Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 26 - Sport


Dutchy3010

599 bezichtigingen

oc_own_sport.jpg

Deze rubriek is niet eenmalig geschreven door Preddy.

Deze week weer een [OWN]Sport van de hand van Preddy, na het goed invallen van Samshine vorige week. Vanmorgen werd er een pakketje afgeleverd en ik kan weer vol aan de bak. Wel zag ik dat de rubriek een stukje naar beneden is verplaatst, maar dat mag de pret niet drukken, want stilstaan op dezelfde plek is natuurlijk geen goed positiespel...

Dode bij voetbalrellen

Bij ernstige supportersrellen op Sicilië is een Italiaanse politieman om het leven gekomen. Na de voetbalwedstrijd verplaatsten de rellen zich naar de stad. Dat heeft een Italiaans televisiestation vrijdagavond kort na de derby tussen Catania en Palermo (1-2) gemeld.

De Italiaanse voetbalbond besloot daarop alle wedstrijden in het betaalde voetbal in het weekeinde te schrappen. Volgens de eerste berichten zou de agent zijn getroffen door zwaar vuurwerk, dat in de auto was gegooid waarin hij zat. De politieman overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens de politie zijn tijdens de onlusten ongeveer honderd gewonden gevallen.

Het zeer beladen duel tussen de twee rivaliserende clubs liep volledig uit de hand, mede door de treffers van het bezoekers Palermo. Volgens de woedende aanhang van Catania waren beide doelpunten ongeldig. Het grimmige duel moest door de grote onrust op de tribunes twee keer voor langere tijd worden onderbroken.

De politie gebruikte traangas in het stadion om de vechtende meute in bedwang te houden. Na afloop van de wedstrijd gingen beide supportersgroepen buiten het complex van Catania opnieuw met elkaar op de vuist, met dodelijke afloop.

Als gevolg van de rel is de speelronde van dit weekend geschrapt voor zowel de Serie A als de Serie B.

via ad.nl

Nieuwe Kalou

Nederland heeft een nieuwe Kalou gevonden, en wel in de vorm van niemand minder dan Leonardo. De Braziliaan die sinds kort in dienst is van Ajax, krijgt waarschijnlijk komende maanden een Nederlands Paspoort, waardoor hij dus speelgerechtig is om voor Nederland uit te komen. Van Basten heeft al aangegeven dat de deur voor hem openstaat...

Eto'o terug in selectie, Messi wellicht weer trainen

Na een afwezigheid van vier maand is Eto'o weer terug in de selectie van Barcelona. Tijdens de Champions League wedstrijd tegen Werder Bremen liep hij tegen een gescheurde knieband op, waarna Barcelona het dus moest doen zonder zijn vermogen tot fantastische dribbels en doelpunten. Komende zondag komt daar waarschijnlijk dus een einde aan.

Komende maandag wordt gekeken of Messi weer de training kan hervatten bij de ploeg van Rijkaard. De artsen hopen hem daarna klaar te kunnen stomen om volgende week alweer deels wedstrijdfit te maken.

BundesLiga

Zo als wij een drietal hoge functies zien vertrekken, zo ziet de BundesLiga ook drie trainers vertrekken. Eerst was er Thomas Doll, ex-trainer van HSV, die woensdag te horen kreeg dat hij niet meer terug hoefde te komen. HSV maakt een teleurstellend seizoen mee, waar het de laatste plaats inneemt, terwijl het seizoen werd begonnen met de doelstelling om kampioen te worden.

De man die het tij moet gaan keren aldaar is Huub Stevens, die per direct overkwam van Roda JC. Vandaag werd de eerste wedstrijd onder zijn leiding gespeeld, maar ook nu verspeelde de ploeg weer punten in de blessuretijd. Van Hertha BSC werd 2-1 verloren.

Ook het teleurstellend vierde genoteerde Bayern München wisselde van trainer. Er werd afscheid genomen van Felix Magath, en Ottmar Hitzfeld werd verwelkomd als de nieuwe trainer die voor een Champions League plek moet gaan strijden.

Als laatst is te melden dat de Nederlander Jos Luhukay de zaken bij Borussia Mönchengladbach mag gaan waarnemen, na het vertrek van Jupp Heynckes. De ploeg won vandaag met 2-0 van Arminia Bielefeld.

Eredivisie

Dit weekend staan er een paar leuke ontmoetingen op het programma. Gister werd al het kampioenschap van het noorden gespeeld: FC Groningen vs. SC Heerenveen. Vanavond stond PSV - AZ op het programma en morgen zal Ajax thuis Feyenoord ontvangen. Tevens moeten we Vitesse - NEC niet vergeten, Arnhem tegen Nijmegen. Geladen wedstrijden die ergens om gaan, dat voorspelt mooi voetbal.

Dat was het alweer voor deze week. Vergeet niet de nieuwe ronde van Sportkenners, want je hebt nog maar zes dagen!

3 reacties


Recommended Comments

Je hebt de banner inclusief onderschrift van de vorige editie volledig gequote, daarbij heb je alleen je naam vervangen, te tekst niet. Deze luid nog steeds; 'Deze rubriek is eenmalig geschreven door... ', bij mij klopte dat, bij jou niet, Blondje! :bonk:

Je rubriek zelf is wel heel goed, alles is goed en duidelijk beschreven, mijn complimenten daarvoor. Alleen vind ik je lay-out niet volledig werken, probeer deze een beetje aan te passen. Succes verder! :)

Edit: Zo ziet het er al een stuk beter uit! :)

Link to comment

Je hebt de banner inclusief onderschrift van de vorige editie volledig gequote, daarbij heb je alleen je naam vervangen, te tekst niet. Deze luid nog steeds; 'Deze rubriek is eenmalig geschreven door... ', bij mij klopte dat, bij jou niet, Blondje! :bonk:

Je rubriek zelf is wel heel goed, alles is goed en duidelijk beschreven, mijn complimenten daarvoor. Alleen vind ik je lay-out niet volledig werken, probeer deze een beetje aan te passen. Succes verder! :)

:$ Foutje, even niet opgelet. Zoveel sport, zo weinig tijd :).

Over de lay-out, je bedoelt grotere koppen? In ieder geval, ik zal er even wat tijd aan besteden, goed dat je het opmerkt.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...