Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582110

Editie 245 - Game On!


OWN

260 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_5124.png

Deze rubriek is geschreven door @Gtaboy107!

Retro Special Deel 2:

Welkom bij het tweede deel van deze retro special! Zoals je al kon lezen in het vorige deel, gaat dit deel over de twee games voor de Nintendo 64 die vaak als de beste games ooit worden genoemd. Welke games zijn dat? The Legend of Zelda: Ocarina of Time en The Legend of Zelda: Majora’s Mask.

Voor het geval je niet weet wat The Legend of Zelda voor een game is, kun je nu het verstand over de game opschroeven. The Legend of Zelda is bedacht door de man achter Mario; Shigeru Miyamoto. In 1987 kwam de eerste game van de serie uit, met de orginele naam: The Legend of Zelda. De grootste fout is dat mensen denken dat Zelda de hoofdrolspeler is, alleen klopt dat niet. De hoofdrolspeler in de serie is Link. Zelda is een jonge prinses die vaak ontvoerd wordt door Ganondorf, de schurk in de serie. Elk spel speelt zich af in de fictieve wereld van Hyrule, waar het kasteel van Zelda staat. Miyamoto woonde als klein kind bij een groot bos, waar hij altijd speelde. Daar kwam zijn inspiratie voor de serie vandaan.

ocarina%20of%20time.jpg

Laten we nu maar weer doorgaan over Ocarina of Time, die als eerste werd uitgebracht. Op 11 december 1998 kon Europa aan het avontuur beginnen. Het was gelijk het eerste spel uit de serie die in 3D uitkwam. Dit maakte het spel gelijk meer diepgang en een extra dimensie. Het plot gaat over dat Ganondorf een boom-‘’The Great Deku Tree’’- heeft vervloekt. Hij wil aan de macht komen om Hyrule te veroveren. Zijn laatste wens is dat Link die man-Ganondorf- moet stoppen voordat het te laat is. Met behulp van een Ocarina(een blaasinstrument) kon de speler de tijd, stand van de zon en het weer bepalen. Hierdoor kwam er gelijk weer een nieuw aspect in de series voor.

Het spel werd fantastisch ontvangen door tijdschrijften en websites. De pluspunten waren: Het ontwerp, de besturing en de fantastische muziek. IGN, Gamespot, Edge, EGM en Allgame gaven de game een 10. Nintendo kan dat toch nooit meer beter maken? Of toch wel..?

Ja, het kon nog beter. Nintendo bracht The Legend of Zelda: Majora’s Mask uit. Op 17 november 2000 kwam het spel ook naar Europa toe. Majora’s Mask sloeg een andere weg in dan de andere spellen uit de serie deden. Het plot was anders, deze keer ging het niet over Zelda. Het spel speelde zich ook niet af in Hyrule, maar in Termina. Daar had de ‘’Skull Kid’’ onder invloed van het masker van Majora ervoor gezorgd dat de maan binnen drie dagen op de aarde gaat storten. Het spel was veel moeilijker dan Ocarina of Time, en de Nintendo hulplijn kreeg in die tijd veel telefoontjes met gamers die vast zaten in het spel. Je had er een expension pack voor nodig, die de 64 4MB extra geheugen gaf. Daardoor kon er gespeeld worden in een hogere resolutie, met betere graphics en met vloeiende beelden.

The-Legend-of-Zelda--Majora-s-Mask-3.jpg

Het spel kreeg ook zeer hoge cijfers, iets minder dan Ocarina of Time, maar fans beschouwen Majora’s Mask als het beste deel uit de serie ooit. De donkere sfeer, de tijdsdruk en de moeilijkheid maakten het een game waar je gek van kon worden, maar als je het eenmaal had uitgespeeld voelde je je fantastisch. Zo werd de Nintendo 64 dus een groot succes met deze twee games. Tot nu toe heeft geen enkele Zelda deze games overtroffen.

Dit was het laatste retro special deel dat ging over de Nintendo 64. Wat er in deel 3 komt..? Dat weet je dan wel!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...