Jump to content

Development Blog

  • artikelen
    44
  • reacties
    78
  • bezichtigingen
    26169

Editie 2: PHP: Hypertext Preprocessor


Crypteq

816 bezichtigingen

logo_php_1.png

Gemaakt door: Megadreams

Deze week behandelen we variables en wat je ermee kan ook zullen we kort functies behandelen. Functies in classes zijn handiger maar dit leren we later aangezien je daarvoor toch al wel enige kennis van PHP nodig hebt.


Variables

In tegenstelling tot andere programmeertalen/scriptingstalen moet je variables in PHP niet defineren en kan je deze meteen gebruiken aangezien de variable dan automatisch word aangemaakt. Een variable begin je altijd met een dollarteken ($) waarna de naam van de variable volgt. Een ander voordeel is dat je zowel een string als een integer in de variable kan stoppen. Om een integer of een string in de variable te zetten gebruik je = en daarachter de integer wat een getal is of een string. Indien je een string gebruikt moet je deze tussen " " zetten. Hierover meer in een andere editie.

Functies

PHP bevat zelf veel functies maar als je er zelf 1 wil maken kan dit natuurlijk ook dit doen we doormiddel van "function" en hierachter de naam. Hierna kan je tussen () variables plaatsen die je moet invullen bij het gebruiken van de functie ergens in je script. Dit voor bijvoorbeeld een type die dan in de functie behandeld word. Om aan te duiden wat in de functie hoort gebruiken we "{ }". Hiertussen zet je de code houd er ook rekening mee dat je na een { een tab gebruikt en na een } een tab terug gaat. Een voorbeeld is "$variable =1 " en "$variable = "test";".

Voorbeeld

function TestFunctie($variable, $nogeenvariable)
{
   Code...
}

Volgende week zullen we samen een simpele gastenboek maken waarbij ik jullie nog extra zaken leer.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...