Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586122

Editie 265 - Uitgelicht


OWN

293 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_1601.png

Deze rubriek is geschreven door @Grand Theft Auto TOM.

Smartphones

GTAGames.nl afbeelding

Dit keer een onderwerp die de meesten waarschijnlijk wel aan zal spreken: de smartphone.

De laatste tijd is er veel over te lezen. De iPhone 4S die in oktober uitgebracht werd, nieuwe Blackberry's, nieuwe Android-smartphones enzovoorts. De gemiddelde jongere kan dan ook niet meer zonder. Het is dan ook de grootste groep onder de smartphone-gebruikers. Zo bleek uit onderzoek dat 60% van de jongeren tussen de 15 en 29 jaar een smartphone gebruiken.

Waar een smartphone voor de meeste jongeren om draait, is sociale media, zoals Twitter, Facebook, Hyves, Ping enzovoort. De ene groep stelt dat dit juist goed is om contact te kunnen maken, terwijl de andere juist helemaal anders hierover denkt. Hoe ik er zelf over denk? Ik sta aan beide kanten, want het irriteert me dat sommigen de meest onzinnige Tweets op Twitter plaatsen (zoals bijvoorbeeld "Ff naar de wc"). Sociale media is leuk om bepaalde dingen te laten weten aan je volgers, maar het moet niet te overdreven worden.

Naast sociale media bevat een smartphone ook heel andere mogelijkheden. Het is niet voor niets een 'smart' phone. Op de meeste smartphones kun je applicaties kopen en downloaden. Het voordeel is dat ze bijna nooit heel erg duur zijn (hoewel er in de iOS App Store wel een app staat, genaamd iRa Pro, die € 719 kost!). Gelukkig zijn er genoeg gratis apps. Ook de Blackberry heeft een scala aan applicaties, hoewel de meeste telefoons van dit merk een relatief klein scherm hebben. Hierdoor zijn er dan ook niet zo zeer veel apps.

En wat je met een smartphone ook kan is... bellen en sms'en! Althans, dat is wel het doel van een (mobiele) telefoon. Door de jaren heen zijn er zoveel mogelijkheden bij een smartphone gekomen, waardoor niet meer wordt gedacht aan het feit dat je ook nog kunt bellen en tekstberichten kunt versturen. Velen zijn zelfs overgestapt naar applicaties zoals WhatsApp (Messenger), om via internet te sms'en. Dat maakt de standaard mogelijkheid van je smartphone dan weer onnodig.

Door de jaren heen zijn smartphones steeds populairder geworden. Het begon als zakelijke mobiele telefoon, maar sprong vanzelf over naar jongeren als doelgroep. Dit is erg gunstig voor de economie, omdat veel bedrijven hierdoor heel veel winst mee maken. Niks mis dus, met een smartphone. Jongeren lijken vaak meer geïnteresserd in hun mobiele telefoon te zijn dan in de persoon die tegen hen praten. "Ff wachten, moet even iets Tweeten / Pingen", hoor ik jongeren vaak zeggen. Je kunt zo absoluut geen goed contact houden met iemand in het echte leven, maar wel als je via Twitter iets tegen hem/haar zegt.

Toch is de smartphone een populair onderdeel van het leven geworden voor jongeren en niet iets wat verbannen zo mogen worden of wat dan ook.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...