Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580852

Editie 253 - Interviews


OWN

464 bezichtigingen

gallery_108553_47_6180.png

Deze rubriek is geschreven door @BoerTijger (interview), @Megadreams (interview) en @Guardian1980 (interview en BB-code)


av-25857.png

Guardian1980:

Tim, welkom bij jouw OWN interview!

Megadreams:

Welkom.

Tim:

Dank je.

Guardian1980:

Had je ooit verwacht hier eens voor uitgenodigd te worden?

Tim:

Nee, eigenlijk niet zo. Ik weet van mezelf dat ik maar heel weinig actief ben op GTAForum. Waarschijnlijk zullen veel mensen mij niet echt kennen omdat ik al een tijd niet meer erg actief ben.

Megadreams:

Dat was natuurlijk een hele tijd wel anders, toen kende. ze je allemaal als modder.

Vind je het niet erg spijtig dat er momenteel weinig leven te zien is in de modding scene?

Tim:

Ja, ik vind het inderdaad wel erg jammer. Ik had liever gezien dat dit nog steeds wel een hot topic zou zijn. Maar aan de andere kant hoor en zie ik wel vaak heel over wat minimods zoals een nieuwe auto enzo. Ik vind het wel erg interessant dat de modding scene nu meer en meer aan het opbloeien is in GTA IV. Dit is al vrij snel en in principe wel logisch, gezien de vele nieuwe mogelijkheden.

Guardian1980:

Tim, hoe ben je eigenlijk ooit op het forum terecht gekomen?

Tim:

Toen ik 12 jaar was mocht ik voor het eerst van mijn ouders GTA III spelen. Ik heb vaak niet zo heel veel geduld bij games en was al snel opzoek naar cheats. Ook zat ik met een aantal vragen over GTA zelf, en toen kwam ik in oktober 2003 in aanraking met de GTAforum community.

Het was wel leuk om te zien dat Joriz op dat moment rechts op de website had staan dat de minimale leeftijd voor GTAForum 12 jaar en ouder was.

GTAGames.nl afbeelding
BoerTijger:

Je bent een van de eerste leden op het forum. Hoe voelt dat?

Tim:

Mwa, ik sta er niet zo van te kijken. Ik voel mezelf eigenlijk niet meer zo heel erg betrokken bij GTAForum omdat ik zo weinig actief ben. Wel is het leuk om terug te denken aan de geschiedenis die ik heb meegemaakt. Ik heb GTAGames van scratch af aan ongeveer wel meegemaakt.

Megadreams:

Je bent uiteindelijk ook een project gestart, namelijk Mafia Stories. Hoe kwam je op het idee om dit te maken?

gallery_536_30_20280.png

Tim:

Voorheen had ik een project op het forum runnen genaamd GTA Unicorn city. Ik was bij veel projecten die ik heb gehad steeds op zoek naar meer en groter. Maar dit project was op dat moment ook al doodgegaan. Voor GTA Unicorn city werkte ik samen met Big Bear, Marty, Blastov en DaBeast.

DaBeast had ergens een project Mafia Stories runnen waarbij het de bedoeling was om de stad uit de game Mafia te converteren naar GTA Vice City.

Gezien het feit dat GTA Unicorn city niet opschoot heb ik besloten te fuseren met de GTA Mafia Stories van DaBeast. Daarna kwam er een hoop inspiratie bij ons opbloeien en waren we er reuze enthousiast over.

BoerTijger:

Klinkt allemaal zeer interessant. Maar wat was nou eigenlijk het doel met Maffia Stories?

Tim:

Kwaliteit nastreven. We zagen veel 'n00b' projecten aan de gang en wij wilden iets anders. Door de jaren van ontwikkeling van Mafia Stories heen zijn onze modding skills gigantisch opgekrikt. De inspiratiebron om voor het perfecte te gaan was Bradley H.. Bradley H. was destijds de beste modder van GTAForum en werd door veel mensen gewaardeerd. Bradley H. heeft me ook goede tips gegeven om mijn skills op te krikken.

BoerTijger:

Dus ervaren modder kunnen we onderhand wel zeggen, Heb je nog tip(s) voor de onervaren modders?

Tim:

Nou de eerste tip is natuurlijk; Overschat jezelf niet, begin in het begin van je carrière nooit aan gehele nieuwe TC, ook al lijkt het nog zo aantrekkelijk. Begin eerst met documentation (auto's tunen e.d.), en ga vervolgens over op modelling. Let er wel op dat je al vroeg begint met 3ds max leren, omdat je hier zulke mooie dingen mee kunt realiseren. Mijn ervaring zegt dat het idee van 'de geweldige TC' je op het verkeerde pad zet. Omdat ik heb gemerkt dat je je kan overschatten. En als dat zo is dan heeft een project geen houvast.

ik heb in ieder geval wel van mijn fouten geleerd. Want ik ben zelf veel te groot begonnen. Mafia Stories was ver gekomen, maar tevergeefs, nog net niet.

Inspratieloosheid, tijdgebrek en overschatting zijn de gevaarlijkste dingen.

Guardian1980:

Wat vind je er van dat Mafia Stories nu is samengegaan met GLD?

Tim:

Om heel eerlijk te zijn moet ik bevestigen dat de hoge kwaliteit van MS helaas niet tot uiting kan komen in GLD. En aangezien we concurrenten waren en altijd hadden gezegd dat GLD vol sketchup N00bs zat.

Nu ben ik er achter gekomen dat GLD toch succesvoller is omdat zij het wel hebben volgehouden, dus aan iedereen in het GLD team: KUTGW! en maak er een geweldige TC van.

Guardian1980:

Blijf je ze op de voet volgen?

Tim:

Ja, aangezien er toch een stukje van ons in zit. Vergeet niet dat MS al 5 jaar op het forum draait, en dat Mafia Stories ons heeft gemaakt tot de redelijk professionele modders die we nu zijn geworden.

Ik ben reuze benieuwd om onze kindjes bij het nieuwe pleeggezin te zien opgroeien.

timgld.jpg

BoerTijger:

Haha, ik ook!

Doe je ook nog wat anders dan modden?

Tim:

Jazeker. De laatste tijd ben ik erg druk met mijn studie. De meeste tijd moet daarin wel gestoken worden, en daardoor vind het aan de ene kant wel jammer dat ik nu geen tijd heb om verder te gaan met modden. Want het maakt me nog steeds enthousiast

Guardian1980:

En wat voor een studie volg je dan?

Tim:

Ik studeer Urban Management op het NHTV in Breda. Een variant op Verkeerskunde en Ruimtelijke Ordening en Planning.

BoerTijger:

En wat wil je er later mee worden?

Tim:

Er zijn veel mogelijkheden met deze studie. In ieder geval wil ik me richten op ruimtelijke procedures als het bestemmingsplan vaststellen e.d. (het liefst ook ontwerpen, of in ieder geval het bestemmingsplan vormgeving in minnelijk overleg met verschillende disciplines)

Guardian1980:

Gaat de studie een beetje naar wens?

GTAGames.nl afbeelding
Tim:

Ja, het bevalt me zeer goed. Het is eigenlijk real life SimCity, dat vind ik het mooie eraan. hetzelfde als modden heb je bij ruimtelijke ordening ook, dat je iets creëert.

Megadreams:

Je creëert dus graag zaken?

Tim:

Ja inderdaad.

BoerTijger:

Wat is dan je echte grote droom?

Tim:

Een goede baan hebben. En dit is ook wel gegarandeerd in het vakgebied van de Ruimtelijke Ordening., want huizen zijn er altijd nodig. Het valt onder de eerste levensbehoeften van de mens 'een dak boven je hoofd.

Guardian1980:

En zou je dan voor de overheid willen werken of in het bedrijfsleven?

Tim:

Dat weet ik nog niet. Ik moet nog steeds op mijn stages bekijken wat ik het leukste vindt.

Guardian1980:

Je houdt je opties open, ook wel zo slim.

Hoe vul jij je vrije tijd, behalve dat je nog iets hebt met GTA?

Tim:

In mijn vrije tijd ga ik veel opstap met vrienden. Daarnaast natuurlijk toch gamen, met name Cities XL en natuurlijk GTA. Daar ben ik toch wel verslaafd aan.

Guardian1980:

Veel stappen met vrienden: Ben jij sociaal ingesteld?

Tim:

ja. Ik houd erg veel van gezelligheid. Ik ben daarbij ook graag tussen de mensen.

BoerTijger:

Sociaal: Tweet je regelmatig dingen? Zit je op Hyves of Facebook?

Megadreams:

Of is dat niet voor jou besteed?

Tim:

Ik ben niet veel actief op sociale netwerken als FaceBook, Hyves en Twitter. Ik houdt meer van persoonlijk contact met andere mensen. Daarnaast zijn er zoveel van die sociale netwerken. Ik kijk af en toe weleens op Facebook of iemand nog wat interessante updates heeft, maar qua chatten enzo ben ik niet actief.

Het is altijd leuk om een opmerking te geven over wat getweet is enzo.

BoerTijger:

Sms-en en bellen past dus beter bij jou?

Tim:

Jazeker. Op MSN ben ik erg actief geweest met Mafia Stories en het modden. Maar aangezien ik dit de laatste tijd niet meer doe, is de neiging om heel de dag op MSN te zitten ook verdwenen.

BoerTijger:

Ik geef je groot gelijk.

Goed, even terug naar het forum; hoe voelt het om Superlid te zijn?

Tim:

Nou, ik vind het niet echt iets bijzonders Het voelt niet bepaald beter dan gewoon lid zijn, mijn status maakt me niets uit.

GTAGames.nl afbeelding
Guardian1980:

Het is natuurlijk alweer een eeuwigheid geleden dat jij Superlid werd, vanwege het aantal posts dat je behaalde. Was het iets waar je toen naar streefde?

Tim:

Nee, het kwam toevallig op dat moment zo uit. Maar het is best wel raar gegaan. Ik was vaak regelmatig moderator van mijn projectfora op gtaforum.nl. Toen al deze projecten aan een einde kwamen, verloor ik natuurlijk mijn functie als moderator. Maar op dat moment werd ik teruggezet naar Superlid. Volgens mij was ik wel Superlid toen ik 100 posts had.

Guardian1980:

Nou is er sowieso een heleboel veranderd in de 8 jaar dat dit forum er nou is. Wat zijn volgens jou de oorzaken daarvan?

Tim:

In positieve zin?

Guardian1980:

Zowel positief als negatief, hoe jij het ervaart.

Tim:

Ja ik vind het echt gaaf dat er na mij vanaf 2003 99683 leden zijn bijgekomen.

Maar GTAForum is in ieder geval gigantische gegroeid. Daarnaast is het ledenbeleid strenger geworden maar dat is ook wel te verwachten. Want je kan niet zomaar voor 100.000 leden een apart subforum aanmaken voor een project enzo. Ik heb in ieder geval ontzettend veel respect voor Joriz.

Een punt wat vooral ook beter is geworden is het feit dat tegenwoordig wordt gelet op onzinnige en dubbele topics. Dat is ook wel nodig om het forum te kunnen onderhouden.

Negatieve ontwikkelingen komen zo niet echt in me op.

Guardian1980:

Er wordt nog wel eens gezegd dat de sfeer op het forum niet meer is wat ie ooit geweest is, dat het vroeger gezelliger was. Ervaar jij dat ook zo?

Tim:

Vroeger waren er minder leden. En waren de leden meer onderling met elkaar. Op dat moment was je echt een groepje vrienden. Echter heeft de gigantische toename van het aantal leden dit onmogelijk gemaakt.

Het is in principe wel jammer dat er nu zoveel mensen zijn, en dat het zo commercieel is geworden.

Met de komst van veel meer leden zitten er ook natuurlijk veel meer leden tussen die de boel soms verzieken. Maar dat kan je niet uitsluiten van te voren.

Guardian1980:

Met welke leden van het eerste uur kon jij het goed vinden?

photo-1.gif - av-6.gif - 5.jpg - av-4246.gif

Tim:

Ehm even denken... Joriz, Marius, djbob en Matiscus.

Met djbob startte ik ook mijn eerste project... Met Matiscus heb ik het in de loop der tijd wel goed kunnen vinden. Maar dat is nu ook niet meer zo, aangezien we wat uit elkaar zijn geraakt.

Megadreams:

Ze zijn inactiever geworden na een tijd zeker?

Tim:

Nee niet zozeer. Maar het waren vooral de mensen waar je juist heel veel contact mee had als het over het project ging en daarna niet echt meer. Ik kan wel zeggen dat ik nog altijd goed contact heb behouden met DaBeast. Ik vraag hem vaak regelmatig dingen om mij te helpen enzo.

Guardian1980:

Hadden jullie ooit verwacht dat het zo groot zou worden?

Tim:

Ja, dat wel. Maar ik vind het nog steeds echt een mijlpaal, dat er in 8 jaar tijd 100.000 leden bij zijn gekomen (1.6% van de Nederlandse bevolking)

GTAGames was ook de enige Nederlandse GTA community.

Guardian1980:

En daar behoor jij al vanaf het begin bij.

Tim:

Ja, ik vind het wel mooi. Ik kan nu zeggen dat GTAGames onderdeel is geworden van mijn levensgeschiedenis. Het eerste forum waar ik ooit op terecht was gekomen.

Guardian1980:

Wat was jouw favoriete GTA toen je je registreerde?

Tim:

GTA III, nouja dat was toen mijn droom GTA; voor het eerste in 3D.

Mijn god, ik weet nog wel dat ik op mijn 9e GTA2 speelde.

Het allermooiste vind ik wel dat ik op GTAForum de ontwikkelingen van GTA Vice City tot en met GTA V heb meegemaakt.

Guardian1980:

We zijn nu inderdaad vele GTA's verder, en wat is tegenwoordig je favoriet?

Tim:

IV, omdat deze een hele verbetering is t.o.v. van de vorige GTAengines.

Vooral de RAGE engine vind ik helemaal geweldig vooral dat mensen nu ook precies doodgaan zoals ze in het echt dood gaam

Guardian1980:

Je hebt vast en zeker de trailer van V al gezien. Wat verwacht je er van?

five.gif

Tim:

Ik had de setting wel zien aankomen. Toen ik het gerucht hoorde en het logo zag wist ik het zeker: Het kan niet anders dat er iets met Vinewood of SA wordt gedaan.

GTA V ziet er echt geweldig uit. Al moet ik wel toegeven dat ik niet echt een denderend verschil zag in de graphics van GTA V en GTA IV. GTA V ziet er in ieder geval beter uit, maar hetzelfde kan je ook namaken in GTA IV met behulp van de ENB series plugin voor GTA IV.

Maar vooral het idee dat we nu een nog grotere wereld krijgen dan GTA IV daarbij lik ik mijn vingers af. Er is een kans dat GTA V GTA SA in GTA IV scale is.

Guardian1980:

Je hebt er dus wel weer zin in?

Tim:

Ik wil hem zeker als eerste hebben.

Maar het vervelende is wel dat ik dan toch nog 1 jaar moet wachten voordat ik het kan spelen want ik heb alleen een PC.

Tim:

De PC versie moet ik meteen de eerste dag van release hebben. Het heeft me dan wel lang genoeg geduurd.

Guardian1980:

Nooit over een console nagedacht?

Tim:

Tja, het geld hè: Ik wil eerste sparen voor rijlessen enzo.

Megadreams:

Hetzelfde bij mij Tim. Maar in mijn geval is het het feit dat ik niet meer zo graag op een console game en enkel graag game op de pc.

Tim:

En een PC heeft betere graphics hè. Ik moet ook toegeven dat ik nooit niets ander ben gewend dan PC dus een hele grote behoefte aan een console heb ik nu ook weer niet.

Guardian1980:

Tja, ik speel al 19 jaar lang op een console, ik weet niet beter.

Megadreams:

Graphics is inderdaad een reden maar ook het feit dat je bij GTA dan bijvoorbeeld de mogelijkheid tot modden hebt en ook het feit dat ik makkelijk mijn laptop kan pakken en kan gamen waar ik wil.

Guardian1980:

Ik heb geen last van systeemeisen.

Tim:

Ja dat is wel een voordeel. Als je GTA V op je PC wil moet je wel een hele goede grafische kaart hebben

Guardian1980:

En als je straks GTA V in bezit hebt, ga je dan weer los op het modden?

Tim:

In ieder geval de mogelijkheid tot modden is ook een reden waarom ik eigenlijk ook liever op de PC game.

ik heb de GTA IV modding scene nog steeds niet zo door. Ik denk dat ik dan wel achter zal lopen met modding ervaring.

In ieder geval heeft Blastov mij uitgelegd hoe je objecten in GTA IV kan plaatsen. Maar er ontbreekt nog één ding, en dat is een Path Tool voor GTA IV die goed werkt.

Megadreams:

Of je slaat natuurlijk GTA IV over en begint te modden in GTA V. Al gaat het nog wel een tijdje duren voordat de juiste programma's er zijn.

Tim:

Het is jammer dat wanneer je een topic op GTAforum leest over zo'n Path Tool, dat men het vaak opgeeft.

GTA IV is een ingewikkelde engine om te modden, hetzelfde voor GTA V.

Je kunt tegenwoordig ook niet anders hè. Je moet met de tijd meegaan. Als het modden nu precies hetzelfde ging als in GTA SA dan ging het een stuk beter. Ik hoop echt dat GTA V qua modding niet veel van GTA IV verschilt. Net zoals VC en SA.

mssig2.jpg

Guardian1980:

Tim, ben jij een trouwe lezer van OWN?

Tim:

Nee ik heb er nog nooit in gekeken... Sorry.

Ik ben niet zo van het blogs lezen...

Guardian1980:

BAN!

Tim:

Maar ik vind het wel een mooi initiatief, het is echt populair op het forum.

Guardian1980:

Dan zal ik je maar niet vragen wat je favoriete onderwerp is.

Tim:

Maar het lijkt me wel interessant. Ik ga er zeker nog wel in kijken en niet alleen de uitgave waar ik met dit interview in sta.

Guardian1980:

Een interview als deze doen we elke week. Is er een (actief) lid dat jij ook wel eens geïnterviewd zou willen zien?

Kijk eens op http://www.gtaforum.nl/blog/89/entry-6036-own-had-interviews-met/

Daar kan je zien wie er ooit geïnterviewd zijn.

Tim:

Ja, Blasov hij is ook erg actief geweest in Mafia Stories en heeft ook een mooie modding geschiedenis achter de rug.

Megadreams:

Is genoteerd.

Guardian1980:

We zullen zien of we hem nog eens te pakken kunnen krijgen.

Maar goed, nu heb je in ieder geval een besteding voor je zaterdagavond of zondagochtend.

Tim:

Ja, na mijn werk. Ik zal het zeker wel een keer doorlezen.

Guardian1980:

Tim, ik wil jou van harte bedanken voor je tijd.

Tim:

Ja graag gedaan en sorry dat ik geen actieve OWN-lezer ben.. Mijn verontschuldigingen daarvoor...

Guardian1980:

Is goed

Ik vond het een zeer geslaagd interview.

Megadreams:

Ik ook.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...