Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582090

Editie 264 - De Tien


OWN

363 bezichtigingen

2eed0gj.png

Deze rubriek is geschreven door @Thundercover!

Op 1 februari wordt de torrentsite The Pirate Bay afgesloten voor Ziggo- en XS4ALL-gebruikers. Via deze site zijn veel films gedownload, maar welke zijn eigenlijk het meest gedownload? Hieronder staat de top 10 meest gedownloade films via torrentsites in 2010. Inderdaad, een oude lijst, maar daarom niet minder interessant. Ken jij ze allemaal? :D

10. Salt

Op nummer 10 staat Salt met 6,7 miljoen downloads. In deze film slaat een CIA-agente, gespeeld door niemand minder dan Angelina Jolie, op de vlucht nadat ze van spionage wordt beschuldigd. Niet zomaar spionage, nee, ze wordt gezien als spion van de Russen. Hoog tijd dat ze een ander kleurtje in haar haar doet en haar naam zuivert. Daarvoor heeft ze wel al haar ervaring in geheime operaties voor inzetten.

9. The Hurt Locker

Deze oorlogsfilm met een IMDb-rating van 7,7 werd een kleine 7 miljoen keer gedownload. De kijker volgt een groep elitesoldaten ergens in het Midden-Oosten, die bommen proberen te ontmantelen terwijl er om hun heen wordt gevochten. De nieuwe leider van het team denkt echter dat hij onsterfelijk is en sleept z'n ondergeschikten mee in een dodelijk kat-en-muisspel.

8. Sherlock Holmes

De legendarische speurneus Sherlock Holmes kan weer een succesvolle zaak sluiten. Zijn film uit 2009 heeft een IMDb-rating van 7,5 en een downloadaantal van 7 miljoen - een aardig populaire film dus, waarin het duo Homes en Watson de schijnbaar onsterflijke Lord Blackwood voorgoed achter de tralies moet zien weg te werken.

7. Green Zone

Matt Damon speelt opnieuw een Jason Bourne-achtige actieheld die probeert de waarheid achter de oorlog in Irak te achterhalen, nadat een CIA-agent heeft verteld dat er helemaal geen massavernietigingswapens zijn of zelfs waren. Niet alleen Damon komt uit de Bourne-familie, ook regisseur Paul Greengrass komt er uit. Samen waren ze dit keer goed voor zo'n 7,7 miljoen downloads.

6. Clash of the Titans

Op IMDb haalt de film een krappe voldoende, bij de torrents een krappe 8 miljoen downloads. De film vertelt het verhaal van Perseus die zijn familie probeert te redden van de Grieks god van de onderwereld, Hades. In het gevecht tegen Hades wordt er gevochten tegen demonen en allerlei wezens die geen lieverdjes zijn, mede door de computeranimaties die in overvloed aanwezig zijn.

5. Iron Man 2

Nu iedereen weet wie het gezicht achter Iron Man is, laat de Amerikaanse overheid zoals zo vaak geen mogelijkheid onbenut om achter de techniek van het pak te komen. Gelukkig geeft Iron Man a.k.a. Tony Stark dat niet zomaar cadeau, zodat wij een mooie actiefilm hebben die we gezamenlijk bijna negen miljoen keer hebben gedownload in 2010.

GTAGames.nl afbeelding
4. Shutter Island

Geen film voor mensen met een zwak hart en fans van korte films, want Shutter Island is een thriller van meer dan twee uur lang. In de film gaan US Marshalls Chuck Aule en z'n partner op zoek naar een moordenaars die ontsnapt is uit de kliniek op Shutter Island - in de aanname dat ze nog altijd op dat eiland is. Al snel komen ze in een web van intriges en door een orkaan wordt de vertrouwde verbinding met het vasteland verbroken, waardoor ze meer op zichzelf staan dan ooit...

3. Inception

Leonardo DiCaprio doet het goed met twee noteringen in de top 4. In deze film speelt hij een expert in het stelen van geheimen via een droom van iemand. Hij is daarom erg gewild, maar tegelijkertijd ook een internationale vluchteling. Dan komt z'n kans om een idee in een droom van iemand te plaatsen en daarmee z'n leven terug te krijgen. Maar met de gedachte dat het een actiefilm is, kan deze droom alleen maar een nachtmerrie worden.

2. Kick-Ass

Let's kick some ass! Dave Lizewski is een doodgewone jongen die van striphelden houdt en op een dag besluit om ook eens een superheldenpak aan te schaffen. Zijn acties voor het redden van de mensheid slaan in eerste instantie de plank mis, maar dan komt hij echte superhelden tegen. Met elf en een half miljoen dowloads maken we nu echt grote sprongen, dus op naar nummer 1!

gallery_13783_45_12842.jpg

1. Avatar

Mocht je toevallig de films per jaartal in je hoofd hebben zitten, dan wist je vanaf het begin dat Avatar op de eerste plek zou staan met meer dan 16,6 miljoen downloads in 2010. De eerste volledige 3D film waarin het verder niet zo heel spannende verhaal wordt verteld van een militair die undercover gaat bij een buitenaardse kolonie, om zo geheimen over hun te weten te komen. Maar dan krijgt hij gevoelens voor een buitenaardse en lijkt het opeens niet zo simpel meer om z'n missie te volbrengen.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...