Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581964

Editie 254 - De Tien


OWN

340 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

2eed0gj.png

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

Welkom bij De Tien! De meeste van jullie zullen de rubriek nog wel kennen van vroeger, toen was deze rubriek al bij OWN. Ikzelf heb hem toen een hele tijd geschreven, en kwam nu met het idee om het weer op te pakken.

Deze week kijken we naar de tien populairste films op IMDB. De meeste zullen deze website wel kennen, maar om even een korte uitleg te geven: zo goed als alle films staan hier op. Ook is het mogelijk om als lid je mening te geven over de film en uiteraard ook een cijfer te geven. Naar aanleiding van dat cijfer is deze lijst opgebouwd.

Het cijfer 8,8 kwam vaker voor. De nummers 8 t/m 14 hadden deze. Ik heb dus zelf gekozen welke 3 ervan in de top tien komen, de overige 4 heb ik hier buiten gelaten. Wel vermeld ik ze hieronder nog even.

De overige vier films met rating 8,8 zijn One Flew Over the Cuckoo's Nest, The Dark Knight, Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back en Shichinin no samurai.

2lo42fs.jpg

10. Inception

Rating: 8,8

Releasejaar: 2010

Cobb (Leonardo DiCaprio) is een wetenschapper die een onverwachte doorbraak maakt in zijn werk en een potentiële aansluiting vindt tussen de geest en het heelal die alles kan veranderen wat wij over onszelf weten. Cobb en zijn team vinden een manier waarin de mens zich - via een injectie - kan verplaatsen in de gedachten en dromen van andere mensen. Het team wordt op een zaak gezet om een misdaad op te lossen en informatie vanuit andere gedachten te winnen. Er is echter al snel een persoon die Cobb probeert de chanteren. Vanaf dat moment beginnen dingen goed mis te gaan...

mn288o.jpg

9. Fight Club

Rating: 8,8

Releasejaar: 1999

Hij is een verzekeringsinspecteur die aan chronische slapeloosheid lijdt, en die wanhopig probeert uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen. Bij toeval ontmoet hij Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie. Tyler gelooft namelijk dat "zelfverbetering" enkel voor de zwakken is, het is "zelfvernieling" die het leven meer waarde geeft. Samen met Tyler organiseert hij de ultieme vorm van ontspanning: zogeheten "Fight Clubs", waar gewone jonge mannen het beest in zichzelf loslaten in blotevuistgevechten. Het bevrijdend effect op de deelnemende mannen doet een vreemd soort kameraadschap ontstaan, dat al snel gevaarlijke vormen aanneemt.

2mycsm.jpg

8. The Lord of the Rings: The Return of the King

Rating: 8,8

Releasejaar: 2003

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

357r02e.jpg

7. Schindler's List

Rating: 8,9

Releasejaar: 1993

Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.

152dyjl.jpg

6. 12 Angry Men

Rating: 8,9

Releasejaar: 1957

De jury moet gaan beslissen of een jongen schuldig is aan de moord op zijn vader. Het lijkt allemaal heel duidelijk te zijn dat hij het heeft gedaan en alle juryleden denken snel naar huis te kunnen gaan. Maar één jurylid is niet overtuigd van zijn schuld en als één iemand tegen de veroordeling is komt er geen veroordeling. Ze zullen elkaar moeten zien te overtuigen van hun mening.

j0v535.jpg

5. Pulp Fiction

Rating: 8,9

Releasejaar: 1994

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij de vrouw van Wallace een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

2e1ywxe.jpg

4. Il buono, il brutto, il cattivo.

Rating: 8,9

Releasejaar: 1966

Het wilde westen tijdens de secessieoorlog in Amerika. Blondie (Eastwood) en Tuco (Wallach) hebben een deal gesloten: Blondie levert de gezochte Tuco aan de sheriff uit, strijkt de hoge premie op en redt dan zijn partner op het nippertje van de strop. Het plan slaagt telkens en beiden ontsnappen. Wanneer ze kennis maken met de harde gangster Setenza (Van Cleef), wordt de inzet nog groter: samen gaan ze op zoek naar een geldkist met 200.000 dollar, die volgens een zekere Bill Carson verborgen zou zijn op een kerkhof. Tuco is de enige die weet over welk kerkhof het gaat. Blondie is de enige die, eens ter plaatse, het juiste graf kan aanwijzen. De drie ongewone avonturiers beginnen aan een onmogelijke zoektocht naar het grote fortuin.

28s1nhu.jpg

3. The Godfather: Part II

Rating: 9,0

Releasejaar: 1974

De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die in de jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.

15f6v04.jpg

2. The Godfather

Rating: 9,2

Releasejaar: 1972

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een Mafia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito haat drugs, en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.

2q0pys2.jpg

1. The Shawshank Redemption

Rating: 9,2

Releasejaar: 1994

Andy Dufresne (Tim Robbins) betrapt zijn vrouw met een ander en wordt vervolgens beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij wordt vrienden met een zwarte gevangene (Morgan Freeman) die spullen kan regelen. Er zijn twee dingen die hem echt op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

Bron: imdb.com

Dit was het lijstje. De volgende keer nemen we een kijkje naar de acteurs. Wie zouden daar in komen te staan? Welke tien acteurs vind ik nu de beste allertijden? Je ziet het de volgende keer in De Tien!

6 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...