Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585643

OWN #216 - Uitgelicht


OWN

526 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_1601.png

Deze rubriek is geschreven door @Thundercover.

Veranderingen in Battles & Challenges

Afgelopen week werden er veel besproken veranderingen doorgevoerd in het Battles & Challenges-concept. Er werd veel gezegd over deze veranderingen doordat er een behoorlijk aantal leden fel tegen zijn. Door de veranderingen zouden corporations en gangs sneller van plek kunnen wisselen, wat bij veel leden in het verkeerde keelgat schoot. Laten we deze week eens dieper in gaan op deze zaak.

• • • • • • • • • • • • • • • • •

De zaak

Begin vorige maand werd het concept Battle & Challenges gelanceerd. Dit was het resultaat na tijden praten over te weinig activiteit in de gangscène. Daar werd veel over gezegd en geschreven, en er werden zo af en toe zelfs ideeën geopperd om het probleem op te lossen. Twee jaar geleden nog werd The Families bijeen geroepen om twee gangs - die schuld zouden hebben in het inzakken van G&C - te laten opheffen. Deze eis werd niet ingewilligd, maar de klacht dat de gangscène 'dood zou zijn' bleef wel hangen.

En toen?

GTAGames.nl afbeelding
In plaats blijven te hangen in het verleden werd er een aanvraag ingediend bij The Families voor een evenementen forum. @Jowx legde het systeem uit van een forum waarin gangs en corporations zogenoemde battles met elkaar konden aangaan en een echte competitie tussen de teams konden opbouwen - geheel verzorgd door The Oceans. Een aantal leden was echter fel tegen dit plan (of tegen The Oceans?), waardoor het niet doorging.

Toch bleef het knagen dat dit - misschien wel het meest ideale - plan niet door mocht gaan. Een evenementen forum waarin gangs en corps eens echt met elkaar de strijd aan konden gaan, in plaats van enkel tijdens de corporation verkiezingen zo hard mogelijk proberen te roepen. Dus werd er na het online gaan van het nieuwe G&C-systeem ook weer nagedacht over zo'n evenementen forum, wat uiteindelijk resulteerde in het nieuwste forum dat we nu kennen: Battles & Corporations.

De discussie

Met vijf battles en een challenge lijkt het forum een beetje op gang te komen, maar de beloningen voldoen nog niet geheel aan de wensenlijst van veel leden. Vandaar dat er veranderingen werden aangekondigd: een gang kon elke vier maanden op basis van de ranglijst promoveren (en een corp degraderen), naast de corpverkiezingen die exact tussen twee van deze momenten in zitten. Hiermee wordt G&C ook een stuk dynamischer, en is duidelijker geworden dat de actiefste teams meer kans hebben om het tot corporation te schoppen én te blijven. Tevens hebben teams het bijna volledig in eigen hand of ze corp kunnen worden en blijven.

Klinkt te mooi om waar te zijn: een zelfroulerend geheel waarbij iedereen weet waar hij aan toe is door een vaste cyclus van verkiezingen en promotie/degraditie-momenten. Waar zit het probleem dan bij de tegenstanders van dit concept? Er zijn eigenlijk maar twee punten naast het geroep over 'oneerlijk', 'de huidige corps zitten er nog maar net' en meer eigenbelangen.

Een belangrijk argument is dat teams kunnen het gevoel krijgen dat het verplicht is om mee te doen: als je geen battles of challenges doet, kan je geen corp worden of blijven. Ze vergeten voor het gemak even de verkiezingen en dat het promotie/degraditie-moment slechts eens in de vier maanden is. Aan de andere kant zit er in het draaiend houden van een team ook veel werk en kan je je niet altijd bezig houden met battles. Dit hebben echter de meeste teams en de battl-eactiviteit van de afgelopen maand is ook weer niet schikbarend hoog dat er alleen maar battles gehouden zouden moeten worden.

H8HYH.png

Een ander punt is de tijd waarin teams van status kunnen wisselen. Elke twee maanden de mogelijkheid tot wisselen is voor veel leden te kort: je kan ja als corp niet echt settelen. Oplossingen hiervoor kunnen zijn het verruimen van de tijd tussen wisselmomenten of een immuniteit bij het volgende wisselmoment voor de nieuwste corporation.

En nu?

De genoemde veranderingen zijn opnieuw in beraad genomen en zullen tot de volgende mededeling niet tot uitvoer worden gebracht. De aangekondigde corporation verkiezing zijn er dus evenmin, maar het mag in de lijn der verwachting liggen dat de verkiezingen binnen zeer afzienbare tijd worden gehouden. Hoe het puntensysteem er dan uitziet, is nog even afwachten.

4 reacties


Recommended Comments

'slechts eens in de vier maanden is.'

Ik heb toch echt wel om de 2 maanden gelezen hoor..Dat de Gangs en Corps verplicht zijn om mee te doen aan dit project laat je achterwege als tegenargument. Doe nou ook niet alsof alleen de Corps er tegen zijn, er zijn ook al vele gangs tegen, puur om het feit dat het Corpschap niks meer waard is. Alleen maar van die rotbattles 'uitvechten'.

Link to comment

Mededeling # 2

Inmiddels loopt het Battles & Challenges-concept een maand en we zijn blij dat vrijwel elke Gang en Corporation inmiddels actief mee heeft gedaan. Echter hebben we van verschillende kanten gehoord dat er te weinig beloning in het concept zit. Daar zijn wij het mee eens en daarom gaan we daar wat verandering in brengen.

Vanaf dit moment start er een tweemaandelijkse cyclus waarin de kans bestaat dat een Gang en Corporation van status wisselen. Deze week doen we dat eerst nog met een 'gewone' Corporationverkiezing. Die zal vandaag of morgen officieel van start gaan. Over twee maand, om exact te zijn op 1 april, 12.00 uur, kan een Gang op basis van de Ranglijst in Battles & Challenges promoveren. Wanneer op dat moment een Gang meer punten heeft dan een Corporation, degradeert de laagst geklasseerde Corporation en promoveert de hoogst geklasseerde Gang. Twee maand daarna volgt weer een verkiezing, twee maand later weer een promotiemogelijkheid op basis van de Ranglijst, enzovoort.

Om te voorkomen dat er nu enkel nog Corporations worden uitgedaagd, of zelfs constant dezelfde, voeren we nog een regelwijziging door. Een Gang of Corporation mag maar 1 Battle tegelijk hebben. Wordt een Corporation uitgedaagd door een Gang, kan deze dus niet op hetzelfde moment door een andere Gang of Corporation worden uitgedaagd. Daarnaast is het niet toegestaan om 2 x achter elkaar dezelfde Gang of Corporation uit te dagen. Tenzij de eerste uitdaging werd geweigerd, dan is nogmaals uitdagen geen probleem.

Hiermee hopen we tegemoet te komen aan jullie wensen. Vragen en opmerkingen mogen in het topic Uitleg & Regels of aan De Stamtafel.

Om de 2 maanden dus. Een maandelijkse cyclus zoals de menstruatie is om de maand, dus ik denk dat een tweemaandelijkse cyclus om de 2 maand zal zijn.

Als zowat iedereen tegen is en je voert het toch door, dan ben je allesbehalve slim. Ooit al gedacht aan het feit dat het toenmalige voorstel van TOC(dat veel beter ineen stak!!) zowat unaniem is afgewezen? En nu voert de crew het zomaar door. /feit

Link to comment

Ah, ik snap waar het fout gaat. Ik heb het over wisselmomenten die elke twee maanden plaatsvinden. Onder deze wisselmomenten vallen de verkiezingen en de promotie/degradatie-momenten. Elk van deze soort wisselmomenten vindt elke vier maanden plaats dus twee maanden tussen elk wisselmoment. Merk goed het verschil in mijn artikel op, dan zul je zien dat het wel klopt.

Je tweede alinea klopt dan vervolgens weer totaal van geen kanten. Ten eerste is het hele plan opnieuw in beraad genomen, dus dat het ondanks dat "zowat iedereen tegen is" de crew het zomaar doorvoert, klopt niet. Daarnaast is TOP niet unaniem afgewezen. Lees het topic maar door; er waren zeker wel voorstanders. Bovendien konden deze laatste plannen dit met TOP ook niet bereikt worden. Ik heb het hier ook enkel genoemd om aan te geven waar B&C z'n oorsprong in vindt.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...