Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582005

OWN #220 - Uitgelicht


OWN

405 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_1601.png

Deze rubriek is geschreven door @Jacky-2007.

:bier:Carnaval! :dans:

300px-Elferrat.jpg

Dit weekend is het zover: Sowieso het complete Zuiden staat op zijn kop. Provincies Brabant en Limburg gaan uit hun plaat, vijf dagen lang. De feestelijkheden zijn afgelopen vrijdag begonnen, en gaan door tot en met aanstaande dinsdag. Maar waarom doen complete provincies zo zot? :clown:


Carnaval, waar komt dat vandaan?

GTAGames.nl afbeelding
Oorspronkelijk is "carnaval" de dag geweest voor de eerste dag van de veertig dagen durende vastenperiode. Dit vasten is de manier van veel gelovigen (geweest) om de veertig dagen die Jezus doorbracht in de woestijn, zonder eten of drinken, te gedenken.

Die dag at men al hun vette voorraden op om te voorkomen dat het zou stukgaan tijdens de vastenperiode; Alles wat niet langer dan veertig dagen goed te houden was, werd opgegeten.

Het woord "carnaval" komt van het Latijnse carne vale. Dit betekent "vaarwel aan het vlees", of in huidig AN "Doei, biefstuk!". Naast deze uitleg is er ook nog het vermoeden dat het carnaval al ouder is dan het katholieke geloof, en dat de katholieke kerk het "heidense" feest heeft geadopteerd binnen de kerk om zieltjes te winnen.

Gaandeweg de jaren is het eigenlijk overal wel ingeburgerd, en er zijn behalve Nederland nog ontzettend veel steden waar carnaval wordt gevierd, niet alleen in Europa maar wereldwijd. Overal wordt er een eigen uitleg gegeven aan waar carnaval vandaan komt. Het verdrijven van geesten met de gekke maskers is één van de meeste bekende uit het buitenland.

Carnaval, wat is het nu?

GTAGames.nl afbeelding
Ik vraag me af of dit een logische vraag is, want.. Wie kent het niet? Carnaval wordt niet meer alleen door katholieken in de zuidelijke provincies gevierd, maar tegenwoordig is de carnavalskoorts door heel Nederland verspreid en hebben de meeste grotere steden in Nederland allemaal wel een handjevol carnavalsverenigingen.

Tegenwoordig is er allerlei pracht en praal bij te vinden. Prinsen, iedere vereniging heeft zijn eigen. Praalwagens, complete colonnes groot, met de meest vreemde creaties die je je maar kan bedenken: Disney figuren, duivels, draken, ridders, je kan het zo gek niet verzinnen of het trekt wel ergens door de straten dit weekend.

Vanmiddag ben ik zelf ook weer naar de optocht geweest, samen met mijn zoon die voor vandaag als piraat was uitgedost. Het was weer ongelofelijk om te zien hoeveel mensen er komen kijken, en dan de deelnemers zelf nog. De één nog gekker dan de ander! Er waren rondlopende bierflesjes, een voortgetrokken wagen door een trekker die bestuurt werd door een man met enorme borsten... Maf! :bonk:

Carnaval is een goeie reden om eens lekker los te gaan, verhuld door een afzichtelijk masker waardoor niemand ziet wie zich daar zo aan het misdragen is. Uiteraard is er voor verenigingen nog eens de uitdaging om de mooist versierde wagen van het jaar te bouwen, en ook al is het in het noorden en westen van Nederland wat minder: Het gezamenlijk aanpakken van een project als dit is iedereen aan te raden! :tu:

Steek je liever niet je handen uit de mouw, hef dan vooral het glas in je apepakkie. Avé! :cya:

Afbeeldingen: Wikipedia

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...