Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

Editie 247 - Interviews (deel 1)


OWN

1016 bezichtigingen

gallery_108553_47_6180.png

Deze rubriek is geschreven door @Thundercover (interview) en @Guardian1980 (interview en BB-code)


GTAGames.nl afbeelding
Guardian1980:

Puma, welkom bij jouw OWN-interview!

Puma:

Jeej!

Guardian1980:

Ja leuk hè, die zag je natuurlijk niet aankomen.

Puma:

Nee echt totaal niet.

Guardian1980:

Tja, wij kunnen nou eenmaal heel goed mensen verrassen .

Puma:

_0_

Guardian1980:

Maar laat ik maar gauw met onze originele openingszin beginnen:

Wanneer registreerde jij je en waarom?

Puma:

GTAGames.nl afbeelding
Ik registreerde me ergens begin 2006, volgens mijn profiel op twaalf februari. Ik was net een beetje into modding aan het raken en dacht dat het GTAForum een mooie plaats zou zijn om mijn 'Westcoast Customs San Andreas' texture-mod te plaatsen. Ik kreeg meteen wat mooie reacties, dus ik besloot maar te blijven. Volgens mij was dat dus ook mijn eerste topic en post.

Het topic is nog altijd te bekijken: http://www.gtaforum.nl/topic/29257-westcoast-customs-san-andreas/.

Je kunt daar nog wel goed zien dat ik me nog geen forum-etiquetten had aangemeten, maar dat boeit me ook eigenlijk vrij weinig, want daar rekenen mensen je niet op af als je iets boeiends te melden hebt.

Guardian1980:

Kijk, je komt zelf met een link. Dat scheelt mij weer zoekwerk.

Puma:

:-)

Guardian1980:

Nogal een gewaagd iets voor een eerste post.

Ik kwam met een favorietenlijstje...

Puma:

Ach, dan weten mensen meteen wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Favorieten?

Guardian1980:

Ja, GTA IV-favorietenlijstje

Maar nu we het toch over favorieten hebben, wat is jouw favo GTA?

Puma:

Dat is overduidelijk GTA: San Andreas. Enkele weken nadat het uit kwam op de Playstation 2 kreeg ik het voor mijn verjaardag en heb ik 't van voor tot eind uitgespeeld. Iets meer dan een half jaar later (10 juni?) verscheen het op de pc en eigenlijk speel ik het tot op de dag van vandaag nog... Voornamelijk natuurlijk via MTA, dus niet direct het spel zelf, maar ik heb in die zes jaar sinds dat het uit is eigenlijk geen half jaar gehad dat ik het niet speelde, als je modding en multiplayer mods meerekent.

Guardian1980:

GTAGames.nl afbeelding
Een echte fan dus. Heb je nog meer GTA's in je bezit?

Puma:

GTA 2 op de pc, GTA Vice City op de Playstation 2 en pc, GTA Liberty City Stories op de Playstation 2, GTA IV op de Playstation 3 en pc en GTA Chinatown Wars op de DS, volgens mij. Alle spellen waarvan ik een Playstation-versie heb, heb ik helemaal uitgespeeld, behalve Liberty City Stories. De pc-versies hebben me nooit echt geboeid, omdat ik het toch al op de playstation 2 of 3 had uitgespeeld.

Desondanks heb ik de GTA's díe ik op de pc had wel veel gespeeld en dan met name dus SA, waar ik tot op de dag van vandaag nog bijna dagelijks mee bezig ben.

Guardian1980:

En wat maakt dan dat SA jouw favo is, en niet bijvoorbeeld Vice City of GTA IV?

Puma:

GTA IV vond ik wel tof, maar ik miste iets dat Vice City en San Andreas wel hadden. Ik denk dat het iets te serieus is geworden. VC en SA waren wat cartoonisher en dat maakte het allemaal wat luchtiger. Je moest wat geconcentreerder rijden in GTA IV, waar je in VC en SA vooral lekker kon scheuren en brokken maken, zonder er al te veel bij na te hoeven denken.

VC en SA vind ik allebei denk ik wel even tof, maar SA speel ik nog bijna dagelijks (op het moment dus via MTA) en VC speel ik eigenlijk niet meer. Toen ik VC nog actief speelde op de pc heb ik me daar ook oneindig mee vermaakt. Ik ontdekte daar eigenlijk de modding als 'downloader': ik downloadde mods en ik installeerde ze.

Vice City is wel waar ik de beste herinneringen aan over heb gehouden, de gekste momenten heb beleefd. Ik heb datzelfde ook wel bij SA en daarnaast heb ik veel meer met SA op het gebied van modding en multiplayer mods, wat maakt dat SA toch eigenlijk wel nèt iets meer favoriet is dan VC.

**Op dat moment komt Thundercover de interview-ruimte binnenwandelen.**

Guardian1980:

Jeej voor Thuco!

Thundercover:

Hallo daar!

Puma:

Jow .

Guardian1980:

Puma, ergens in die lap tekst, en in je eerste post op het forum, gaat het over modden. Is dat nou iets wat je wel geinig vindt, een uit de hand gelopen hobby of jouw manier om je leven te vullen?

Puma:

Een uit de hand gelopen hobby, denk ik, maar ook deels een manier om mijn leven te vullen. Dat laatste moet je niet te serieus nemen: Ik weet al mijn hele middelbare schoolloopbaan dat ik bouwkunde op de technische universiteit in Delft wil gaan studeren en de ervaring die ik via modding heb opgelopen in SketchUp heeft me daarbij erg geholpen. Door die ervaring was ik onder andere in staat om voor

mijn profielwerkstuk een gebouw te ontwerpen en dat uit te tekenen in SketchUp. Dat profielwerkstuk kan ik volgend jaar gebruiken als portfolio-onderdeel als ik me ga aanmelden bij de universiteit, aangezien het komend jaar een zogenaamde 'decentrale loting' heeft: er is een loting op cijfers, waar ook je motivatie en eventuele portfolio meegeteld wordt.

Natuurlijk is het ook een grote hobby van me. Ik heb niet voor niets een aardige reeks mods online staan en daarnaast gebruik ik de kennis die ik in de modding heb opgedaan, nog dagelijks in MTA, aangezien je daar tegenwoordig ook custom models zoals voertuigen, objecten, speler models etcetera in kwijt kunt.

Thundercover:

We willen er niet aan denken, maar wat ga je doen als je niet ingeloot wordt bij bouwkunde?

Puma:

Dat weet ik nog niet, maar ik heb daar wel over nagedacht. Je kunt ook bouwkunde studeren (op universitair niveau) aan de technische universiteit in Eindhoven, maar de twee studies aan de verschillende universiteiten verschillen dusdanig dat ik niet naar Eindhoven wil en wel naar Delft. Eindhoven heeft geen loting, maar is wat schoolser opgesteld en je bent minder vrij in je creativiteit.

Die creativiteit is juist waarom ik bouwkunde wil doen: ik wil die ergens in kwijt en dan doe ik dat het liefste in iets waar ik mijn geld mee kan verdienen. Of dat nu gebouwen ontwerpen is of muziek schrijven, dat maakt me niet eens uit, zolang ik er maar van kan leven. Een andere studie dan bouwkunde wil ik eigenlijk niet en ik wil dus eigenlijk ook alleen maar naar Delft toe.

Misschien dat het een beetje arrogant klinkt, maar ik ben vrij zeker dat ze me komend jaar wel toe gaan laten. Ik heb op mijn profielwerkstuk echt heel goede reacties gekregen en naast dat profielwerkstuk heb ik al eerder voor een praktische opdracht bij economie een lunchroom ontworpen, die ik ook in mijn portfolio stop. Voor een middelbare scholier heb ik zo al aardig wat 'serieus' ontwerpwerk verricht en ik hoop

dat ze de kwaliteit daarvan ook wel inzien op de uni.

Guardian1980:

We gaan voor je duimen.

Puma:

Mooi.

Scholier_huiswerk_cartoon.jpg

Guardian1980:

Met welke opleiding ben je nu bezig?

Puma:

Vavo, voor zo ver je dat nog een opleiding kunt noemen. Naast dat ik in de vijfde gezakt ben (vwo gymnasium) ben ik afgelopen jaar op twee tienden gezakt en ik doe nu drie vakken aan de vavo, voortgezet algemeen volwassenenonderwijs. Ik heb dus zeeën van tijd, aangezien ik elke dag maar voor anderhalf uur naar school hoef, behalve op woensdag, waar ik 'slechts' twee keer anderhalf uur heb met

drie kwartier pauze ertussen.

Guardian1980:

Aha, en dat gaat hem wel worden dit jaar?

Puma:

Jup. Ik ben afgelopen jaar op twee tienden gezakt, waar ik eigenlijk nooit fatsoenlijk geleerd heb. Ik weet dat veel mensen dat zeggen, maar ik had een leerprobleem dat vooral kwam doordat ik slecht om kon gaan met het aanzicht van veel toetsen. Toen ik voor mijn herexamen Grieks ging, had ik maar één examen waarvoor ik moest leren en mijn docent, die ook mijn mentrix was, hielp me enorm daarbij.

Ik heb in die week voor het examen elke dag uren aan het herexamen gezeten, bij elkaar misschien wel veertig uur. Dat is überhaupt al meer dan ik het hele afgelopen jaar geleerd had. Nu heb ik maar drie vakken, waar van Nederlands er één is, dus dat moet wel lukken; al helemaal als je nagaat dat ze op het moment weer bij leerjaar vier beginnen qua stof en ik dus de basis opnieuw op mijn bord krijg. Ik verveel me te pletter daarom, op dit moment: Te weinig uitdaging nu.

Guardian1980:

Veel vrije tijd dus. Wat doe je zoal om die vrije tijd te vullen?

Puma:

Werken en hobby's. Ik werk bij een uitzendbureau waar ik hier en daar eens hele dagen kan werken, maar ik wil ook iets vasts. Op die manier wil ik een beetje een buffertje opbouwen voor volgend jaar, als ik ga studeren. Naast werk besteed ik veel tijd aan mijn hobby's, waar van MTA en muziek toch wel de grootste zijn. Ik speel al sinds de allereerste release MTA San Andreas, met lange tussenpauzes, en op het moment heb ik met een paar lui een Nederlands-Belgische community, waar ik veel van mijn ideeën in kwijt kan.

GTAGames.nl afbeelding
Daarnaast spendeer ik dus ook veel tijd aan muziek. Ik zit in een band en schrijf daar veel muziek voor. Daarnaast neem ik zelf ook regelmatig wat stukken muziek op en ook met de band kunnen we, met eigen apparatuur, nummers opnemen die bijna dezelfde kwaliteit halen als een studioproductie. Een tijdje geleden hebben we dat voor het eerst gedaan en daar kregen we goede reacties op, dus dat willen we in de toekomst zeker gaan doen. In fact, komende week ga ik met de drummer bezig om zijn partijen op te nemen voor het volgende nummer dat we op gaan nemen.

Guardian1980:

Hebben jullie ook al wat op YouTube staan? Onze lezertjes worden ook graag auditief verwend.

Puma:

Natuurlijk! We hebben een vrij simpele videoclip gemaakt bij "Rush", het eerste eigen nummer dat we met de band opnamen: http://www.youtube.com/watch?v=0H87kII8HQ4. Op die YouTube account (Dehaze1) kun je nog een paar andere video's vinden van een live optreden dat we een tijdje geleden hebben gedaan in Kampen.

Jammer is alleen dat de gitarist die je ziet in de video en die het nummer heeft ingespeeld, recent uit de band is gestapt, omdat hij niet dezelfde ambitie deelde als de rest van de band, namelijk dat we 'lekker veel' wilden gaan spelen en eigen werk instuderen en vervolgens optreden. Hij vond het al prima om eens in de week wat te spelen met de band en had dus ook niet de behoefte om daar de hoeveelheid tijd in te stoppen als dat wij eigenlijk wilden.

We zitten op het moment dus zonder gitarist, maar zijn bezig met een nieuwe.

Guardian1980:

Ik kan je er helaas niet mee helpen, ben niet zo muzikaal ingesteld.

Puma:

Dat geeft echt niet.

Guardian1980:

Gelukkig.

Puma:

We komen er echt wel uit zonder gitarist, want ik kan zelf ook de partijen inspelen, aangezien ik ze zelf geschreven heb. Het is alleen jammer dat je niet fatsoenlijk kunt oefenen en gaan optreden, zonder gitarist. Vandaar dat we wel op zoek zijn naar een gitarist die natuurlijk dezelfde ambities deelt als ons, die bij de band past en natuurlijk in staat is om met het eigen werk bezig te gaan.

Guardian1980:

Heel veel succes ermee, en we horen het graag als de zoektocht positief is voltooid.

Puma:

Dank je.

**En hier eindigt het eerste deel van dit interview. Het vervolg lees je

verderop in deze OWN.**

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...