlijk denk ik dat Jowx en ik voor elkaar de drive waren. Het was gewoon altijd erg gezellig om ermee bezig te gaan. Om te brainstormen en te innoveren, om te zorgen dat het online kwam, om te zien dat andere leden het graag lazen. Eerder gezegd lag het idee van een krantje er al voordat ik bij The Oceans kwam, dus toen ik daar binnen kwam werd ik gelijk aan het werk gezet met de opzet.

De voorzet van een forum-krantje komt origineel van .Levi. en Slimm, en toen die er helaas geen tijd meer voor hadden, heeft de Homie Club een tijd lang die leegte gevuld met de HC Journal. Toch heeft OWN inmiddels zijn 200ste editie gehaald, wat de vorige twee niet hebben volgehouden. Waarmee denk je het verschil te hebben gemaakt?

Dutchy3010: Ik kan niet oordelen over het krantje van Levi en Slimm, omdat ik toen nog niet actief was. HC Journal stopte toen ik weg was, hehehe. Strategische move van Joris. :tu: Het grote verschil is de inzet die heel de redactie, zeker in het begin, had. Rubrieken werden overgenomen, iedereen dacht na over verbeteringen, we stonden er als een team. Zeker in het begin is dat van groot belang, omdat we dan juist nog mensen moeten trekken en het goed op moeten zetten.



SummerBase was de man achter de naam Oceans Weekly News. Inmiddels is het een alom bekend begrip op het forum, dus even de moeite waard om dat te noemen, nietwaar? Ooit gedacht dat OWN zo groot zou worden?

Dutchy3010: Dat was natuurlijk wel de bedoeling. We wilden een goedlopend krantje krijgen, en daar hebben we ook hard voor gewerkt. Zeker in het begin was het soms hopeloos. Toen had ik wel eens 6/7 of meer rubrieken in de week! Gewoon omdat er mensen niet konden, en destijds was het zo dat elke rubriek aanwezig moest zijn van ons. Zeker toen Jowx zelf er na een paar edities een tijdje tussenuit ging, en de hoofdredactie slechts uit mijzelf bestond, was het soms best lastig. Maar het was het altijd waard als het krantje online stond, en we weer reacties kregen van de leden die het lazen. Maar of ik wist dat het zo goed zou lopen? Nee, dat toch niet. Ook al hoopte we het wel, en verwachtte we dat het goed zou lopen, we konden ons sowieso al een eigen blog niet eens voorstellen toen we begonnen.

Welke van de oude rubrieken zou je nog eens terug willen zien? (bijv. "Ongezouten", "Grappenhap" e.d.)

Dutchy3010: Ongezouten was erg leuk, inderdaad. Grappenhap was in het begin leuk maar ging op den duur vervelen. Maar Jowx' Column heb ik ook altijd graag gelezen. De leukste rubriek van dit moment vind ik trouwens Admins Strippen.

Thundercover: Jowx' Column. Dat was altijd geweldig! :D En vergeet niet Crew Insight met Jodokus die altijd in de fout ging. :puh:

Over Ongezouten gesproken, hoe werd die rubriek ontvangen door de toenmalige crew?

Dutchy3010: Goed. Ik ben een tijd lang zelf crew geweest dat die rubriek er nog was, en ik vond het altijd goed om te weten hoe mensen over ons dachten. En dan niet afzeiken, dat is zeker niet de bedoeling, maar opbouwende kritiek. Dat vind ik persoonlijk altijd erg fijn, en weet zeker dat de meeste crewleden er net zo over denken. Maar leden moeten wel onthouden dat er een verschil is tussen afkraken en opbouwende kritiek. Dat eerste ben ik niet van gediend, dat tweede zou ik dankbaar voor zijn. Dus zou deze rubriek graag terug zien, zeker als je die elke week zou kunnen vullen.

Thundercover: Geen idee, maar het leverde soms wel leuke discussies op. Helaas werd er op een gegeven moment weinig meer ingestuurd en is het langzaam verdwenen. Dat is wel jammer, want als je nu soortgelijke punten probeert te maken in Feedback, wordt het een grote rotzooi.

Wat vond je de leukste rubriek om te doen? Hoeft niet alleen een eigen rubriek te zijn, dat mag ook die ene keer zijn Dutchy3010: dat je de rubriek van een ander overnam bijvoorbeeld.



Crew Insight was altijd erg leuk, maar het werd erg lastig op een gegeven moment een nieuw onderwerp te zoeken. Daarnaast vond ik ook interviews leuk. Zo heb ik de eerste keer contact gehad met Sheep, hehe. Was wel een marathon interview trouwens. We lulden gewoon te veel tussendoor.

Thundercover: Forumview vind ik altijd leuk om te maken. Het laatste forumnieuws behandelen en zo ervoor zorgen dat iedereen weer up-to-date is. Tevens heb ik mij met Interviews ook enorm vermaakt. Je leerde op die manier leden ook van een andere kant kennen. Bovendien heeft het mijn MSN-lijst ook aardig gevuld.

Zo dat was een heleboel "toen". Er wordt door veel bloggers naar jullie opgekeken, we zijn dan natuurlijk ook benieuwd naar jullie mening over de huidige blogs op het forum. Brand maar los..

Thundercover: De blogs zijn in ieder geval een stuk actiever dan vorig jaar. Toen ik over de blogs schreef in het laatste jaarboek, viel het me op hoe weinig er aan het eind van het jaar nog actief waren. Persoonlijk zou ik het mooi vinden als blogs een lange tijd actief blijven, want nu vallen ze vaak stil ook al is het een goed concept. Een uitzondering hierop is inmiddels de blog van LibertyKillerZ die na OWN de meeste artikelen en reacties heeft.

Wat vind je van de huidige redactie van OWN?

Dutchy3010: Wat wil je nu dat ik zeg? Vreselijk? :puh: Nee, hun inzet is gewoon van het niveau dat OWN gewend is. Al vind ik soms wel dat rubrieken erg zijn afgeraffeld...

Als je terugblikt op 200 edities OWN wat vind je dan sterk aan OWN, en wat juist zwakker?

Dutchy3010: Het begint een beetje..saai te worden. Vroeger was het leuk en nieuw, en dat werd al minder en minder voordat ik stopte. Daarna is dat alleen maar doorgegaan. En ik weet, het valt ook niet mee om een krantje te leiden en al helemaal niet om dat te innoveren, maar dat is wel wat de lezers willen. Nieuwe, spontane dingen. Dat is het lastigste voor de redactie, maar wel het leukste voor de lezers. Eens in de zoveel tijd werd het krantje helemaal omgegooid. Nieuwe rubrieken, alleen populair rubrieken houden, etcetera. Maar laat ik niet te voorbarig zijn; wie weet veranderd er wel van alles in of na editie 200. :)

Wat vind je zelf de succesvolste rubriek geweest in al die jaren?

Dutchy3010: Jowx' Column was geweldig, Pietje II had trouwens ook een leuke column. Crew Insight werd wel veel gelezen en Admins Strippen behoort ook tot de topfavorieten.

Thundercover: Admins Strippen, zonder twijfel.

Zijn er voor jullie echte hoogte- en dieptepunten die je zijn bijgebleven de afgelopen jaren?



Dutchy3010: Hoogtepunten waren altijd de speciale edities. Evenals het introduceren van de blog, en natuurlijk de eerste editie. Die was gelijk fantastisch. :D Daarnaast heb ik ontelbaar veel leuke momenten gehad.

Dieptepunten heb ik genoeg gehad, gewoon de gebruikelijke dingen. Niet op tijd alle rubrieken binnen, zelf hard moeten werken, een keer te laat zijn, etcetera. Als je je altijd inzet voor iets, en het lukt niet zoals je dat zou willen, is dat nooit leuk natuurlijk.

Thundercover: De honderdste editie was voor mij echt een hoogtepunt; dat was één groot feest. Net als de andere jubileum-edities overigens, maar die van editie 100 is mij echt bijgebleven. Er zijn wel wat dieptepunten geweest, maar daar kwamen we in mijn ogen wel snel overheen. Eens flink met elkaar discussiëren helpt dan wel vaak.



Jet, naar jou persoonlijk. Als je kijkt naar je rubrieken, ben je het dan met de forum menigte eens dat crew insight de leukste was?

Dutchy3010: Dat was inderdaad wel de rubriek die het beste ontvangen werd, al was interviews destijds ook hilarisch. Vond Crew Insight ook het leukste om te schrijven!

Waarom inzetten voor OWN, en niet voor wat anders?

Thundercover: Ik zie geen andere projecten waar ik me op dit moment voor zou willen inzetten. Met OWN en moderatortaken vind ik het zo wel prima. Bovendien heb ik ook niet alle tijd van de wereld, dus dat beperkt de mogelijkheden ook al. :puh:

Kloep: Ik ben min of meer in OWN gerold (ik houd van rollen) zoals je hieronder kunt lezen. Ik kwam er toen achter dat ik schrijven toch eigenlijk wel erg leuk vind, en ik ben toen bij OWN blijven hangen. Daarnaast zet ik mij ook in voor andere projecten, zoals het pokertoernooi en de Graphics Blog en heb ik natuurlijk een eigen gang.

Hoe ben je bij OWN terecht gekomen?

Thundercover: Ik heb me gewoon aangemeld als stand-in toen ik een tijdje bij The Oceans zat. Ik werd toen gevraagd voor Hot Topics (editie 54 als ik mij goed herinner) toen dat vrij kwam en ben eigenlijk nooit meer weggegaan. Waardoor ik inmiddels zo'n beetje elke rubriek wel een keer gedaan heb. (a)

Kloep: Het was voor mij een rustige zaterdagavond, ik zat lekker wat op het forum. Vervolgens wordt mijn rust in ene keer ruw verstoord door Jowx (ja, die enge) met de vraag of ik misschien een Test Jezelf wilde schrijven. Ik had nog één uurtje. Ik dacht: Laat ik het eens proberen. Het beviel me wel, en ik ben blijven hangen bij OWN. Ik heb een hele tijd De Tien geschreven, eerst met Galiorix, later alleen. Ook nam ik toen regelmatig rubrieken van anderen over.

Wat is je favoriete rubriek?



Thundercover: Van de huidige rubrieken Admins Strippen en Interviews. En de inleiding vind ik ook altijd fantastisch! Wie maakt toch altijd weer zo'n mooie tekst?

Kloep: Admins Strippen is altijd leuk en origineel. Het is momenteel ook de populairste rubriek. Zelf vind ik HTML-cursus ook vooral leuk om te schrijven, geen idee hoe het is om te lezen voor mensen die geen verstand van HTML hebben. :puh:

Hoe vind je het nu gaan met OWN?

Thundercover: We zijn te lang op dezelfde weg doorgegaan en daar zijn we ook met onze neus op gedrukt. Aan vernieuwing wordt nu gewerkt. Bovendien vind ik het jammer dat de reacties in de blog vaak uitblijven, waardoor redacteurs weinig feedback op hun werk krijgen. Intern hebben we daar nu wel wat op gevonden, maar bij de reacties van lezers ligt dat een stuk gecompliceerder. Dat merken andere leden ook wel bij hun projecten.

Kloep: Zoals elk project, kent ook OWN goede en slechte tijden. Nou wil ik niet zozeer zeggen dat dit een slechte tijd is, maar vernieuwing is nodig. Hier zijn we momenteel mee bezig, en de verwachting is dat de OWN een stuk beter gaat.

Leuke redactie huidig, of verlang je terug naar vroeger?

Thundercover: Beide redacties zijn anders en hunkeren naar vroeger doe ik niet zo gauw. Ik vind het wel jammer dat we nu een relatief kleine groep redacteurs hebben, waardoor we niet meer zoveel rubrieken kunnen maken als dat we zouden willen en in het verleden hebben gedaan.

Kloep: Dat "vroeger was alles beter" vind ik altijd onzin. Ik kijk nooit naar het verleden, daar heb je toch niks aan. Ik kijk gewoon lekker naar nu, en nu is de redactie prima. Iedereen kan goed met elkaar opschieten, en als er hulp nodig is wordt deze ook gegeven. Dat vind ik één van de belangrijkste onderdelen van een redactie, samenwerking.

Als je kijkt naar de verbeteringen in OWN200 is het dan echt beter dan voorheen?

Thundercover: Ik hoop dat het beter zal gaan dan de laatste tijd, anders voer je immers die veranderingen niet door. Of het beter zal zijn, moeten we in de praktijk ondervinden.

Kloep: Of het zo is weet niemand, de vraag zou beter zijn of ik het verwacht. En denk nu eens na, als wij verwachten dat het met deze vernieuwingen slechter zou gaan, zouden we deze vernieuwingen dan doorzetten? Wat een laag niveau is dit interview toch weer zeg. :-(

Als je terug kijkt naar de afgelopen edities, kijk je dan tevreden terug?

Thundercover: De afgelopen weken konden in mijn ogen een stuk beter. Daarom gaan we na deze edities met een stuk wijzigingen verder om het weer soepel te laten lopen.

Kloep: De afgelopen weken konden natuurlijk beter. Het doel was om 15 rubrieken te halen, dit werd bijna nooit gehaald. Dus ja, dan kijk je niet echt tevreden terug. Nou moet ik wel zeggen dat het niet alleen aan de redactie zelf zal liggen, maar ook aan het aantal redacteurs. Het is blijkbaar minder populair geworden om te schrijven, maar dit zal met de vernieuwingen allemaal beter gaan.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...