Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

OWN #215 - Interviews


OWN

696 bezichtigingen

gallery_108553_47_6180.png

Een rubriek door Fiegel5, Jacky-2007 en Zamg0d1.

Jacky-2007

Guardian1980, welkom bij OWN interviews! :dans:

Hoe voelt dat, "die eerste keer"?

guardian1980

Mijn vuurdoop wat OWN heb ik al gehad, heb al eens in "de tien van..." gestaan (zo heette dat geloof ik), lang geleden. En ook alweer lang geleden ben ik eens "lvdw" geweest.

Maar goed, mijn eerste grote interview, ik wacht af en zie wel waar je mee komt.

Jacky-2007

Ik spaar je niet.

Laten we maar beginnen bij het begin: 19 mei 2009, waarom?

guardian1980

Ergens in april 2009 heb ik GTA IV gekocht, maar zat vast bij een bepaalde missie. Toen zocht ik op Google naar "Walkthrough GTA IV" Ik kwam dus uit bij WikiGTA. Enige tijd later zag ik dat er ook een forum was, en omdat ik toch wel nieuwsgierig was, heb ik me voor het gemak ook maar aangemeld.^_^

Jacky-2007

En, het bleek gemakkelijk?

guardian1980

maar goed, antwoord op je laatste vraag

ik had nog wel eens een vraag, maar wilde niet in het wilde weg posten, toch een beetje newbie hè. maar om de zoekfunctie te kunnen gebruiken moest ik toch wel lid zijn, en daar heb ik goed gebruik van gemaakt.

Jacky-2007

Je eerste post heb ik even voor je opgesnord, het is een favorietenlijstje over Grand Theft Auto IV. Inderdaad een heel veilige manier om je eerste forumstapjes mee te zetten.

guardian1980

Lol, dat wist ik niet meer

Jacky-2007

Dit is hem: Klik!

Gezien het tijdstip van de post durfde je pas mee te posten nadat je beschonken was, vroeg ik de ochtend?

guardian1980

Humor... Dat zou goed kunnen, ik zat geregeld 's nachts nog te gamen, omdat dat vaak 's avonds niet gaat, dan is er quality time met m'n vrouw, zoals je weet.

dus best kans dat ik ietwat onder invloed was ja.bloos.gif

Jacky-2007

En toen volgden er een heleboel posts, met een heel gezond balans tussen gezelligheid, (verschillende posts in NOTA) openstaan voor nieuwe dingen (de Games fora) en een heleboel over Grand Theft Auto IV.

Ik zal je niet vervelen met alles wat je in die tijd op het forum spuugde. Het valt wel op dat het altijd nette posts zijn geweest, top!

OWN houdt niet van relschoppers, wel van goeie debaters.

guardian1980

Variatie is belangrijk. Ik begon in IV, omdat dat nieuw was voor mij. Op een gegeven moment werd dat minder, omdat er in het hele subforum minder gepost werd. Af en toe een nieuw lid dat voor de zoveelste keer een nieuwe vraag stelt, en ja, dan reageer ik ook niet meer elke keer.

Ik vind ook dat je altijd netjes moet blijven. Je hebt de tijd om een post op te stellen, dus kijk even na voordat je je epistel de www instuurt, zou ik willen zeggen.

Ik zie mijzelf trouwens niet echt als een debater: Ik wil wel eens een mening geven in Opinie, maar als er anderen zijn die een andere mening hebben, probeer ik ze niet te overtuigen van mijn gelijk. Er lopen daar al genoeg leden rond die dat wel doen, ik wens ze veel succes ermee.

GTAGames.nl afbeelding

Jacky-2007

Je hoeft niet altijd direct een debat aan te gaan om als "goeie debater" te worden gezien. Goed onderbouwen van je mening met duidelijke voorbeelden etc. is ook een eigenschap van een debater, al gaat hij of zij verder niet de discussie aan.

Maar even wat anders, ergens in 2010 kwam daar Beat Down bijVertel eens?

guardian1980

Je gaat snel: wil je het niet eerst over Death Inc. hebben?

Jacky-2007

Je voelt je beter bij een chronologische volgorde? Dan mag ook, hoor.

guardian1980

Om te voorkomen dat we iets vergeten....:bier:

Jacky-2007

Wat jij wil. Vertel?

guardian1980

Nou, op een gegeven moment was ik wel klaar met de singleplayer van IV en had ik wel zin om de multiplayer te gaan spelen. Ik wist natuurlijk al dat Death Incorporated bestond, een clan waar ik als Xbox 360-gebruiker best wel bij zou willen. Nadat ik een stukkie clantalk heb gelezen besloot ik mij aan te melden.

Jacky-2007

Oh ow Wat heb je precies gelezen daar?

guardian1980

Nou, daar werden dingen gezegd die het daglicht niet konden verdragen... Precies weet ik het ook niet meer, tis al wel een tijdje geleden hoor. Maar ik was in ieder geval positief.

Toen kreeg ik een soort proefweekend, moest me maar bewijzen of ik echt wat was voor de clan. Ik weet nog dat mijn headset eenrichtingsverkeer had. Niemand hoorde mij, erg lullig toch wel. Maar misschien was dat ook wel positief, geen nieuws is goed nieuws, nietwaar?

Jacky-2007

Je werd zeker gelijk afgewezen?

guardian1980

Nee dus, om onverklaarbare redenen mocht ik blijven

Jacky-2007



Rare zaak, hoor.. Misschien moeten we daar toch nog eens naar kijken, dan.

Je bent nu een tijd lang lid bij de clan, even als afsluiter van dit onderwerp: Is het wat je ervan had verwacht?

guardian1980

Ach, ik wist niet echt wat te verwachten natuurlijk. Ik zag wel het forum en de eigen website, maar hoe de clan-avonden zouden gaan wist ik niet. Maar ik heb al een hoop gezelligheid meegemaakt, vind het spijtig dat ik er niet wat vaker bij kan zijn, en hoop zeker nog lange tijd te blijven en dat ik mij kan blijven inzetten voor D.I. zoals het nu gaat.

Ook hoop ik bij D.I. mijn camera-technieken nog eens te kunnen demonstreren.

Jacky-2007

Laat ik toevallig naast interviewer ook wel ergens wat te maken te hebben met die clan.. Dat komt vast wel, ik heb er alle vertrouwen in.

Je zegt dat je er niet vaak bij kan zijn Op je favorietenlijstje staat de politiewagen als favoriete voertuig in Grand Theft Auto IV Mag ik raden naar het beroep van de man achter de alias "guardian1980"?

guardian1980

Dat is geloof ik wel bekend bij een groot deel van de forumleden hè. Ik werk inderdaad alweer zo'n acht jaar bij de politie. Ik werk in de regio Utrecht, en om bepaalde redenen vertel ik er verder lekker niks over.

GTAGames.nl afbeelding

Jacky-2007

Forumleden, pas op! De man werkt voor de afdeling "Cybercriminaliteit" op het project "Ogen op Gtaforum.nl".:D

guardian1980

Hé, niet mijn geheimen prijsgeven hiero!:duh:

Jacky-2007

Ow, je meende dat je er verder niets over wilde zeggen.. Sorry.

Wat nog meer? Zes vrouwen, drie honden, tien katten en drie cavia's?

guardian1980

Zes vrouwen... Ik houd het lekker bij één: Ben alweer bijna drie jaar getrouwd. Verder een vogel en een kat. Voordat je begint over kinderen: Daar wordt aan gewerkt (Maar nu even niet, ben nu met een interview bezig...)

Jacky-2007

Tsja, OWN is nu eenmaal belangrijker dan kinderen, alhoewel.. Ook in de toekomst heeft OWN lezers nodig. Ik zal proberen niet teveel van je tijd te gebruiken.

Even terug op je beroep, ik kan het niet laten: Hoe sta jij als man van de wet tegenover de verwrongen mening van zovelen, dat het spelen van games een negatief effect zou hebben op het gedrag van tieners? Neem jij het aan als argument voor bijvoorbeeld de aanslag in Rusland vorige week? Die werd in de pers zowat toegeschreven aan Infinity Ward (makers van Modern Warfare 2) in plaats van aan de daadwerkelijke daders..?

guardian1980

Ik denk niet dat mensen geweldsmisdrijven plegen omdat ze bepaalde computergames zouden spelen. Wat zeker wel kan, is dat men vanuit bepaalde idealen een idee heeft opgevat, en in een computergame (of film, dat wil ook nog weleens) de inspiratie opdoet om tot een daad over te gaan.

Jacky-2007

Met andere woorden, je denkt dat de aanleiding altijd elders ligt, maar dat de uitvoering geïnspireerd kan worden door games?

Ik heb jou zien huishouden in Liberty City, dus wat dat betreft..:engel:

guardian1980

Pas op hè: Armed and dangerous

Maar inderdaad, ik geloof niet dat men een actie ziet in een game, om dat vervolgens te gaan nadoen.

Jacky-2007



Ik wilde even terugkomen op een vraag die ik al eerder stelde, maar door jou op dat moment van tafel werd geveegd: Beat Down!

guardian1980

Oké. Op een gegeven moment zakte mijn interesse in het forum wat weg. Toen ben ik mij eens gaan verdiepen in het gang en corp-wereldje.

Leek mij wel leuk, lid zijn van een virtuele club, gewoon een beetje kletsen over van alles en nogwat, en af en toe andere activiteiten uitvoeren. Niet dat D.I. niet gezellig is, in tegendeel zelfs, maar ik wilde ook wel wat anders daarnaast.

Jacky-2007

Waarom dan Beat Down?

guardian1980

Toen ik mijzelf had aangeprezen, kreeg ik van bijna alle gangs en BeaT DowN (Toen nog corporation) een reactie. Vanuit BD werd ik ook via PB benaderd, en dat was voor mij zodanig positief, dat ik daar heen ben gegaan. Ik wist eigenlijk weinig van ze, maar dat maakte me ook weer nieuwschierig.

Jacky-2007

Tsja, die degradatie naar Gang was even slikken voor jullie, hè..

guardian1980

Ach, het heeft z'n voors en z'n tegens. Het praktische van een eigen subforum was dat er meerdere topics waren, die onderwerpen lopen nu door elkaar heen in de Lounge. Daar staat tegenover dat we nu als gang geen druk meer hebben van het moeten presteren, dat we nu lekker ons ding kunnen doen zonder dat anderen dat door een vergrootglas bekijken.

Jij bent geen gang-lid, bewuste keuze?

Jacky-2007

Jij zou interviewer moeten worden. Ik ben lid geweest van een Corp, maar toen deze werd opgeheven, heb ik me verder niet meer verdiept in de "scene".

De prestatiedrang is nu wel weer een beetje terug denk ik, nu de Battles & Challenges er zijn? Hoe is dat initiatief om de scene te reanimeren ontvangen bij Beat Down?

guardian1980

Haha, met een hoop discussie. Sommigen willen zich er op storten om zo snel mogelijk veel punten te behalen, en anderen kan het weinig schelen. Voor verdere info hierover verwijs ik je naar de persvoorlichter van BD. Ik persoonlijk heb er niet zoveel mee. Ik zit bij BD voor de discussies, de gezelligheid en om af en toe mensen te voorzien van info.

Als de oudste (volgens mij) en vanuit mij werk kan ik mensen af en toe van info voorzien waar ze om verlegen zitten en dat wordt wel gewaardeerd.

Jacky-2007

Ah, de ervaring spreekt en wordt gewaardeerd.:)

guardian1980

Juist ja.

Jacky-2007

Ben jij trouwens ook al eens in het nieuwe GTA Serie forum geweest? Daar wordt veel gespeculeerd over een volgend deel, wat zijn jouw wensen hiervoor? En wat verwacht je ervan?

guardian1980

Ik heb daar meer gepost dan jij, denk ik

Jacky-2007

Wellicht leg ik dat wel af, ja..

guardian1980

Ik heb niet zoveel wensen, hoop vooral dat het realistisch wordt. Het sfeertje van Vice City in de jaren '80, een uitgebreide verhaallijn, het visuele niveau van Red Dead Redemption. 8)

Veel wensen heb ik niet echt, ik laat me wel verrassen.

Jacky-2007

Ach kom op, we hebben allemaal toch wel een ultieme feature in gedachten waarvan we hopen dat die erin komt? Zoals werkende knipperlichten bijvoorbeeld?

guardian1980

Ja, maar dat is dus wel dat realisme wat ik bedoel. Ik heb wel eens gezegd dat ik de mogelijkheid tot tanken bijvoorbeeld er wel in zou willen zien. Rock* plaatst pompstations in de stad, dus waarom niet gebruiken. Of de mogelijkheid om mensen in je kofferbak te stoppen: in Red Dead Redemption kan je iemand achterop je paard leggen, dus het zou moeten kunnen.

Jacky-2007

Kijk, dat zijn nog eens wensen.

Als afsluiter, want het wordt al laat: Superlid? Was'da?:cab:

guardian1980

dat is net zoiets als Superman: In een veel te strak turnpakje vlieg ik door de lucht, op zoek naar onrecht en mooie vrouwen die gered moeten worden...

Ownee, dat is mijn superfantasie..bloos.gif

Jacky-2007

Op zoek naar die zes vrouwen..

guardian1980

Toen de ForumAwards er aan kwamen zag ik af en toe in de nominatie-ronde mijn naam langskomen, wat ik persoonlijk al verrassend vond. Toen ik uiteindelijk zelfs beste lid werd en een PB kreeg van Dutchy3010 met de mededeling dat ik SL was geworden, was ik toch redelijk vereerd.^_^

Jacky-2007

Ja, niemand snapte eigenlijk waarom..

guardian1980

-1

Jacky-2007

Ow wacht, je zei "vereerd", ik las "verbaasd".

guardian1980

Het brengt een aantal voordelen met zich mee, waarvan ik het Superleden en hoger forum toch wel de beste vind. Maar ik hoop dat ik me niet anders ben gaan gedragen. Ik ga gewoon lekker door op deze manier.

Jacky-2007

Nou, dat vind ik een mooie om dit interview mee af te sluiten. Die punchline mag bovenaan je "over mij"-pagina!:)

guardian1980

Lekker bezig...

Ik heb trouwens nog een vraag aan jou.

Jacky-2007

Nou, vuren maar?

guardian1980

Over het algemeen zijn het leden, superleden en megaleden die geïnterviewd worden. Ik ben benieuwd of er ooit eens een interview met Joriz gepland staat. Ik loop hier ruim anderhalf jaar rond, en weet eigenlijk helemaal niks over "mister GTAGames" Ik zou wel willen weten hoe hij denkt over hoe het gaat. Of dit was wat hij had voorzien toen hij lang geleden begon enzo.

Jacky-2007

Je bent niet de enige, hoor. Dat verzoek hebben we al meerdere keren gezien in OWN Interviews..

Maar helaas is de beste man, Onze Grote Leider, niet altijd bereikbaar.

guardian1980

Vraag hem dan eens of hij gewoon een stukje zou willen schrijven. Niet in een interview-vorm dan, maar gewoon een lap tekst met een aantal steekwoorden als leidraad





Jacky-2007

Het is één keer bijna gelukt om hem uit zijn schuilplaats te halen. Jowx had zijn lekkerste worteltjes gedoopt in honing, Lantyz zijn grootste beukenootjes erbij gelegd, en Dutchy3010 was degene die op de rug van GTA-Sheep het Grote Woud van Onze Grote Leider in durfde te gaan, met een tas vol verzamelde lekkernijenEen hele trip al met al, maar helaas niet het gewenste resultaat.

guardian1980

Of moet ik 'm een verzoekje PB'en: Lieve Joriz...

Jacky-2007

Hij prijkt bovenaan ons "te interviewen"-lijstje dit jaar, dus wellicht krijgen we hem wel zover in 2011.

guardian1980

Ik keek net even op zijn profiel: Hij heeft gereageerd op iets wat ik er had gezegd. Ga het gauw printscreenen en inlijsten!:puh:

Misschien bij het bereiken van het 100.000ste lid, doet 'ie dan een interview?

Jacky-2007

Haha, wellicht!:tu: Of bij een andere mijlpaal. Maar vooralsnog proberen we het op de bekende stuur-een-redactielid-op-de-rug-van-GTA-Sheep-het-Grote-Woud-in-met-lekkers tactiek.

Jacky-2007

We zijn volhouders bij OWN, moet je weten.

guardian1980, dank je voor dit alles verhelderende interview! Nu is niets aan jou meer geheim, voor niemand meer op internet!

guardian1980

't Is goed, was gezellig, hoop dat er na het editten nog wat goeds van me overblijft, en anders duik ik wel onder. Ik zag trouwens dat er al "wanted-posters"met mijn beeltenis rondzwerven, dus veilig ben ik al niet meer..:7

Jacky-2007

Dat spijt ons niet. Tot ziens bij OWN!

guardian1980

Mzzl!:D

photo-112354.png

5 reacties


Recommended Comments

Tja, je zet twee heren met een flinke hoeveelheid levenservaring bij elkaar, doet daar een lekker drankje bij, en de verhalen komen wel hoor. Het is dat J-2007 het moest inkorten van Thunder, anders waren jullie nu nog aan het lezen ;)

Link to comment

Een schitterend interview!! :) Lees het nu zelfs al voor de 2e keer deze week :puh:

btw, volgens mij staat dat interview met Joriz al jaren bovenaan het verlanglijstje? xD

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...