Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285429

Kersteditie - Gezellig!


NandroDavids

653 bezichtigingen

***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***



***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***

gezellig.png

Als je aan iemand vraagt hoe hij of zij de kerstdagen invult, is de kans groot dat het antwoord de woorden familie en gezellig bevat. Vooral die laatste is erg populair, maar wat wordt daar eigenlijk onder verstaan? Volgens de Dikke Van Dale is gezelligheid het volgende:
ge•zel•lig bn' date=' bw een huiselijk gevoel gevend, vriendelijk aandoend; knus[/quote']

Dat is een schitterende definitie, maar zegt feitelijk gezien nog helemaal niets. Want wat is huiselijk? En wat verstaat men onder vriendelijk? Dat is allemaal subjectief en valt dus niet te definiëren. Als je dus wilt weten hoe iemand de kerstdagen invult, is het beter om te vragen wat hij of zij specifiek gaat doen. Een weekend weg, barbecueën, slechte films kijken, gourmetten, spelletjes doen, puzzelen, wild eten, dat soort dingen. Bij ons thuis is het bijvoorbeeld een combinatie van een paar van die dingen. Zoals in een eerder item gezegd is de kerstpuzzel traditie bij ons. Daarnaast gourmetten we altijd op eerste of tweede kerstdag en aangezien we allemaal thuis zijn dit weekend is een gezelschapsspel ook altijd leuk.

Wild eten schijnt heerlijk te zijn, maar dat heb ik nog nooit gehad. Struisvogel en fazant klinken me ook niet echt smakelijk in de oren. Misschien is het ook wel daarom dat men niet met de oren, maar met de mond eet. Is het trouwens geen idee om de standaardsoorten wild aan te vullen met eens wat origineels? Dus naast het konijn gewoon eens een stukje eekhoorn, poema, kikker of een ander beest. Heerlijk! Gezellig!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...