Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585767

Editie 27 - Sport


Dutchy3010

493 bezichtigingen

oc_own_sport.jpg

Deze rubriek is en wordt geschreven door Preddy.

WK Allround

Even een kort overzichtje met het belangrijkste nieuws omtrend het WK, speciaal voor diegenen die meedoen aan Sportkenners 2007:

Bij de vrouwen werd vrijdag de 500 meter gereden en vandaag de 1500 en de 3000 meter. De winnaars daarvan zijn:

500 meter: Friesinger

1500 meter: Wüst

3000 meter: Wüst

Klassementsleidster met alleen de 5000 meter nog te gaan: Wüst, met een voorsprong van 11,77 seconden op Friesinger.



// Wüst heeft haar voorsprong vastgehouden en is dus Wereldkampioene Allround!

Ook bij de mannen moet morgen alleen nog de langste afstand gereden worden, de 10 kilometer. De winnaars van de al gereden afstanden zijn:

500 meter: Wennemars

1500 meter: Wennemars

5000 meter: Sven Kramer

Klassementsleider met alleen de 10.000 meter nog te gaan: Kramer, met een voorsprong van 1.26 seconden op Fabris.



// Kramer heeft ook zijn voorsprong vastgehouden en is dus ook Wereldkampioen Allround!

Voor diegenen die Renate Groenewold tipten voor een overwinning: Tijdens de 500 meter voelde ze zich al niet goed en vannacht is het alleen maar erger geworden. Ze heeft daarom besloten om zich terug te trekken.

Tour Nieuws

Over vier maanden begint de Toer der Toeren weer en er is het een en ander te melden over dit fietsfestijn. Deze week werd namelijk bekend gemaakt dat de ex-winnaar van de Tour de France '06 Floyd Landis niet mee gaat rijden in de editie van dit jaar.

Hoe kan het ook anders dan dat het om de dopingszaak omtrend hem gaat. De Franse Anti-dopingsbureaud AFLD zou deze week een uitspraak doen over een eventuele schorsing van de renner, maar heeft dit door de afzegging voorlopig laten zitten. Met gaat de uitspraak van het antidopingsbureau in de VS eerst afwachten, zoals de advocaten van de wielrenner hadden voorgesteld.

Ander nieuws komt van het Discovery-team, dat binnenkort die naam niet meer zal dragen. Hoofdsponsor Discovery heeft namelijk geen interesse meer in het team en liet weten dat het na dit seizoen het team niet meer sponsort.

Toch Italiaans voetbal dit weekend

Na de supportersrellen vorige week op Sicilië werd het Italiaans voetbal meteen stilgelegd en werd er met allerlei maatregelen gegooid die zulke rellen in het vervolg moesten voorkomen. Geopperd werd dat de competitie minimaal twee weken stil zou moeten liggen om een begin te maken met die preventies.

Toch werd dit niet doorgevoerd, de clubs zullen die weekend spelen, alleen werd er wel een maatregel genomen. Elk stadion werd deze week gekeurd op veiligheid met betrekking tot supporters en welke niet veilig genoeg bevonden werd, mag geen supporters toelaten totdat het wel veilig genoeg is.

Resultaat? Maar liefst zes(!) stadions werden veilig genoeg bevonden, te weten die in:

- Rome (Olympisch Stadion),

- Genua,

- Palermo,

- Siena,

- Cagliari en

- Turijn

Vijf van die stadions worden gebruikt door clubs in de Serie A, dus de helft van de wedstrijden wordt met publiek gespeeld en vijf zonder. De thuisclubs die zonder publiek moeten spelen vrezen een grote geldstrop als het nog lang duurt voordat hun stadion weer open voor publiek zal zijn. Zake voor hun om in te grijpen, waar men ook al mee bezig is. Bijvoorbeeld in San Siro, thuishaven van AC Milan en Internazionale, is men bezig geweest om elektronische poortjes bij de ingang plaaten.

Dit voldoet echter nog niet aan de eisen die gesteld zijn. Die zijn:

- Televisie- en videocircuit,

- Elektronische poortjes bij de ingang en

- Kaartjes op naam

AC Milan heeft al laten doorschemeren om voor de komende Champions League wedstrijd tegen Celtic uit te willen wijken naar een ander stadion.

Feyenoord definitief geschorst

Mocht Feyenoord nog enige hoop koesteren op een terugkeer in de UEFA Cup dit seizoen, dan is die nu vervlogen. Het internationaal sporttribunaal (CAS) in Lausanne heeft naar de zaak gekeken, maar zag geen reden om het vonnis van de beroepscommissie te wijzigen. Ook de 62.000 euro boete bleef hetzelfde.

Feyenoord kan zich dus geheel gaan richten op de Eredivisie en kan morgen al goede zaken doen wanneer FC Twente kan worden verslagen. Laatstgenoemde staat vijf punten voor op Feyenoord en zal een moeilijke tegenstander zijn voor de Rotterdammers.

Oranje wint van Rusland

In de Amsterdam ArenA won Oranje afgelopen woensdag met mooie cijfers van Rusland, onder leiding van Guus Hiddink. Guus had zijn ploeg defensief neergezet en wilde loeren op een counter, en slaagde bijna in zijn opzet. Oranje had het de eerste helft zeer moeilijk met het defensieve Rusland en kon nauwelijks kansen creëren. Afgezien van een paar schietkansjes was er nauwelijks wat te beleven.

De tweede helft greep Marco van Basten in en zette twee van de drie Ajaxspelers in, Babel op linksvoor en Sneijder op het middenveld. Meteen ging het beter lopen en in een klein kwartier tijd werden er drie goals gemaakt. Babel tekende voor de eerste met een schot van buiten de zestien, na een zo karakteristieke actie van hem door helemaal naar het midden te snijden. Enige vraagtekens moet je hier wel bij zetten, want de verdediging van Rusland moet zoiets toch weten.

Ook de goal van Sneijder was een mooie, maar de Russische verdediging was te laks en trad niet goed op. Teveel ruimte werd weggegeven en dat moet je bij de man in vorm niet doen.

Rusland maakt nog een mooie 2-1 maar Oranje maakte via een corner 3-1 en via een strafschop 4-1. Geen hoogstaand voetbal, maar er werd in ieder geval gewonnen.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...