Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581964

Editie 25 - Sport


Dutchy3010

618 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_sport.jpg

Deze rubriek is eenmalig geschreven door SamShine.

Omdat Preddy internetproblemen heeft verzoorg ik, SamShine, Sport deze week. Met het onderstaande zul je het voor deze week moeten doen. Veel leesplezier!

González in de finale!

Tijdens de finale van de Australian Open moet Roger Fereder het opnemen tegen Fernando González. De tennisser met Chileense afkomst liet in de halve finale niets over van Tommy Haas in 3 sets. 6-1, 6-3, 6-1. De Duitser was niet slecht, maar González was in topvorm.

Al vanaf de eerste game stond Haas volledig machteloos. González pakte elf punten op rij en liet in de gehele eerste set geen enkele afzwaaier van zjn racket komen.

Toen de Chileen de 2e set met een 3-0 voorsprong begon leek hij een klein beetje overmoedig te worden en op elke punt een winner te willen scoren. Na een paar missers herpakte hij zich echter weer op formidabele wijze.

De derde set was haast een kopie van de eerste, al schakelde González (die maar liefst 42 winners sloeg en slechts drie onnodige fouten) nóg een versnelling hoger en besliste hij de strijd.

Bron: Nos.nl

1169643311ez9.jpg

Totenham door!

Tottenham Hotspur heeft de achtste finales van de UEFA Cup bereikt zonder een bal aan te raken. De ploeg van trainer Martin Jol had een dubbele ontmoeting met Feyenoord in het verschiet, maar na de diskwalificatie van de Rotterdamse club kreeg Tottenham een 'bye'.

Het Poolse team 'Wisla Kraków', dat in diezelfde poule als vierde eindigde, had de hoop dat het als vervanger opgeroepen zou worden, maar de UEFA bepaalde anders. Dit allemaal natuurlijk vanwege de rellen in Nance door hun hooligans.

Bron: Nos.nl

Affalay in Oranje!

Ibrahim Afellay heeft gekozen voor het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV heeft dat aan bondscoach Marco van Basten laten weten.

De Nederlander van Marokkaanse afkomst speelde al eerder in Jong Oranje, maar twijfelde over de definitieve keuze tussen Oranje en Marokko. "Na één en ander zorgvuldig te hebben overwogen, heb ik besloten om mijn interlandcarrière in Nederland voort te zetten", "Ik wil hierbij benadrukken dat deze beslissing een heel moeilijke geweest is. Enerzijds heeft gevoel een grote rol gespeeld, anderzijds ben ik in Nederland geboren en heb ik hier mijn opleiding genoten." Aldus Affalay.

Bron: Nos.nl

Davids naar Ajax!

Edgar Davids is zo goed als rond met Ajax, volgens Het Parool althans. De 33-jarige middenvelder van het eerder genoemde Tottenham Hotspur zou op het punt staan een contract van anderhalf jaar te ondertekenen.

Mochten Ajax en Tottenham Hotspur een akkoord bereiken dan verhuist Davids onmiddellijk naar Amsterdam. Over de hoogte van het transferbedrag is nog niks bekend.

Davids is al lange tijd geen vaste waarde meer in het team van coach Martin Jol en Ajax-trainer Henk ten Cate liet al eerder doorschemeren op zoek te zijn naar een verdedigende middenvelder à la Davids. Ten Cate heeft in zijn Barcelona-periode al met Davids gewerkt.

Bron: Nu.nl

Eredivisie!

Het is weer gezellig spannend in de eredivisie. Zo is de huidige koploper 'PSV' met een ruime voorsprong op Ajax en AZ die op zich weer een kleine voorsprong hebben FC Twente en Feyenoord. Daarna volgt een gat van 6 punten en er valt pas weer een gat bij Sparta Rotterdam, die 13e staat. Maar we zijn ook pas net over de helft...
Nr. Club Wed/Pnt

1 PSV 21 - 56

2 Ajax 21 - 45

3 AZ 21 - 44

4 FC Twente 21 - 41

5 Feyenoord 21 - 39

6 sc Heerenveen 21 - 33

7 NAC Breda 21 - 32

8 FC Groningen 21 - 30

9 Vitesse 21 - 29

10 Roda JC 21 - 29

11 NEC 21 - 27

12 FC Utrecht 21 - 26

13 Sparta Rotterdam 21 - 25

14 Heracles Almelo 21 - 18

15 Excelsior 21 - 16

16 Willem II 21 - 16

17 ADO Den Haag 21 - 13

18 RKC Waalwijk 21 - 13

De volgende wedstrijden worden/zijn er gespeelt. Om de stand nog niet te verklappen heb ik die er niet bij gezet. Er zijn geen wedstrijden van '6 punten'. Zo moeten de onderste niet tegen elkaar en het zelfde geld voor de 'middenmotes' en de koplopers.

sc Heerenveen - Heracles Almelo

Willem II - Vitesse

NEC - NAC Breda

FC Utrecht - Excelsior

AZ - Sparta Rotterdam

FC Groningen - Ajax

FC Twente - ADO Den Haag

Roda JC - PSV

Feyenoord - RKC Waalwijk

Als volgt de topscoorders, waarmee ik ook gelijk deze 'Sport' afsluit. Alves loopt nogsteeds voor op N'kufo met een voorsprong van 3 doelpunten. Of het na de speelronde van deze week verandert is de vraag.

Alves - 19

N'Kufo - 16

Koevermans - 15

Lazovic - 15

Farfán - 13

Bron: Voetbal.nl

1 reactie


Recommended Comments

Inmiddels heeft Federer de Australian Open gewonnen, wat echt meer dan verdient was. Hoe goed Gonzalez ook speelde, hij was telkens kansloos.

Ook is Ajax weer drie punten ingelopen op PSV door een mooie overwinning op Fc Groningen. Ik begin nu stiekem weer een beetje hoop te krijgen in het kampioenschap, maar hier kan snel verandering in komen als de klassieker tegen Feyenoord niet zoals gewenst loopt. Maar als PSV van AZ verliest en Ajax wint ligt het weer helemaal open, dus het wordt een erg spannend en leuk voetbalweekend _O_

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...