Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 27 - Game On


Dutchy3010

525 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_gameon.jpg

Ik hoop dat deze rubriek is geschreven door SamShine.

Microsoft: Do it the hard way!

Microsoft heeft problemen met de verkoop van de Xbox 360 in het oosten van de wereld. Waar we in het westen massaal online (ik trouwens niet :7) zitten te gamen koopt geen hond in Japan óf in de rest van Azie het bakbeest van Microsoft. Hier hebben ze genoeg van, na tientalle vriendelijke reclamecampagnes is er de kindonvriendelijke campagne 'What's wrong with u ?!' opgezet. Kijk zelf maar, als je op de link voor 'Signapure' drukt is alles zichtbaar in een taal die wij (ook) kunnen lezen.

Bron: Gamez.nl

GTA: Vice City Stories ook naar de PS2!

De tot noch toe Playstation Portable exclusieve titel gaat van de Playstation Portable naar de Playstation 2. Voor meer informatie zie de onderstaande quote té 'dit' topic! :)


Vandaag heeft Rockstar Games aangekondigd dat de PS2 versie van Grand Theft Auto: Vice City Stories vanaf 9 maart 2007 op de schappen zal liggen in Europa. In de verenigde staten zal het 3 dagen eerder beschikbaar zijn, dus vanaf 6 maart 2007.

Volgens de aankondiging zal de PS2 versie dezelfde storyline en missies bevatten, die ook in de eerder uitgebrachte PSP versie zaten.

gallery_1_10_80510.jpg

Uitgebreide informatie over Grand Theft Auto: Vice City Stories is beschikbaar op WikiGTA.

Voor vragen en discussies over dit spel verwijzen we je graag door naar ons forum.

[bron]

Engine naakt naar de Wii!

De 'Unreal 3 engine' gaat uitgekleed naar de Nintendo Wii geport worden. De engine, die basis is van onder andere Xbox 360 toptitel 'Gears of War', maar dan uitgekleed op de Wii; althans Mark Rein in een nog niet volledig verschenen 'Wired'. Hij zij het volgende;

Red Steel, Splinter Cell -- those use our previous engine technology. There's a Brothers in Arms game as well. There will be quite a few games on the Wii that we get a little involvement from us. But it's not in our plans to bring Unreal Engine 3 to the Wii. It's really designed for next-gen, high-definition. One of our licensees has been porting it, and they might be successful at that, and that would be great if they do it. It's doable, but not something that we're going to focus on.

Overigens is 'Epic Games' niet van plan het spel 'Unreal Tournament 3' uit te brengen op de Wii, het betreft dus alleen de engine. ;)

Bron: Insidegamer

De Nintendo gamephone

Al een behoorlijke tijd geleden had Nintendo plannen om een gamephone op de markt te brengen. Deze zou de game op pauze zetten als je gebeld word. Het patent hiervoor is in 2001 aangevraagd en dus pasgeleden naar buiten gekomen.

1170877014sl6.jpg

Bron: Insidegamer.nl

Australië met een zwarte Xbox 360!

In Australië komt er een zwarte Xbox 360 uit op het moment dat de Playstation 3 daar verschijnt. Deze zwarte doos krijgt een 120 GB hardeschijf en een HDMI aansluiting. Hij komt in de winkels te liggen voor $749,- AU, wat omgerekend zo'n € 450,- is. Of het een succes gaat worden is een grote vraag, maar als dat daadwerkelijk zo is kan je er op rekenen dat Europa en de Verenigde Staten hem ook krijgen.

Bron: Ownage.nl

Opera

Na meer dan een maand wachten kreeg ik vorige week vrijdag eindelijk de LAN-adapter voor de Wii binnen. Dit apparaatje heb je nodig om online te gaan met de Wii zonder draadloos internet. Oorspronkelijk zou de LAN-adapter bij de launch al beschikbaar zijn, maar het duurde allemaal wat langer. Vorige week was het dan toch zo ver. Die woensdag kwam ik erachter dat er een onofficiële LAN-adapter van Datel te bestellen was op een zekere webshop. Van te voren had ik een enigszins sceptische houding tegenover 3rd Party accesoires, maar toch had ik wel vertrouwen in deze adapter van Datel. En ik heb hem die avond besteld, samen met kraskaartje voor Wii Points.

Vrijdagmiddag, toen ik tussen alle activiteiten door even een half uur thuis was en net een pannenkoek aan het bakken was, ging de bel. Ik had geen idee wie het was, totdat ik door het raam een postbode zag staan. Met een pakket in z’n handen. Omdat ik me geen andere bestelling kon herinneren dan die van woensdagavond, had ik al wel een idee van wat het was. Die nietsvermoedende postbode die daar voor de deur stond, kwam zomaar even mijn LAN-adapter langs brengen! Dolgelukkig deed ik de deur open en rukte het pakket uit de handen van de ietwat verbaasde man.

Toen ik het pakket openmaakte, werden mijn vermoedens bevestigd. In dat pakket zat de adapter waar ik al een maand op had zitten wachten. Zo gauw als ik kon rende ik naar boven en sloot hem aan op m’n Wii. De internetkabel stak ik in de daarvoor bestemde opening en de USB-kabel, die al aan de andere kant vast zat, kwam in de USB-poort in m’n Wii. Een fluitje van een cent dus. Ik zette de Wii aan, ging bij ‘Wii-instellingen’ naar ‘internet’, selecteerde daar ‘verbindingen’ en voordat je ‘3rd Party LAN-adapter van Datel’ kon zeggen was de verbinding ingesteld. De verbinding werd getest, de updates werden gedownload en het internet was klaar voor gebruik.

Allereerst ging ik naar het Winkel-kanaal, het kanaal waar je allerlei de testversie van de Opera Browser kunt downloaden en waar je Virtual Console-titels kunt downloaden. Omdat ik haast had, heb ik nog geen games gedownload.

’s Avonds, toen ik weer thuis was, heb ik meteen de gratis Opera Browser gedownload, waarmee je met je Wii op internet kunt. Na hem uitvoerig getest te hebben, bedacht ik dat het hip zou zijn om er iets over te schrijven voor de Game On. Bij deze dus.

Het werkt allemaal vrij simpel. De Wii Remote gebruik je om op het scherm dingen aan te wijzen en vervolgens te klikken met de A-knop. Dit werkt erg fijn en doet wat mij betreft nauwelijks onder voor een muis. Door de B-knop ingedrukt te houden en met de WiiMote de rand van het scherm aan te wijzen kun je scrollen. Op zich werkt het wel, maar gaat niet erg snel en daardoor duurt het soms lang om bij de onderkant van een pagina te komen. Verder krijg je, als je een tekstinvoerveld selecteert, een soort toetsenbord. Hier moet je stuk voor stuk de letters die je wil typen aanwijzen op het scherm. Bij dit toetsenbord zit wel een programma dat woorden voor je kan afmaken. Je typt bijvoorbeeld de letters ‘bov’ en dan krijg je de mogelijkheid om in één keer ‘boven’ te schrijven. Zeker bij langere woorden is dit een erg nuttige toevoeging. Toch werkt een echt toetsenbord vele malen fijner en ik verwacht daarom dat er ooit nog wel een soort toetsenbord voor de Wii komt.

Als je de Opera Browser opstart, begin je op de startpagina. Vanaf hier kun je een webadres invoeren, naar de helppagina gaan en favorieten selecteren. Die favorieten stel je in door naar een website te gaan en op de knop ‘favorieten’ te drukken onder in het beeld. Hier kun je de site die je momenteel bezoekt aan je favorieten toevoegen, andere favorieten bezoeken en favorieten verwijderen.

Bij de eerste site die ik bezocht, viel me meteen op hoe klein de tekst was. Gelukkig kun je met de plus- en min-knop in- en uitzoomen op tekst, maar dan zie je niet de hele pagina op het scherm. Je moet dan steeds heen- en weer scrollen om een stuk tekst te kunnen lezen en dat werkt erg irritant. Dit is zeker een punt waar in de volledige versie zeker iets aan gedaan moet worden.

Verder werkt het allemaal wel goed. Je kunt naar iedere site gaan, je kunt de meeste filmpjes bekijken en je kunt fora bezoeken. Wat ik wel een groot gebrek vond aan de browser is dat je geen tabbladen kunt gebruiken. Je kunt dus niet meerdere sites tegelijk aan hebben staan en dat is toch wel een vereiste voor een browser.

Zoals ik al zei is dat pas een testversie. De echte versie staat gepland voor ergens in deze lente en zal completer zijn dan de huidige versie. Een verbeteringetje hier, een nieuw functietje daar, en ik ben tevreden. De volledige versie zal voor een beperkte tijd gratis te downloaden zijn, daarna kost het Wii Points om hem te downloaden. Ik zal er als de kippen bij zijn om hem te downloaden en schrijf tegen die tijd wel weer een stukje voor de Game On.

Nóg een overheerlijke pannenkoek voor Piet-Herr, bedankt. ^^

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...