Jump to content

De Zoepketel

  • entries
    47
  • comments
    270
  • views
    26,028

De Fryske Top 100!


Bierbuikje

1,457 views

_20070228_pompebled.gif

Morgen is het weer zover! Op Omrop Fryslân wordt, zoals ieder jaar, weer de Fryske Top 100 uitgezonden! Een hitlijst voor jong en oud. Zoals ieder jaar zullen we ook dit jaar toppers als de kast en bricquebec terugvinden in de lijst.

De top 3 van 2007:

3.

2.

1.

De top 3 van 2008:

3.

2.

1.

De top 3 van 2009:

3.

2.

1.

Het is nog spannend wat de top 3 van dit jaar wordt, maar we kijken er al naar uit! Morgen begint het vanaf 07:15 tot 's middags 17:00 op de TV en radio. Aan de zuiderlingen die Omrop Fryslan niet kunnen ontvangen is natuurlijk ook gedacht. HIER kun je via het internet live naar de radio luisteren.

top100_3.jpg

13 Comments


Recommended Comments

o mijn god

Ik haat Friesland. Die taal is ontstaan door Groningers met een dubbele tong. :kots:

En die taal dan. De hele zin is goed Nederlands, maar in het midden van het laatste woord krijgen ze (zo lijkt het) een dronken bui. :clown:

Link to comment

Ik woon zelf in Friesland en zelfs ik heb het niet op die taal. Ik kan er dan ook geen woord van spreken.

T'is wel een leuke provincie maar ik mag die taal niet zo laat staan de muziek.

Link to comment

Bij ons op school moeten we tegen de leraren Nederlands praten, wat ik nergens op slaan vind. Dan zeg ik "We zijn hier in Fiesland, spreek dat dan gvd dan ook!" En dan kan ik me weer melden bij de Teamleider :dans:

Link to comment

Bij ons op school moeten we tegen de leraren Nederlands praten, wat ik nergens op slaan vind. Dan zeg ik "We zijn hier in Fiesland, spreek dat dan gvd dan ook!" En dan kan ik me weer melden bij de Teamleider :dans:

Het kan handig zijn voor mensen in Friesland die zelf niet zo begaafd zijn in de Friese taal dat de leraren gewoon Nederlands blijven artticuleren. Wat ik ook zo onnodig vind is dat je bij ons op school Friese les krijgt :? We zijn GVD in Friesland. Ik heb het vak laten vallen zo snel als het maar kon. :puh:

Link to comment

Friese les is doodsaai. Ik hoef het niet te schrijven alleen maar te praten en dat kan ik al sinds ik uit de wieg kom. En btw als een leraar friestalig is moet het gewoon kunnen vind ik.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...