Jump to content
 • Sign Up

MAF

 • entries
  518
 • comments
  1,497
 • views
  277,484

Kersteditie - Gezellig!

Sign in to follow this  
NandroDavids

334 views

***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW******SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***

gezellig.png

Als je aan iemand vraagt hoe hij of zij de kerstdagen invult, is de kans groot dat het antwoord de woorden familie en gezellig bevat. Vooral die laatste is erg populair, maar wat wordt daar eigenlijk onder verstaan? Volgens de Dikke Van Dale is gezelligheid het volgende:
ge•zel•lig bn' date=' bw een huiselijk gevoel gevend, vriendelijk aandoend; knus[/quote']

Dat is een schitterende definitie, maar zegt feitelijk gezien nog helemaal niets. Want wat is huiselijk? En wat verstaat men onder vriendelijk? Dat is allemaal subjectief en valt dus niet te definiëren. Als je dus wilt weten hoe iemand de kerstdagen invult, is het beter om te vragen wat hij of zij specifiek gaat doen. Een weekend weg, barbecueën, slechte films kijken, gourmetten, spelletjes doen, puzzelen, wild eten, dat soort dingen. Bij ons thuis is het bijvoorbeeld een combinatie van een paar van die dingen. Zoals in een eerder item gezegd is de kerstpuzzel traditie bij ons. Daarnaast gourmetten we altijd op eerste of tweede kerstdag en aangezien we allemaal thuis zijn dit weekend is een gezelschapsspel ook altijd leuk.

Wild eten schijnt heerlijk te zijn, maar dat heb ik nog nooit gehad. Struisvogel en fazant klinken me ook niet echt smakelijk in de oren. Misschien is het ook wel daarom dat men niet met de oren, maar met de mond eet. Is het trouwens geen idee om de standaardsoorten wild aan te vullen met eens wat origineels? Dus naast het konijn gewoon eens een stukje eekhoorn, poema, kikker of een ander beest. Heerlijk! Gezellig!

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...