Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580353

Editie 265 - Interviews


OWN

1310 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_6180.png

Deze rubriek is geschreven door @Guardian1980


Deze week een hele bijzondere gast in Interviews. Lang geleden was hij nog een administrator op GTAForum, tegenwoordig is hij hier niet meer te vinden. De laatste keer dat hij inlogde, voor vandaag, was 24 oktober 2010, om een topic over vervlogen tijden te lezen en er te reageren.

Ik heb het over niemand anders dan BrokenTable.


Guardian1980:

BrokenTable, van harte welkom bij OWN’s Interviews. Had je al wel eens van OWN gehoord?

BrokenTable:

Oprah Winfrey Network? Nope. Ik ben al lang niet meer op GTAforum geweest.

Guardian1980:

Je registreerde je op 23 oktober 2004 op GTAForum. Hoe kwam je op de site en waarom registreerde jij je?

BrokenTable:

Het was een paar dagen voor de lancering van GTA SA. Ik had een PS2 gekocht speciaal voor SA en wilde kijken hoeveel andere gekken er waren die naar SA uitkeken. Ik denk dat ik de site vond via Google. Ik weet niet meer waarom ik me ook registreerde, ik denk om iets te kunnen posten.

Guardian1980:

Was San Andreas je eerste GTA?

BrokenTable:

Nee. I voor de PC, maar dat was kort. Daarna kwam III. Ik was bij een maat van me. Die had hem en maakte een kopietje voor me. Volgende dag spelen en beviel goed. Volgende dag zag ik dat VC bestond en ik hou van 80's muziek dus gelijk naar Rotterdam gereden (lang leve koopzondag) en gekocht. Verder heb ik VC voor PC en Xbox, SA voor PS2 en Xbox en IV voor Xbox 360. En ook nog III voor de iPad en VC Stories voor PSP.

Ik vond IV niet zo geweldig. Heb ook geen uitbreidingen. V komt er wel weer maar ik betwijfel of ik het wat vind. Na het hoogtepunt VC gaat het voor mij steeds verder de verkeerde kant op. VC vond ik zo goed vanwege de sfeer: Maffia en 80's muziek. Geweldig. Het “gangster” van SA stond me erg tegen

Het fijne van GTA vind ik de vrijheid. Niet specifiek GTA overigens. Heb me pas vermaakt met SR3. De onzin in die game mis ik in IV. GTA wordt te serieus. Realisme blijft altijd beperkt tot een poging dus ik heb dan liever een spel wat zich minder serieus neemt.

Guardian1980:

Speel je verder nog andere games momenteel?

BrokenTable:

SR3 dan maar verder vrijwel niet meer. Als ik andere games speel is het met vrienden via Xbox Live: Project Gotham Racing 4, Forza, Call of Duty en Gears of War 3.

SR3 voor de singleplayer, maar verder alleen coöp multiplayer. Ik speel voor de gezelligheid met vrienden. Beetje ouwehoeren enzo. Voordeel van coöp is dat je geen probleem hebt als de ene beter is dan de ander. Ik hou van racespellen, anderen weer van shooters. Dan is het nooit echt leuk om tegen iemand te spelen. Dan ben je beter of slechter.

Guardian1980:

Binnen een maand na je registratie was je moderator, weer een maand later godmoderator en een half jaartje daarna administrator. Hoe kon dat allemaal zo snel gaan?

BrokenTable:

Ik was actief, probeerde mensen te helpen en stelde geen vragen die al 100 keer eerder waren gevraagd zoals 'Hoe gaat wrong side of the tracks?'. Dat behulpzaam zijn resulteerde in het moderatorschap van het SA-deel en later ook andere GTA's. Zelf voorzien: nee, maar ook nooit over gedacht. Ik was nog nooit echt actief op een ander forum geweest, dus ook niet echt bezig met rangen en standen. Ik vond het wel leuk om erkenning te krijgen voor mijn inzet op het forum.

Guardian1980:

Hoe vond je het administrator-zijn?

BrokenTable:

Destijds werd besloten om Godmoderators te beëindigen en alleen administrators te hebben. Verder veranderde niet heel veel. ACP toegang hadden we destijds als godmoderators al. Dus het was eigenlijk meer een andere titel en ander kleurtje.

Guardian1980:

Met wie had je vooral contact en zijn die contacten na al die jaren behouden gebleven?

BrokenTable:

Het meeste contact had ik destijds met Se7en en The Godfather (TGF). Samen met TGF heb ik destijds een Walkthrough gemaakt van III, VC en SA (ook hulp van anderen gekregen overigens) en hebben daarna nog vaak contact gehad, o.a. op Nix. Laatste tijd spreek ik hem nog zelden. -Richard-, die ook een bijdrage aan de walkthrough's heeft geleverd, spreek ik nog regelmatig digitaal en luis-in-de-pels The Outlaw (AKA Romero AKA … weet ik veel welke namen hij verder heeft gehad) kom ik ook nog te vaak online tegen.

Guardian1980:

Hoe kwam het dat je binnen twee maanden de crew alweer verliet?

BrokenTable:

Ik was het kinderlijke nivo van het forum zat. Er kwamen veel 10-12 jarigen op het forum en dat irriteerde me. Normale posts werden steeds minder, dezelfde vragen werden steeds maar weer gesteld. Ik had het gevoel politieagent te zijn geworden en daar had ik geen zin in. Ik wilde gewoon gezellig een beetje posten over van alles wat. Ondertussen was SA al maanden uit en ik speelde het al lang niet meer. Maar wel kwam ieder dag de vraag 'Hoe gaat wrong side of the tracks?' nog 6x voorbij. Met Se7en besloot ik toen Nix op te zetten en te stoppen als Administrator op GTAF. Daarna speelde er iets vervelends tussen Joriz en The Godfather en toen heb ik besloten definitief uit te loggen op GTA-forum en de walkthrough offline te halen. Spijt het ik er nooit van gehad. Sowieso heb ik nooit ergens spijt van: Op een bepaald moment neem je een beslissing. Dat die achteraf misschien niet de beste is maakt niet uit: achteraf is het altijd makkelijk oordelen.

Guardian1980:

Hoe kwam je op het idee van Nix?

BrokenTable:

In de laatste tijd dat ik op GTAF was, was ik veel in het kroeg-forum te vinden. Gezellig posten over van alles wat. Dat vond ik veel leuker dan agent spelen. Ik had het daar met Se7en over en we waren aan het brainstormen over de opzet van een nieuw forum. Eerst wilde we een algemeen game-forum en later toch maar besloten een algemeen forum te maken. Een beetje naar het voorbeeld van het magische ToetToet-forum. Het ToetToet-forum was een tijdelijk forum toen GTAF door een server storing een paar dagen offline was. Op het ToetToet-forum kon alles en er was geen moderatie. Uiteraard zat daar alleen de vaste kern van GTAF en was moderatie dus ook niet nodig.

De start van Nix ging op zich wel soepel. Maar door het voorval Joriz/TGF was er een beetje spanning en daarnaast kwam het uitschot van GTAF mee naar Nix. Leden die gebanned waren op Nix kregen een 2e kans op Nix (ondanks ik ze mogelijk zelf op GTAF had gebanned). Een aantal van die leden gooide olie op het vuur tussen GTAF en Nix. En Lantyz was in eerste instantie ook administrator op Nix, maar trok zich terug en daardoor kwam er nog meer 'rivaliteit'. Het was gewoon een beetje baldadigheid, meer niet.

Nix is een klein forum met weinig leden maar met veel vrijheid. Natuurlijk kan het wel eens te gek worden maar het idee daar is nog steeds dat leden zelf verantwoordelijk zijn dat het geen zooitje wordt. En dat gaat goed. Doordat we geen onderwerp hebben is het altijd klein gebleven. Het aantal actieve leden gaat met golfbewegingen. We hebben gelukkig Mr.Miami die zich 200% inzet om de levendigheid op Nix te bewaren. Daarnaast is het een heerlijke boksbal voor als je je frustraties kwijt moet. Medelijden hoef je niet te hebben: Mr.Miami is een Duitser.

Guardian1980:

Wat voor werk doe je?

BrokenTable:

Ik werk in de architectuurbranche en maak o.a. 3D visualisaties van gebouwen en interieurs. Niet echt de beste branche om in te zitten momenteel: de bouwsector heeft grote klappen gekregen en het einde is nog niet in zicht ben ik bang. Dus misschien zit er binnenkort wel een switch naar een andere sector in. Ik ben volledig autodidact op het gebied van computer dus dan ga ik mezelf opleiden naar wat anders. Ik ben in deze branche gekomen door mijn stages. Daarvoor wilde ik de uitvoerende kan van de bouwsector op want ik kan niet stilzitten. Maar na 5 maanden om 07.00 uur beginnen op een bouwplaats had ik snel gezien dat dat toch niet echt iets voor mij was.

Guardian1980:

Wat houdt je bezig naast je werk?

BrokenTable:

Ik ben niet echt een sporter, maar wintersport ben ik gek van. Heerlijk met een snowboard de berg af, puur genieten! Op ski's heb ik het ook een paar jaar gedaan maar het leukste is een snowboard. Interesses zijn o.a. computers. Programmeren om efficiënter te werken vind ik erg leuk om te doen. Een ergotherapeut heb ik eens horen zeggen 'Je bent niet lui, je bent efficiënt'. Dat klopt helemaal. Daarnaast kijk ik graag TV series, volg ik met veel belangstelling de Formule 1 en ben ik graag bezig met het verkennen van horeca. Over de toekomst denk ik niet na: ik leef nu en zorg dat ik het nu naar mijn zin heb. O.a. door een leuke baan waar ik iedere dag fluitend naar toe ga lukt me dat prima.

Guardian1980:

Ga je inloggen op GTAForum om dit interview terug te lezen?

BrokenTable:

Natuurlijk! Mits ik er als standaard lid kan komen. Na mijn vertrek heb ik gevraagd om terug gezet te worden naar lid. Ik wilde geen megalid zijn omdat ik niet van plan was nog vaak langs te komen. Dus vond ik niet dat ik die titel nog verdiende.

Guardian1980:

Bestaat er een kans dat we je ooit nog eens terug zien als actief lid op GTAF?

BrokenTable:

Ik denk het niet. Er zijn veel te veel leden en ik weet niet hoe het nu is, maar GTA trekt te veel jonge leden aan. Niks ten nadele van jonge leden, maar als je 18+ bent heb je nou eenmaal andere interesses als iemand van 12.

Guardian1980:

Enorm bedankt voor je tijd en voor dit interview.

BrokenTable:

Graag gedaan, was erg leuk.


Volgende week geen Interviews, maar Vraag maar raak! Heb je nog geen vraag ingestuurd voor @-Matthijs-, dan kan je die tot en met maandag 6 februari aanstaande per PB met onderwerp Vmr: -Matthijs- sturen naar OWN.


Tot de volgende Interviews!

10 reacties


Recommended Comments

BrokenTable? Jij hier? Ik weet niet hoe ik hier kom en waar ik in godsnaam ben, maar mooi stukje tekst mannen! Ik spreek jullie ff verder op wat bekender terrein (voor mij dan) :-)

Link to comment

BrokenTable? Jij hier? Ik weet niet hoe ik hier kom en waar ik in godsnaam ben, maar mooi stukje tekst mannen! Ik spreek jullie ff verder op wat bekender terrein (voor mij dan) :-)

Ja, ik werd gevraagd voor een interview. Ik dacht dat het voor MotY van Time magazine was...

Link to comment

Waarom lees ik dit nu pas? Tof interview met BT. Leuk al die reacties van leden en oud leden over toch iemand die nauwelijks iemand nog kent * behalve zij die weten waar hij te vinden is :-) *

Wel tof dat iedereen dus nog gewoon contact met elkaar heeft gehouden na..wat zou het zijn? Toch al meer dan 5 jaar toen jij ermee stopte BT? Nogmaals mijn complimenten ook aan Guardian voor het toffe interview :bier:

We spreken elkaar wel weer op bekend terrein :-)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...