Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

Editie 264 - Vraag maar Raak


OWN

496 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_1791.png

Deze rubriek is geschreven door @Guardian1980


Welkom bij de eerste editie van "Vraag maar raak!" De allereerste gast is @Dutchy3010 en we legden haar de volgende vragen voor:

Ik zie jou (en andere admins) niet zoveel posten op het forum, ben je hier te druk voor?

dutchy3010berichten.jpg

Te druk is een groot woord, te druk buiten het forum wellicht. Bij mij heeft het meestal een andere reden: ik post alleen als ik denk dat het wat toevoegt. Of dat nu een stomme grap is of een aanvulling maakt me niet uit, als het maar een doel heeft. Meestal zijn de topics al beantwoord voor ik hem überhaupt zie. Natuurlijk ben ik ook veel bezig met andere dingen dan posten op dit forum. Het doel van op het forum zijn is bij mij wel anders dan voor de meeste leden. Niet helemaal waar, we zitten hier allemaal om het leuk te hebben, maar ik bedoel meer dat we het op een andere manier leuk hebben. Ik post zoveel mogelijk, vind het ook leuk om gezellig mee te posten, maar ik post niet als het gras al voor mijn voeten is weggemaaid. En eerlijk is eerlijk; meestal ben ik 's nachts online, en dan worden er natuurlijk niet zoveel nieuwe posts geplaatst.

Hoe sta jij als bekend modder van Grand Theft Auto in de discussie m.b.t. het delen van bestanden op internet, hot item in het nieuws tegenwoordig?

gallery_33831_25_477.jpg

Ik kan hier politiek correct op antwoorden, maar dat doe ik niet. Iedereen download wel eens wat, met name muziek wordt zelden meer in de winkel gekocht. Ik zal ook zeker niet ontkennen dat ik het zelf ook doe. Games vind ik daarentegen wat ver gaan om te downloaden. Dat ze dat willen voorkomen, kan ik me best voorstellen. Toch ben ik bang dat dit de eerste stap is naar echte internet-censuur, wat in mijn ogen meer kapot maakt dan dat het wint.

Met relatie tot modden is het antwoord heel simpel: die is er nauwelijks. Als je kijkt naar DYOM: hierbij krijg je niet 1 bestand die je eigenlijk via de DVD moet krijgen. Slechts een MPACK voor in GTA SA User Files. Over het algemeen zijn mods geen of slechts enkele bestanden die worden aangepast, dus dan is het gezeur over 'file sharing' minder relevant.

Wat vindt je een absoluut minpunt als het gaat om het gedrag van leden?

Moeilijke vraag. Ik kan me aan aardig wat dingen irriteren, zoals moderatorgedrag, betweterig gedrag, spam, etc. Maar waar ik me op het moment het meest aan stoor is de houding van veel leden t.o.v. de crew. Wat ik op zijn minst verwacht van een lid is dat hij de crew met respect behandeld. Dan bedoel ik niet dat leden 'u' tegen mij zouden moeten zeggen (helemaal niet juist; daar word ik niet blij van), maar wel respect tonen. Als je soms kijkt naar wat voor PM's ik krijg, dan denk ik echt "ik ben je slaaf niet". Wij stoppen veel tijd en energie in het draaiende houden van deze website, dan is respect wel het minste wat iemand ervoor terug kan geven.

Als ik een contest zou willen starten, maar ik weet niet hoe, kan ik dan ook bij jullie aankloppen voor hulp bij het organiseren?

Uiteraard. Als iemand een idee heeft voor een contest, kan die altijd om hulp vragen. Wellicht kunnen wij helpen bij het vinden van een partner om de contest mee te organiseren. Als iemand het heel leuk vindt om een contest te organiseren, maar hij heeft geen idee waarover, kan hij ons ook altijd aanschieten. Dit is echter geen garantie dat we een pasklaar idee hebben. Vaak is zelf een idee bedenken (al dan niet door het bekijken van dat subforum) een handigere manier.

photo-33831.png

Wat is voor jou de ultieme beleving als het op GTA aankomt: De game spelen, een modificatie maken of op het forum zijn?

De ultieme beleving van GTA is natuurlijk wanneer je de storyline voor de eerste keer speelt. Sterker nog, wanneer je voor de eerste keer een nieuwe GTA opstart. De allereerste missie geeft altijd best wel een kick. :puh: Maar na die eerste keer staat modding voorop. Ik hou van modding, het houdt de GTA spellen 'voor altijd' leuk. En wat is mooier dan een mod maken als DYOM, die door duizenden mensen wordt gedownload en gespeeld, en zoveel aanhangers heeft? Het forum staat voor mij vrij los van GTA zelf. Ondanks dat het hoofdonderwerp GTA is, is dat niet mijn ultieme GTA beleving. Dat zou ik ook vrij raar vinden voor een internet forum...

Wat heeft PatrickW en jou op het idee gebracht om DYOM te ontwikkelen?

Dat weet ik niet meer. Het schoot zomaar door mijn hoofd en aangezien Patrick en ik samen al wat mods hadden gemaakt, legde ik hem het idee voor. In mijn hoofd was het slechts een kleine mod met het gebruiken van variabelen en een list ingame om wat missie-achtige dingen te doen. Van het een kwam het ander en elke versie werden er veel nieuwe dingen geïmplementeerd, waardoor het uiteindelijk zo groot is als dat het nu is.

Dutchy, een echte GTA-vrouw. Meestal zie je alleen maar mannen. Wat motiveert jou het om als vrouw actief te zijn in het GTA- en Modding- wereldje?

gallery_33831_25_2173.jpg

Simpel: ik vind GTA en modding leuk.

2006 was toch wel jouw jaar hier op het forum; binnen een jaar na je registratie was je GM. Niet iedereen was daar even blij mee, en velen lieten dat ook wel merken. Hoe ging jij daar mee om, en hoe vond je die reacties?

dutchy3010promotie.jpg

In 2006 was ik nog een puber. In de tijd van de vervelende reacties was ik 16 jaar oud. Nu zou ik het weglachen, toen vond ik het niet leuk, dat zal ik niet ontkennen. En zolang alleen ik de dupe van die reacties was, vond ik dat niet erg, maar toen ook de leden met wie ik 'om ging' de dupe werden, werd ik pas echt pissed. Maar uiteindelijk is het allemaal op zijn pootjes terecht gekomen. Vrijwel iedereen die vervelend deed, nam het later weer terug of stemde zelfs voor "Beste Moderator" toen de awards kwamen. De reacties vond ik dus alles behalve leuk, maar dat lijkt me nogal logisch. Hoe ik ermee om ging? Eerst ging ik gewoon vol mee met de discussie. Later dacht ik: ik zal ze wel eens laten zien dat de crew een prima besluit nam om mij crewlid te maken. Denk niet dat iemand nu nog twijfelt, dus dat lijkt behoorlijk geslaagd. :)


En dat was 'm dan, de eerste editie. De volgende kandidaat is:

@-Matthijs-

av-7574.png

Aarzel niet, en stuur je vragen voor -Matthijs-, met als onderwerp Vmr: -Matthijs-, naar OWN. Deze keer waren er niet veel inzendingen, dus hopen we de komende keer op meer. Dus, zodra je dit leest, meteen even doen, kan je het ook niet vergeten. Je kan je vragen tot en met maandag 6 februari insturen.


Volgende week geen Vraag maar raak! maar een ouderwetse Interviews. Tot de volgende "Vraag maar raak!"

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...