Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

Editie 247 - Interviews (deel 2)


OWN

608 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

**En dan gaan we gauw weer verder waar we gebleven waren, namelijk met het interviewen van Puma**

Guardian1980:

Naast school, modden, en muziek maken ben je ook nog eens moderator op het GTAForum. Hoe heeft dat zo kunnen gebeuren?

Puma:

Volgens mij hadden ze iemand nodig. Ik was daarnaast natuurlijk al heel lang in de modding scène aanwezig, zowel op GTAForum, waar ik al één of twee keer de modding award heb gekregen, als op de internationale sites als GTAForums.com, waar ik ook al enige reputatie had opgebouwd en een soort van award had gekregen voor mijn werk in de modding scène.

gallery_536_30_1303.pngBeste_modder_2009.pngpost-33831-1293560727,37.png

Daarnaast had ik net op dat moment het "Kerstprobleem" project opgezet en zagen ze dat ik daar goed mee om kon gaan. Ik heb het dus deels te danken aan mezelf en deels was het een stukje goede timing.

Guardian1980:

Nou ben je moderator geworden in de (hoe kan het ook anders) modding-sectie. Wat vind je van het niveau daar?

Puma:

Op het moment is er niet eens niveau. De modding-sectie ligt praktisch in een coma, afgezien van een scheet hier en daar. De enige topics waar nog enigszins in gereageerd wordt, zijn de topics die al langer bestaan en grotere projecten aangaan. Daarnaast wordt nog het meest gepost in de modding hulp-subfora, waar mensen zoals gewoonlijk met de vragen aan komen die al honderd keer gesteld zijn en waar al tweehonderd keer antwoord op is gegeven en waar ze hun requests posten, in plaats van in het daarvoor bestemde topic.

Als ik dus mijn moderator-powers gebruik dan is het ook eigenlijk voornamelijk om verkeerd geplaatste topics of posts te verplaatsen. Dat vind ik erg jammer, want ik had graag gezien dat de showroom actiever zou zijn dan de hulp-subfora. GTA IV had een nieuwe impuls moeten brengen die de modding weer op gang had kunnen brengen, maar die bleef op het GTAForum behoorlijk uit, afgezien van een paar leden die zich toch erin verdiepten en op de proppen kwamen met wat voertuigmods.

Anders is het op GTAForums.com: daar leeft de modding-scène nog heel goed en wordt met name San Andreas nog volop gemod. De hele sfeer is daar ook anders. Waar hier nog geen nieuwe mod gestart wordt, verschijnt er daar meerdere keren per week wel een nieuw topic in één van de subfora (ze hebben daar zelfs voor elke aparte modding-categorie een subforum). Die activiteit zou ik ook heel graag hier zien, maar ik denk niet dat dat nog gaat gebeuren.

Thundercover:

Heb je ooit eens nagedacht om dit talent van lange teksten schrijven uit te buiten, bijvoorbeeld in het schrijven van boeken?

Puma:

Die gedachte is wel eens langsgekomen, ja. Ik heb het alleen nooit geprobeerd, althans, niet serieus. Ik heb wel eens in een euforische bui, na het lezen van een goed Stephen King boek, een proloog of iets dergelijks geschreven voor een thriller, maar dat is echt al weer vijf of zes jaar geleden.

Vind je het schrijven van lange teksten een talent dan? Ik schaam me er soms bijna voor dat ik het beknopter zou kunnen houden. Ik moet alleen wel oppassen dat ik niet de interviewer word...

Guardian1980:

We hebben interviews dat we de antwoorden er echt uit moeten trekken. Wat dat betreft ben ik hier heel blij mee.

Ik moet alleen nog even bedenken hoe we het gaan publiceren.

Thundercover:

In OWN?

Puma:

Hoezo, wordt dit te lang om in één item te stoppen ?

Of wordt dit een serie die zeven weken loopt ...

Guardian1980:

Lol, nee, ik ga 'm in 2-en splitsen denk ik.

Puma:

Ik wist dat 't te lang werd ...

Guardian1980:

Dat is ook helemaal niet erg.

Puma:

o.

Guardian1980:

Maar laten we weer verder gaan

Puma:

Oké.

pumasignature.jpg

Guardian1980:

Wat vind je verder van het forum, wat zijn je favoriete onderdelen en waar interesseer je je helemaal niet in?

Puma:

Natuurlijk de modding-sectie, maar daar is niets interessants te vinden op het moment. Ik post mijn opgenomen muziek wel eens in het 'beeld en geluid'-subforum, maar daar wordt niet zo veel of niet op gereageerd. Ik hang nog wel eens rond in de leden-subfora of discussieer wat mee in het moderators-subforum en klik eens een topic aan dat toevallig als nieuwste op de index belandt, maar ben niet meer gigantisch actief ofzo. Ik vind dat ook niet het belangrijkst, ik ben meer een 'kwaliteit voor kwantiteit' persoon. Ik doe dus liever iets zinnigs op de momenten waaróp ik aanwezig ben (en zo weinig is dat nu ook weer niet), dan dat ik heel actief overal berichten neerknal, omdat ik 'gewoon wat moet posten'.

Guardian1980:

En het gang-wereldje? Ooit over gedacht een gang te joinen, of interesseert het je niet?

Puma:

Gangs op het forum, bedoel je, hoop ik ten zeerste?

Guardian1980:

Inderdaad ja.

Puma:

Ik heb in een grijs verleden wel eens in een gang of iets dergelijks gezeten, maar was daar elke keer zo inactief dat ik er vanzelf weer uitgeschopt werd. Het boeide me ook niet zoveel, het was eerder zo dat ik gevraagd werd om te joinen en dat ik er vervolgens weer uitgekickt werd vanwege inactiviteit. Ik heb dan liever een eigen community (of met enkele anderen), waar ik mijn ei kwijt kan en een boel personen zie en 'spreek' waar ik al jaren contact mee heb en MTA mee gespeeld heb.

Guardian1980:

Ach ja, dat kan hè. Je hebt her en der al aangegeven veel MTA te spelen. Wat is voor jou de reden dat je dat speelt en niet SA-MP?

Puma:

Ik heb ook veel SA-MP gespeeld hoor. Ik ben begonnen op MTA, op de GTAForum-server die toen bestond. Op een gegeven moment ging die weg en dan vind je vanzelf wel weer een nieuwe thuisserver/community. Op een gegeven moment kwam SA-MP uit en aangezien MTA op dat moment nog geen freeroam had, ging ik dat spelen. Ook daar heb ik veel lol gehad en een tijdje een eigen server gehad met een paar mensen die ook aardig populair was.

GTAGames.nl afbeelding
Daarna ben ik weer MTA gaan spelen, toen een lange tussenperiode gehad en toen MTA DM 1.0 uit kwam ben ik dat gaan spelen. Er was nog steeds 'de goede, ouwe racegamemode' en er waren wat leuke servers. Ook daarbij heb ik weer wat maanden gehad dat ik het niet speelde en toen werd ik op een gegeven moment gevraagd door wat oude bekenden om te helpen een nieuwe server/community op te zetten en dat is de huidige situatie nog steeds.

De reden dat ik MTA speel is dus dat ik een community heb en eigenlijk zo'n beetje degene ben die de praktische kant van de server ontwerpt en onderhoudt op het gebied van scripts en dergelijke. Op het gebied van scripting heeft MTA veel meer mogelijkheden dan SA-MP en MTA werkt over het algemeen beter en smoother. Ik speel dus eigenlijk niet zo heel veel MTA, ik ben meer bezig met het 'ontwerpen' van de server.

Ik heb een aantal grote projecten lopen, waaronder een zogenaamde shopserver: met het geld dat je in de raceserver wint, kun je op die aparte server, waar een eigen freeroam-mode draait, op een custom map rondlopen waar verschillende winkeltjes te vinden zijn. Een voorbeeld is de tuneshop, waarvan ik kort geleden een video op YouTube heb gezet: http://www.youtube.com/watch?v=E28aQd5uBdk.

Guardian1980:

Ik had al gezien dat je veel op internet hebt gezet. je eigen website, http://www.pumastudios.nl, mag er ook zijn, ik heb dubbel gelegen om de bizarre voertuigen en andere zaken die je voor SA hebt ontworpen.

Puma:

Haha, mooi om te horen. Dat is wat ik wil bereiken met wat ik doe/maak. Ik wil niks doen wat al gedaan is, originaliteit is een beetje mijn kenmerk denk ik .

En als het al gedaan is, wil ik het beter doen, anders laat ik het liggen.

Guardian1980:

Ikzelf heb versie 2 van SA, dus kan ik niks downloaden, maar ik vind ze gewoon erg leuk om te zien.

Puma:

Dan zou je eens de video's op mijn YouTube-kanaal moeten bekijken, http://www.youtube.com/user/StijnLinderman.

Er staat op het moment een dikke zestig video's online...

Guardian1980:

Moet je eens raden wie er zojuist een abonnement heeft genomen op jouw kanaal.

Puma:

xD

Thundercover:

Bijna 800 favorieten is trouwens ook niet niks, een fervent YouTube-gebruiker zie ik.

Puma:

Klopt, en dat is slechts m'n GTA-account . Ik heb er ook nog eentje die wat serieuzer en persoonlijker is, zodat ik dat een beetje gescheiden kan houden.

Ik favorite alle video's die ik het waard vind en surfen op YouTube vind ik echt geweldig, 't is net alsof je Discovery Channel kijkt. Vooral als ik muziek aan 't luisteren ben, dan kun je via die “related video's” lekker doorklikken naar gerelateerde muziek of andere nummers van die artiest ofzo, wat echt perfect en super is als je een nieuwe artiest bijvoorbeeld aan het 'ontdekken' bent.

Guardian1980:

Surfen op YouTube is inderdaad best leuk; je komt de meest vreemde dingen tegen.

Puma:

En geestverrijkende dingen.

Guardian1980:

Die ook ja.

bannerka.png

Dat

Kerstmysterie, hoe kwam je er op? Het forum was volkomen in de ban van kleine blauwe wezentjes en vreemde aanwijzingen.

Puma:

Op een MTA community waar ik vroeger zat, hadden ze een soortgelijk evenement genaamd 'Kraak de kluis'. Er was ook een subforum met een wachtwoord erop en een topic waar aanwijzigen werden gegeven. Ik weet niet meer precies hoe het is gelopen, want ik was daar toen geen moderator.

Volgens mij had ik het er te pas en te onpas eens over met Dutchy3010 of PatrickW en dat zij het een goed idee vonden, waarna ik de volledige vrijheid kreeg om het helemaal uit te werken met een verhaal enzovoort.

Ik weet zelf hoe ik lang achter elkaar wachtwoorden heb zitten proberen en hoe spannend dat was...

Guardian1980:

En wat een toeval dat we de uiteindelijke winnaar hier ergens hebben rondlopen. Maar ik geloof dat Thunder weer met iets anders bezig is momenteel.

Puma:

xD

Guardian1980:

Gaat er nog eens zoiets uit je hoge hoed getoverd worden?

Puma:

Ik heb geen idee, we zullen zien.

Ik vind het in ieder geval leuk om zoiets uitgebreids te bedenken en het dan goed uit te voeren.

GTAGames.nl afbeelding
Thundercover:

Ik bedacht me dat m'n Einstein-badge nodig gepoetst moest worden.

Puma:

Lol

Thundercover:

Heb je de Smurfen 3D nog gezien?

Guardian1980:

Ik weet nog dat ik er niks van snapte...

Ik heb ze van de week gezien in 2D.

Puma:

Ik niet, dat zijn van die films die ik thuis wel een keer kijk als ze op dvd of iets dergelijks uit zijn...

Guardian1980:

Puma, ik wil je bedanken voor het meest uitgebreide interview ooit.

Puma:

Ik wist 't, sorry.

Maar even serieus, heb ik echt niet te veel uitgewijd?

Guardian1980:

Nee hoor, het gaf mij tijd af en toe wat drinken in te schenken

Puma:

Ja ik typ veel, daarom sport ik verder ook niet

Guardian1980:

GTAGames.nl afbeelding
Ook niet bierglasheffen?

Puma:

Dat is voor mij geen sport meer, dat is een hobby.

Guardian1980:

Heel goed.

Thuco, jij ook bedankt dat je tijd had om deel te nemen.

Heren, auf wiedersehen, en wel zaterdag de OWN lezen hè.

Puma:

Jullie ook bedankt!

**Zelden een geïnterviewde gehad die zo op z'n praatstoel zat. Het gevolg was wel dat we lang niet alles hebben kunnen vragen, maar dat geeft stof voor een mogelijk vervolg.**


Wil je meer weten over Puma? Dan moet je hem maar een PB'tje sturen ;)

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...