Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580708

Editie 26 - Weekly Column


Dutchy3010

525 bezichtigingen

oc_own_weeklycolumn.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

Elke week verschijnt er een nieuwe Weekly Column in Oceans Weekly News, het onderwerp verschilt per week. Soms is het een serieus onderwerp, soms gaat het werkelijk nergens over en soms komen ook erg gevoelige onderwerpen aan bod. Soms is het berust op fictie, soms ook niet. Soms is er ook een stelling of vraag waarop je kunt reageren in de

OWN Blog, ook discussies kunnen daar gevoerd worden. Veel plezier met het lezen van een nieuwe Weekly Column!

Het zal geen geheim zijn dat ik de banners van Oceans Weekly News in elkaar zet, dus wanneer er een nieuwe rubriek komt, moet er natuurlijk ook een nieuwe banner komen. Tot zover geen problemen, het is zo gebeurt om een nieuw bannertje te produceren, alleen waarom moeten het van die vage namen zijn? Wie de OWN op een normale manier leest, van boven naar onder voor de geniale onder ons, dan moet je al opgemerkt hebben dat er een aantal rubrieken bij zijn gekomen. Wat meer opvalt, is de naam van die rubrieken, dit is niet zonder reden gebeurd. Dat is een ding wat zeker is, dit is puur om mij te zieken. Neem als voorbeeld de nieuwe rubriek 'Complottheorieën', het slaat toch nergens op? Ja, het gaat over complottheorieën, maar waar het meer om gaat is de 'ë'. Dat gaat niet op de banner, want het lettertype ondersteund geen 'ë'. Dus dan moet ik weer gaan lopen vechten, ja ik loop terwijl ik vecht, om die puntjes op de e te krijgen. Om vervolgens de rubriek in OWN als 'Complottheorien' neer te zetten, waar is die 'ë' gebleven? Heb ik al die moeite lopen doen, ja ik loop als ik iets doe, om die puntjes op de e te krijgen om vervolgens te zien dat ze in OWN zelf weggelaten worden? Dan weet ik al hoe laat het is, ze willen me weg hebben. Maar ach, dat wilden ze altijd al. Dus op zich is er niks veranderd en is bovenstaande stuk ook nutteloos, afhankelijk van je leessnelheid heb je nu dus een aantal minuten van je leven verspild. Maarja, dat doen jullie wel vaker. Dan komt het volgende, een nieuwe rubriek genaamd 'Showgesjeft'. Wat? Showgesjeft ja! Zegt jullie weinig hé? Mij nog minder, wat is er met die show gebeurt om zo genoemd te worden? Aangezien de uitleg al lang en breed in het forum van The Oceans staat, zal ik het maar openbaren. Het Duitse woord voor showbusiness is 'Showgeschäft', de naam 'Showgesjeft' is daarvan afgeleid. Logisch toch? Maar waarom moet er iets Duits in de OWN? Waar is dat allemaal goed voor? Komt er opnieuw een oorlog aan en is de OWN zich alvast aan het voorbereiden op een bezetting? Of spelen er andere factoren mee die dit soort waanideeën creëren? Wie het weet mag het zeggen, wie het niet weet ook. Maarja, die Duitsers kan ik op zich nog wel aan. Nog meer nieuws? Ja zeker, Talpa komt ook al bij OWN om de hoek kijken met 'De Tien'. Ik voorspel enorm veel reclame en andere onzin in die rubriek, mijn advies is dan ook om hem volledig te negeren. Dus ik ga maar gelijk verder naar Hot Topics, de nieuwe rubriek waarin TheGuardian hete dingen gaat bespreken. Klinkt best spannend, maar dat wordt me ook te 'hot' onder mijn voeten. Met zoveel nieuwe rubrieken en nieuwe redacteuren is de OWN helemaal aan het veranderen, er is behoorlijk wat bijgekomen en OWN biedt meer variatie dan ooit. Maar waar iets nieuws bij komt, zal iets anders moeten vertrekken. Dit is de langste inleiding van Weekly Column tot nu toe, daarnaast is het ook de laatste.

Afscheid nemen is altijd moeilijk in het leven, althans, dat vind ik. Op welke manier het ook is, het doet me altijd pijn om iets te moeten missen. Nu is het tijd voor mij om afscheid te nemen, afscheid van Oceans Weekly News. Het nieuwsblad dat al 26 edities oud is, waarin Weekly Column vanaf de eerste editie al in mee speelt. Sinds het begin van Weekly Column stond Pietje II aan de macht, helaas moest ik hem van zijn troon af schoppen om zelf deze rubriek te mogen schrijven. Pietje II kreeg vervolgens een nieuwe rubriek die nog altijd hieronder te bewonderen is, dus echt een verandering was het niet. Dit is ondertussen alweer de 14e editie van Weekly Column die door mij geschreven is, helaas zal er nooit een 15e editie komen. Mijn besluit staat vast, na lang twijfelen. Hoewel ik het waardeer dat sommige mensen me proberen over te halen om te blijven, moet ik jullie toch helaas teleur stellen. Er is te veel gebeurt om nog gewoon door te gaan met Weekly Column, zowel in mijn persoonlijke leven als op het forum.

Met Weeky Column heb ik soms de grenzen van het toelaatbare opgezocht, vorige week pakte dat minder goed uit dan verwacht. Er is een rel ontstaan omdat een lid het niet eens was met de grap en de Weekly Column verwijderd wilde hebben, helaas gingen we niet op die eis in omdat we vinden dat een grap moet kunnen. Maar 113 reacties verder moest er wel een slot op de Weekly Column, voor het eerst in de 26 edities van OWN moest een rubriek op slot om erger te voorkomen. Het lijkt me duidelijk dat de grens bereikt is op een dergelijk moment, daarnaast heeft de grap iets uitgehaald wat nooit de bedoeling van Weekly Column was. Met het schrijven van Weekly Column is het nooit mijn bedoeling geweest om iemand moedwillig te kwetsen, het doel van Weekly Column was over het algemeen het vermaken van leden. Hoewel er vorige week veel dingen gezegd zijn, was één ding zeker waar. 'Grappen maken ten koste van anderen is slecht.' Hoewel leedvermaak heel erg grappig kan zijn, heeft hij toch gelijk. Ik heb ook altijd als principe gehad dat ik nooit iemand de dupe moest maken van een van de grappen van Weekly Column, helaas is dat wel gebeurt en daarvoor mijn excuses.

Tja, eigenlijk heb ik niet echt veel meer te zeggen. Ik heb een klote tijd op dit moment en Weekly Column moet daar helaas onder lijden, misschien was een pauze beter geweest ipv een vertrek. Op het moment heb ik totaal geen inspiratie om iets boeiends te typen, hoewel ik het de laatste tijd al moeilijk had met het maken van de Weekly Column heb ik altijd nog wat inspiratie kunnen vinden om weer een editie klaar te krijgen. Helaas is ook mijn laatste inspiratiebron verleden tijd, zonder inspiratie houdt het simpelweg op. Ik kan lompe dingen gaan schrijven over allemaal onderwerpen, Weekly Column zou nooit meer hetzelfde zijn. Misschien klinkt het een beetje raar, maar Weekly Column is de makkelijkste, maar tegelijkertijd ook één van de moeilijkste rubrieken om te schrijven. Het is makkelijk omdat je niet aan een vast onderwerp vast zit, maar het is moeilijk omdat je zonder inspiratie nergens op terug kan vallen. Vandaar dat ik er mee stop, daarmee komt er helaas ook een einde aan de rubriek Weekly Column. Hoewel ik eigenlijk wilde dat een andere redacteur deze rubriek over zou nemen, heeft Dutchy3010 besloten om hem te schrappen.

Dit was dan de Weekly Column van deze week, helaas is dit ook het einde van de rubriek 'Weekly Column'. Met name door persoonlijke redenen en interne veranderingen binnen het beleid van OWN en binnen OWN zelf heb ik besloten om te stoppen bij Weekly Column en daarmee ook bij Oceans Weekly News. Hoewel ik dit nog steeds met veel twijfel typ, moet ik eens de knoop daar hakken. Ik weet dat ik er spijt van krijg, maar ik zet er toch een punt achter. Ik wil iedereen graag bedanken voor alle steun en medewerking die ze aan mij of Weekly Column geleverd hebben, zonder jullie was er geen Weekly Column. Daar naast wil ik ook alle 'slachtoffers' van Weekly Column bedanken voor hun sportieve gedrag, en tevens mijn verontschuldigingen aanbieden als je niet van een grap gezind was. Ik heb met veel plezier in het team van OWN gewerkt, ik heb genoten van de weken dat ik voor OWN mocht schrijven en ik heb er alle vertrouwen in dat OWN een mooie toekomst tegenmoed gaat. Een toekomst zonder Weekly Column, maar met een hoop nieuwe rubrieken. Dit is waar het eindigt, tot ooit.

- Jowx -

:cya:

11 reacties


Recommended Comments

Jammer Jowx, het doet pijn in mijn hart dat een van de populairste of misschien wel de populairste rubriek van de OWN stopt. Ik zal de droge humor zeker missen, maar ook de inval waarmee jij je rubrieken hebt geschreven was altijd geniaal.

Dat je stopt, ik heb zeker begrip ervoor, ik lees de reacties op vorige week nu pas (leve Tele2) en dat maakt je beslissing wel begrijpelijk. Met RL dingen daarbij is het denk ik de goede beslissing om te stoppen.

Inspirerende woorden zoals ze ooit in een reclame zeiden: Jowx, je was een fantastisch collega en ik wil je ontzettend bedanken voor je collegialiteit, je flexibiliteit, je creativiteit, je tomeloze inzet en je humor. Het waren 14 fantastische weken... dankjewel Jowx!

Link to comment

Een ramp Jowx! Zoals Preddy al zegt was 'Weekly Collumn' een geweldige rubriek waar ik elke week weer naar uit keek. Een groot aantal briljante edities met geweldige grappen waar je de buitenwereld weer mee voor de gek hield. Jammer genoeg liep dat vorige week uit de hand... :N Ik vind het jammer dat het zo moet lopen, maar het is jou beslissing die ik zelf liever omdraai. :(

Veel succes met andere dingen, harstikke bedankt voor het verspillen van moment uit mijn leven tijdens het lezen van de veel te lange 'Weekly Collumns'... :7 Bedankt! :)

Link to comment

Erg jammer, Jowx. Ik vond de Weekly Column altijd erg leuk om te lezen, zoniet de beste rubriek van heel OWN. Natuurlijk heb ik wel respect voor je beslissing om te stoppen. Je moet immers niet met tegenzin gaan schrijven, want dat is niet de bedoeling van een forumkrant op vrijwillige basis. Bovendien wordt het dan voor de ons ook niet meer leuk om te lezen en dat zou de Weekly Column niet waardig zijn. Ik denk dat het beter is zo, desalniettemin vind ik het jammer dat dit de laatste WC is. Ik zou nog heel lang door kunnen gaan over hoe jammer dit is en hoe goed je het altijd deed, maar dat doe ik niet. Het is nou eenmaal niet anders.

Link to comment

Eerst heb ik je geprobeerd ervanaf te praten, maar al snel ben ik daarmee gestopt. Ik waardeer namelijk je keuze om te stoppen. Dat neemt niet weg dat ik het vreselijk vind dat de leukste rubriek van OWN weg gaat. Je bent er van het begin af aan bij geweest, en ik hoop dat ik nog altijd op je steun kan rekenen met betrekking tot OWN. Ik hou een warm plaatsje voor je vrij, mocht je ooit weer eens terug willen keren...

R.I.P. Weekly Column :-(

Link to comment

Tjeetje Joris, ik hoopte echt dat ik het nog uit je hoofd kon praten. Vind het jammer dat ik niet zoveel van je schrijfkunsten heb kunnen genieten. Maar als je je plezier kwijt bent dan moet je stoppen, hoe jammer het ook is. Liefs Miriam

Link to comment

Echt jammer dat je hiermee stopt Jowx. Dit was echt ede funniest rubriek van de OWN. Maar als je het met tegenzin doet moet je erniet mee doorgaan.

Hopelijk tot ziens...

Link to comment

In ieder geval heeft iemand zijn zin gekregen: de Weekly Column is nu daadwerkelijk geschrapt. :klap:

Mooi niet dus. De Weekly Column, de rubriek die van begin af aan in de Oceans Weekly News staat, verdwijnt heus niet zomaar. Daar zorg ik wel voor.

Link to comment

Je hebt je kansen vergooid, ik heb je de kans gegeven om het over te nemen maar je was te koppig om die aan te nemen. Nu moet je er maar mee leren leven, Weekly Column is geschrapt. En net of ik die beslissing met plezier genomen heb, zeker jij zou beter moeten weten. :t Maar toch bedankt voor je reactie, je bewijst maar weer eens wat voor een 'vriend' je bent.

De rest bedankt voor de reacties, misschien dat ik ooit nog terug keer met een nieuwe rubriek, maar voorlopig in ieder geval nog niet.. :)

Link to comment

Er is niet iemand dood ofzo (kijkt naar een paar reacties boven me).

Jammer dat het stopt, maar veel nuttigs stond er niet in. Die van vorige week was wel leuk.

Link to comment

Je hebt je kansen vergooid, ik heb je de kans gegeven om het over te nemen maar je was te koppig om die aan te nemen. Nu moet je er maar mee leren leven, Weekly Column is geschrapt. En net of ik die beslissing met plezier genomen heb, zeker jij zou beter moeten weten. :t Maar toch bedankt voor je reactie, je bewijst maar weer eens wat voor een 'vriend' je bent.

De rest bedankt voor de reacties, misschien dat ik ooit nog terug keer met een nieuwe rubriek, maar voorlopig in ieder geval nog niet.. :)

Wat nou? Mag ik ook nog mijn mening hebben?! En heb ik

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...