Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585643

Editie 258 - De Tien


OWN

362 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

2eed0gj.png

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

Welkom bij De Tien! De meeste van jullie zullen de rubriek nog wel kennen van vroeger, toen was deze rubriek al bij OWN. Ikzelf heb hem toen een hele tijd geschreven, en kwam nu met het idee om het weer op te pakken.

Vorige week zagen jullie 10 acteurs voorbij komen. Dit waren de nummer 11 t/m 20 van mijn lijstje. Deze week vinden we de nummers 1 t/m hier. Benieuwd? Lees dan maar snel verder!

10. Joe Pesci

GTAGames.nl afbeelding
Joe Pesci, bekend onder vele van jullie, dat weet ik zeker. Een acteur, die al in vele films heeft gespeeld. Naast acteur is hij ook nog komiek en zanger. Zo heeft hij bijvoorbeeld een show gehad bij Saturday Night Live, genaamd The Joe Pesci Show.

Zijn acteercarriere begon al in 1961, met de film Hey, Let's Twist. Daarnaast kan je hem nog kennen van films als Raging Bull, Once Upon a Time in America, Lethal Weapon 2/3/4, The Good Shepherd en natuurlijk Goodfellas. Uiteraard is hij bekend van veel meer films, maar dit is al een mooie collectie.

Iedereen die jong geweest is, zullen hem misschien ook wel kennen uit de films Home Alone en Homa Alone 2. Hier speelde hij één van de domme dieven.

Hij heeft wel lange pauze's gehad wat betreft het acteren. Zo heeft hij bijvoorbeeld tussen 1998 (Lethal Weapon 4) en 2006 (The Good Shepherd) geen films gehad. Ook tussen 2006 (The Good Shepherd) en 2010 (Love Ranch) heeft hij geen films gehad.

9. Edward Norton

GTAGames.nl afbeelding
Edward Norton is een Amerikaanse acteur die tijdens zijn studie aan de Yale universiteit ervaring op deed met acteren.

Een van zijn eerste rollen was in de film Primal Fear in 1996. De film werd een groot succes en Edward werd genomineerd voor een Oscar en won voor zijn rol een Golden Globe. In 1998 speelde hij in twee succesvolle films, namelijk American History X en Rounders (met Matt Damon en Famke Janssen). Voor American History X kreeg hij wederom een Oscar nominatie.

De jaren daarop speelde de acteur naast Brad Pitt en Helena Bonham Carter in Fight Club, met Robert de Niro en Marlon Brando in The Score en met Anthony Hopkins en Ralph Fiennes in Red Dragon.

De laatste jaren was Edward in meerdere succesvolle films te zien. Zo deed hij mee in The Italian Job (met Mark Wahlberg en Charlize Theron), Kingdom of Heaven (met Orlando Bloom en Jeremy Irons) en The Illusionist (met Jessica Biel).

8. Morgan Freeman

GTAGames.nl afbeelding
Morgan Freeman heeft na zijn tijd bij de luchtmacht acteerlessen genomen. Zo kwam hij op Broadway te staan. In 1971 kreeg hij zijn eerste klus bij de televisie. De acteur was toen te zien in het educatieve kinderprogramma The Electric Company.

Begin jaren '80 was Morgan te zien in de soapserie Another World. Zijn eerste filmrol kreeg de acteur in 1980. Hij was toen te zien in de film Brubaker met Robert Redford. Morgans doorbraak kwam in 1987 met de film Street Smart. Voor zijn rol in deze film kreeg de acteur zijn eerst Oscarnominatie.

In 1989 was hij in drie films te zien en kreeg hij zijn tweede Oscarnominatie. De acteerprestaties van de acteur bleken zeer in de smaak te vallen en hij kreeg in de jaren '90 opnieuw een Oscarnominatie.

In 2004 ontving Morgan zijn eerste Oscar. Deze kreeg hij voor zijn rol in de film Million Dollar Baby, een film van Clint Eastwood waarin ook Hilary Swank te zien was.

In 2008 was hij samen met Angelina Jolie en James McAvoy in de film Wanted te zien.

7. George Clooney

GTAGames.nl afbeelding
Clooney werd geboren te Lexington in de staat Kentucky. Op de Augusta High School was Clooney een ster in honkbal, maar tijdens een tryout bij de Cincinnati Reds bleek hij niet goed genoeg om prof te worden.

Na enkele jaren brak hij zijn studie aan de universiteit van Northern Kentucky af, waarna hij enkele onbeduidende baantjes had. Het leek erop dat Clooney in de voetsporen van zijn vader zou gaan treden, maar dat veranderde toen zijn oom José Ferrer naar Kentucky kwam om er met zijn zoons Miguel en Rafael een film over paardenraces te maken, waarin Clooney ook een rolletje kreeg. De film And They're Off werd nooit uitgebracht, maar Clooney had zijn bestemming gevonden. Zijn vader, wetende hoe moeilijk het is om als acteur te slagen, probeerde hem tevergeefs van gedachten te laten veranderen. De zomer van 1982 bracht de vastbesloten Clooney door met het oogsten van tabak om zodoende genoeg geld te verdienen om naar Hollywood te gaan.

Clooney trok in bij een vriend, beginnend acteur Tom Matthews. Hij deed klusjes op de sets van commercials en nam acteerlessen bij The Beverly Hills Playhouse. Onder leiding van de gerespecteerde Milton Katselas maakte hij zich het vak eigen en als gevolg van een schoolproject slaagde hij erin een impresario te vinden. In de jaren erna speelde hij talloze grotere en kleinere rollen, vooral in matige series, B-films en nooit uitgebrachte films, maar hij was niet ontevreden. Hij deed wat hij het liefste deed, acteren, en kon zich ontwikkelen.

In 1994 kwam Clooneys grote doorbraak, zijn rol als dr. Douglas Ross in de populaire ziekenhuisserie ER. Zijn enorme populariteit hierin gaf zijn filmcarrière een belangrijke impuls. Voor From Dusk Till Dawn kreeg hij $250.000, voor Ocean's Eleven al $20.000.000. Later ging hij ook als producent, scenarioschrijver en regisseur werken.

In 1997 en 2006 riep People Magazine Clooney uit tot "Sexiest Man Alive". Hij is liefhebber van bulldogs en gaat graag naar Italië.

Op 5 maart 2006 kreeg Clooney een Oscar voor beste mannelijke bijrol in de film Syriana.

6. Jason Statham

GTAGames.nl afbeelding
Jason Statham is begonnen als professioneel atleet. Tijdens een training werd hij opgemerkt door een talenten scout. Jason stond model voor het kledingmerk French Connection. Hij kwam in contact met Guy Ritchie en hij bood Jason een rol aan in zijn film Lock, Stock and Two Smoking Barrels. De film werd goed ontvangen en zorgde voor publiciteit voor Jason.

In 2000 deed de acteur naast Brad Pitt mee in de film Snatch. Jason begon meerdere rollen te krijgen en deed mee in films als The Transporter en The Italian Job.

In 2009 speelde hij ook in een aantal films, bijvoorbeeld Snatch 2 en The Brazilian Job.

Gelukkig zijn we nog niet van hem af. Zo heeft hij in 2010 in de populaire film The Expandebles gespeeld. In 2011 kunnen we onder andere The Mechanic en Killer Elite noteren.

5. Matt Damon

GTAGames.nl afbeelding
Matt Damon is een Amerikaanse acteur. In 1988 speelde hij in de film Mystic Pizza, nadat hij zich had ingeschreven bij een castingbureau. Ondertussen was Damon bezig met het studeren van Engelse literatuur. In de jaren erna speelde hij wat kleinere rollen, zoals met Ben Affleck in School Ties. Na die rol wist hij zeker dat hij acteur wilde worden. Hij verhuisde naar Los Angeles.

In 1996 speelt Damon in de film Courage Under Fire. Hij moest voor deze film veel afvallen, maar bewees in deze film goed te kunnen acteren. Vervolgens mocht hij spelen in The Rainmaker, van regisseur Francis Ford Coppola. Na die rol brak Damon door als acteur.

Daarna was hij in veel succesvolle films te bewonderen, waaronder Good Will Hunting (1997), die hij samen met Ben Affleck maakte. Hiervoor won hij de Oscar voor het beste scenario. Ook in de jaren erna speelt Damon in het de ene succesfilm na de andere, waaronder Ocean's Eleven, The Bourne Identity en Ocean's Twelve (met Brad Pitt, Julia Roberts, George Clooney).

Op 25 juli 2006 kreeg Matt Damon een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

In 2007 kwam de derde 'Bourne'-film uit; 'The Bourny Supremacy'. na deze serie stopte hij uiteraard nog niet. Zo heeft hij in 2006 samen met Joe Pesci (nummer 10 van deze lijst) in The Good Shepherd gespeeld. In 2010 kwam hij ook nog eens voor in de populaire film Green Zone.

4. Sean Connery

GTAGames.nl afbeelding
Sean Connery kent iedereen wel. Uiteraard is hij heb best bekend geworden als de eerste officiële James Bond, een rol die inmiddels al door vele andere is overgenomen. In totaal heeft hij in zes James Bond films gespeeld, van 1963-1983. Ook heeft hij de stem van James Bond ingesproken in de game James Bond 007: From Russia With Love (2005).

Uiteraard is dit niet alles waar je hem van kan kennen. Ik noem titels als The Untouchables en The Hunt for Red October, waar hij in 1987 en 1990 in speelde.

In 1996 speelde hij John Mason in The Rock, waar hij samen met Nicolas Cage een gijzeling diende te bestrijden.

Tegenwoordig horen we niet veel meer van hem. Eigenlijk is de game het laatste wat hij heeft gedaan.

3. Brad Pitt

GTAGames.nl afbeelding
Brad Pitt is een Amerikaans filmacteur. Pitt werd geboren als kind van Bill en Jane Pitt en groeide op in Springfield in Missouri. Op de Kickapoo High School blonk Pitt uit in tennis en hield hij zich bezig met toneel en debatteren. In 1982 begon hij aan de Universiteit van Missouri aan een studie journalistiek. Toen hij deze vrijwel af had, vertrok hij naar Los Angeles. Om acteerlessen te kunnen betalen, had hij enkele onbeduidende baantjes. In deze periode speelde hij onder meer bijrollen in televisieseries als Dallas en Growing Pains.

Zijn doorbraak vormde de rol van de gewelddadige J.D. in de film Thelma and Louise uit 1991. Ook in veel van zijn latere films speelde Pitt criminele of dubieuze personages, bijvoorbeeld in Kalifornia, Fight Club en Ocean's 11/12/13. Hij was ook kandidaat voor de hoofdrol in The Matrix, maar uiteindelijk kreeg Keanu Reeves die rol.

Ook heeft hij in Snatch (2000) gespeeld samen met Jason Statham uit deze lijst. Daarvoor heeft hij ook nog de rol van Detective David Mills gedaan in de film Se7en.

Ook kunnen we hem voor wat meer recente films. Ik noem een Mr. en Mrs. Smith waar hij samen met z'n vrouw Angeline Jolie in speelt. Daarnaast speelde hij in 2009 in de film Inglorious Basterds.

Ook kunnen we hem noteren als stem van Will the Krill uit Happy Feet 2 uit 2011.

2. Robert DeNiro

GTAGames.nl afbeelding
Robert de Niro is een Amerikaanse acteur. Hij wordt gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie. Na een toneelopleiding aan het Stella Adler Conservatory maakt hij in 1966 zijn filmdebuut in The Wedding Party. Films als 'Taxi Driver', 'New York, New York' en 'Raging Bull' zorgen ervoor dat hij één van de meest succesvolle acteurs van de jaren zeventig wordt. Hij krijgt in 2003 een Lifetime Achievement Award voor zijn complete oevre.

In 2004 spreekt hij de stem in van Don Lino in 'Shark Tale'. Zijn favoriete regisseur, Martin Scorsese, doet die van zijn maatje Sykes.

Waar we uit deze lijst al Joe Pesci en Matt Damon konde noteren, kunnen we ook Robert DeNiro bijschrijven voor de film The Good Shepherd, want ook hij speelde daarin.

Met Edward Norton speelde hij in 2001 in The Score. In 2008 was hij onder andere te zien in Righteous Kill.

Dit jaar speelde hij in Killer Elite. Ondanks zijn leeftijd stopt hij nog niet. Voor 2012 (en zelfs voor 2014) staan er een aantal films op het programma.

1. Al Pacino

GTAGames.nl afbeelding
Al Pacino wordt vooral beroemd door zijn vertolking van gangsterbaas Michael Corleone in het maffia-epos 'The Godfather'. De 66-jarige acteur speelt gedurende zijn carière in meer dan 40 films en staat daarnaast ook nog vaak op de planken in diverse toneelproducties. Zijn debuut maakt hij in de film Me, Natalie uit 1969.

Daarvoor speelde hij al een keertje in 1968 in de serie N.Y.P.D., wat zijn tv-debuut mocht zijn.

Hierna volgde al snel een aantal klassiekers, met als hoogtepunt natuurlijk The Godfather en Scarface (1983). Hij speelde onder andere ook in Oceans Thirteen.

Samen met Robert DeNiro heeft hij gespeeld in Heat (1995) en Righteous Kill (2008).

Vandaag de dag doet Pacino het naar eigen zeggen wat rustiger aan. In 2007 kwamen er daarom slechts drie films van hem uit en in 2008 maar één. Toch houd hij nog niet op, ook hij heeft nog een druk programma, met 4 films in 2012, 1 in 2013 en 1 in 2014.

Bron: imdb.com en showbiznewz.nl.

Wat er de volgende keer komt is nog niet bekend. Dit zien jullie vanzelf wel voorbijkomen. Tot de volgende keer!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...