Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579906

Editie 257 - De Tien


OWN

5623 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

2eed0gj.png

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

Welkom bij De Tien! De meeste van jullie zullen de rubriek nog wel kennen van vroeger, toen was deze rubriek al bij OWN. Ikzelf heb hem toen een hele tijd geschreven, en kwam nu met het idee om het weer op te pakken.

De vorige keer (wat inmiddels alweer een aantal weken geleden is) keken we naar de tien populairste films op IMDB. Deze keer blijven we een beetje in ditzelfde onderwerp, we kijken naar de acteurs.

Ik kon geen lijstje van slechts 10 maken, er mistte naar mijn mening te veel namen. Vandaar dat ik heb besloten om 20 namen te noteren. De rubriek heet De Tien, dus doen we deze week de nummers 11 t/m 20. Volgende week bij de kersteditie zullen de nummers 1 t/m 10 komen.

20. Denzel Washington

GTAGames.nl afbeelding
Denzel Washington is een Amerikaans acteur. Nadat hij klaar is met de middelbare school gaat hij naar de Universiteit van Fordham, waar hij studeert voor een carrière in de journalistiek. Daarna gaat hij naar het Amerikaans Theater Conservatorium. Al na een jaar verlaat hij het conservatorium om werk te gaan zoeken als acteur. Zijn eerste grote verschijning is in Carbon Copy. Zijn grote bekendheid komt met de televisieserie St. Elsewhere. Hij wint een Oscar voor de film Training Day, waarin hij voor het eerst de 'bad guy' speelt.

19. Mark Wahlberg

GTAGames.nl afbeelding
Mark Wahlberg is een Amerikaanse acteur en zanger. Door zijn moeilijke jeugd kwam hij in de gevangenis terecht. Daar heeft hij veel rapteksten geschreven. In het voorjaar van 1989 doet hij samen met zijn broer mee aan een auditie voor de groep New Kids On Block. Ze worden allebei aangenomen, maar Mark verlaat de groep voordat ze succes hebben.

Mark blijft zich echter met muziek bezig houden en start in 1991 als solo-artiest onder de naam Marky Mark and the Funky Bunch. Het nummer Good Vibrations wordt een hit even als zijn debuutalbum. Het daarop volgende album doet het minder goed en de acteur begint ook mee te doen in reclames voor Calvin Klein.

Door de reclames krijgt Mark filmrollen aangeboden. Zijn grootste films zijn The Perfect Storm, Planet of the Apes, The Italian Job en het Oscar-winnende The Departed, met Leonardo DiCaprio en Matt Damon. Voor deze laatste ontving de acteur zelf ook een Oscarnominatie.

18. Gerard Butler

GTAGames.nl afbeelding
Gerard Butler is een Schotse acteur. Hij kwam voor het eerst in aanraking met acteren nadat hij afgestudeerd was aan de Glasgow University Law School.

Na een tijd kleine rollen in films en televisieseries te hebben gespeeld, krijg de acteur in 1999 zijn eerst hoofdrol in de Amerikaanse miniserie Attila. Daarna volgde de hoofdrol in de film Wes Craven's Dracula 2000. In 2003 speelde hij naast Angelina Jolie in de film Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. Het jaar daarop had hij de hoofdrol in de filmversie van The Phantom of the Opera, Gerard zong ook de soundtrack. In mei 2007 kwam de film 300 uit, hierin speelde Gerard de rol van Koning Leonidas van Sparta. Deze rol is een van zijn bekendste tot nu toe.

17. Samuel L. Jackson

GTAGames.nl afbeelding
Samuel L. Jackson is een Amerikaans acteur die in een aantal grote Hollywoodproducties speelde. In totaal heeft hij zo'n veertigtal films gemaakt. 'Jurassic Park' van Steven Spielberg, 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino en een stem in 'The Incredibles' zijn een aantal grote projecten geweest.

Daarnaast speelde hij met Bruce Willis in 'Unbreakable' en 'Die Hard With A Vengeance'. In de Star Wars-films had hij ook een rol.

16. Leonardo DiCaprio

GTAGames.nl afbeelding
Gerard Butler is een Schotse acteur. Hij kwam voor het eerst in aanraking met acteren nadat hij afgestudeerd was aan de Glasgow UniversityLeonardo DiCaprio zag op 11 november 1974 het levenslicht in Hollywood. Leonardo groeide op in Echo Park, een van de drugsbuurten van Los Angeles. Hij slaagde niet meteen in de filmwereld. Zijn kapsel was verkeerd, of hij moest maar een Amerikaanse naam aannemen.

Na vele reclamefilms kreeg hij een voet tussen de deur bij de televisie, o.a. Lassie en The Outsiders; hij speelde een jaar in Growing Pains. Critters 3 was zijn eerste filmrol. Een indrukwekkende rol in This Boy's Life, naast sterren als Robert de Niro, werd zijn doorbraak, What's Eating Gilbert Grape leverde in hetzelfde jaar zijn eerste Oscarnominatie. In 1997 werd hij als Jack Dawson in Titanic een superster. Het werd de succesvolste film aller tijden, ook qua aantal Oscars.

Na Titanic was hij onder andere met Claire Danes te zien in de moderne versie van 'Romeo + Juliet', en in diverse films van Martin Scorsese.

15. Kevin Spacey

GTAGames.nl afbeelding
Kevin Spacey is een Amerikaanse acteur die vooral bekend is uit films als The Usual Suspects en American Beauty. Kevin's eerste rollen als professioneel acteur waren theaterrollen. In 1991 won hij een Tony Award voor een van zijn rollen.

Zijn eerste filmrol was in de film Heartburn (met Meryl Streep en Jack Nicholson). Kevin's rol was niet groot, maar leidde wel tot een aantal televisierollen.

Bij het grote publiek werd de acteur in een klap bekend toen hij in 1995 de rol van Verbal Kint speelde in The Usual Suspects. Voor zijn rol won hij ook zijn eerste Oscar. Datzelfde jaar had hij ook nog een kleine rol in de film Se7en, met Brad Pitt en Morgan Freeman.

In 1999 mocht Kevin zijn tweede Oscar in ontvangst nemen. De acteur kreeg de Oscar voor zijn rol in de film American Beauty.

De jaren daarop speelde Kevin in films als The Shipping News (met Julianne Moore, Judi Dench en Cate Blanchett), Pay it Forward (met Haly Joel Osment, Helen Hunt en Jon Bon Jovi), Austin Powers in Goldmember (met Mike Myers, Beyoncé en Seth Green), The Life of David Gale (met Kate Winslet en Laura Linney), Beyond the Sea (waarvoor hij zelf ook de soundtrack zong) en Superman Returns (met Kate Bosworth en James Marsden).

In 2003 wordt bekend dat Kevin artistic director van het Old Vic theater in Londen. Het theater is een van de oudste theaters van Londen. Kevin treedt zelf ook op in het theater.

14. Clive Owen

GTAGames.nl afbeelding
In 1988 was hij voor het eerst op televisie te zien in een serie van de BBC en een programma van Channel 4. Door zijn rol in Lorna Doone in 1990 werd hij bekend gezicht op de televisie.

Zijn eerste grote Hollywood film kwam in 1996. Clive speelde toen naast Halle Berry in de film The Rich Man's Wife. In de tussentijd was de acteur ook weer op televisie te zien, bij de BBC. Bij het Amerikaanse publiek werd hij vooral bekend toen hij in 2001 een aantal reclames voor BMW deed. In datzelfde jaar is de acteur te zien in de film Gosford Park. In deze film zijn ook Helen Mirren, Maggie Smith, Ryan Phillippe en Stephen Fry te zien.

In het theater was Clive te zien in het toneelstuk Closer, hij speelde hierin de rol van Dan. Toen het verhaal in 2005 naar het witte doek werd gebracht was Clive opnieuw van de partij, deze keer speelde hij echter de rol van Larry, Jude Law speelde de rol van Dan. In 2005 deed de Brit ook mee in Sin City, een film waar ook Bruce Willis, Brittany Murphy, Rutger Hauer, Elijah Wood en Jessica Alba in meespeelde. In 2010 zal er een vervolg van Sin City uitkomen, waar Clive ook weer in meedoet.

13. Tom Cruise

GTAGames.nl afbeelding
Tom Cruise wordt geboren op 3 juli 1962 in Syracuse, New York. Zijn ouders zijn echte nomaden en reizen de hele VS en Canada door; op zijn 14e had de jonge Cruise al op 15 scholen gezeten. Uiteindelijk komt de familie terecht in Glen Ridge, New Jersey. Cruise krijgt op de middelbare school interesse in het acteervak en vertrekt naar New York om daar zijn geluk te beproeven.De acteur debuteert met een klein rolletje in de film "Endless Love" (1981) en het balletje begint te rollen.

Na wat kleine rollen krijgt Cruise de kans om de hoofdrol te spelen in Top Gun (1986). Hoewel de critici de film bij voorbaat al afmaken, probeert de acteur het toch. Top Gun wordt een grote hit. Hierna stapelen de successen zich op. In het nieuwe decennium gaat Tom Cruise even succesvol door. Het begint al bij de racefilm "Days Of Thunder" (1990), waarvoor hij zelf het verhaal schreef. Niet alleen is de film een grote hit, bij het filmen komt hij ook Nicole Kidman tegen. De twee zullen bij elkaar blijven tot 2001. Samen adopteren ze twee kinderen. Toch gaat het "ideale Hollywood-koppel" uit elkaar.

In de tussentijd mag Cruise wel genieten van nieuwe kaskrakers. Titels als A Few Good Men (1992), The Firm (1993), Interview with the Vampire (1994), "Mission Impossible" (1996) en Stanley Kubricks laatste film Eyes Wide Shut (1999) promoveren hem definitief tot een respectabel en getalenteerd acteur. Hij is nu een van de best betaalde acteurs aller tijden. Tom Cruise produceert ook al jaren films, waaronder Vanilla Sky, "Mission Impossible II" en en War of the Worlds.Tom heeft nu een relatie met Katie Holmes. Met haar kreeg hij in 2006 een dochter: Suri. Tom en Katie zijn op 18 november 2006 getrouwd.

12. Liam Neeson

GTAGames.nl afbeelding
Liam Neeson is een Ierse acteur die vooral bekend is van zijn rollen als Oskar Schindler in Schindler's List en Qui-Gon Jinn in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace.

Zijn eerste filmrol was in 1973 toen hij Jezus Christus speelde in de film Pilgrim's Progress. In de jaren daarop speelde hij grote en kleine rollen in films als Excalibur (met Helen Mirren en Patrick Stewart), The Bounty (met Mel Gibson, Anthony Hopkins en Daniel Day-Lewis), The Mission (met Jeremy Irons en Robert De Niro) en The Dead Pool (met Clint Eastwoord en Jim Carrey).

Begin jaren negentig speelt de acteur de hoofdrol in Schindler's List. De film wordt bekroond met zeven Oscars, maar Liam weet zijn nominatie niet in winst om te zetten. Wel zorgt de publiciteit voor verschillende nieuwe rollen voor Liam. Zo is hij later te zien in Nell (met Jodie Foster), Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (met Natalie Portman en Ewan McGregor) en The Haunting (met Catherine Zeta-Jones en Owen Wilson).

In 2003 is hij te zien in Love Actually (met Keira Knightley, Alan Rickman, Hugh Grant en Emma Thompson), twee jaar later in Kingdom of Heaven (met Orlando Bloom) en Batman Begins (met Katie Holmes, Christian Bale, Morgan Freeman en Rutger Hauer).

11. Johnny Depp

GTAGames.nl afbeelding
Johnny Depp is een gelauwerd acteur en geliefd meisjesidool. Hij maakte tientallen films, waarvan Pirates of the Caribbean (met Keira Knightley), Finding Neverland (met Kate Winslet) en Once Upon a Time in Mexico (met Antonio Banderas) de meest recente hits zijn. Hij heeft altijd een voorkeur gehad voor bizarre filmrollen en wordt daar ook (internationaal) voor gewaardeerd met Oscars, Golden Globes, etcetera. Daarnaast gooit hij op verkiezingen van 'aantrekkelijkste man op aarde, ook regelmatig hoge ogen. Hij heeft relaties gehad met Winona Ryder en Kate Moss, maar sinds 1998 is hij samen met Vanessa Paradis.

Bron: imdb.com en showbiznewz.nl.

Dit was het lijstje. De volgende keer nemen we een kijkje naar de overige acteurs. De top tien zien we dan, tot de volgende keer!

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...