Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 28 - De Tien


Dutchy3010

403 bezichtigingen

blog-3251-1170533207.jpg

Deze rubriek wordt geschreven door Ikkes

Na vorige week weer een Uit Den Ouden Doosch gehad te hebben gaan we deze week weer veder met "De Tien". Aangezien ik graag afwisseling zie tussen forum-gerelateerde onderwerpen en andere onderwerpen heb ik deze week voor het volgende gekozen: De tien meest verkochte games ooit. In deze lijst staan veel opvallende(maar toch ook weer niet) namen. Gelukkig vinden we ook nog twee GTA-games terug in de lijst.

10:

Met maarliedst 11,62 miljoen verkochte exemplaren kunnen we Super Mario 64 terug vinden op de 10e plaats. De Mario game was samen met het spel Pilotwings de enige launchtitel van de Nintendo 64 in Japan en Amerika, wat natuurlijk een enorme stimulans gaf om het spel te kopen. Al met al een tiende plek.

9

Met alleen al iets meer als 12 miljoen verkochte edities voor de PS2 staat GTA: Vice City 9e op de lijst met meest verkochte games ooit. Ondanks de stevige kritieken dat GTA: Vice City teveel op GTA: III zou lijken werd deze game toch een regelrechte hit. Dat is zeer waarschijnlijk te danken aan de prachtige zonnige sfeer van Miami in de jaren 80. Ook zal de betere verhaallijn vele kopers hebben beïnvloed.

8

Op de voet gevolgd door zijn voorganger kunnen we GTA: San Andreas terug vinden op plaats acht van deze lijst. De mogelijke reden voor dit top verkoop ligt bij het feit dat het nu niet meer 1 stad is, maar meerdere steden en uitgestrekte natuurgebieden. Net als GTA: Vice City werd deze game alleen al op de PS2 meer dan 12 miljoen keer verkocht in heel de wereld.

7:

Op plaats zeven is de populaire game reeks De Sims te vinden. De game die in 2000 werd gereleast was in 2002 de bestverkochte game met meer dan 5 miljoen games, in 2005 behaalde deze game de 16 miljoen verkochte exemplaren. Je zou dan denken dat dit komt door alle uitbreidingssetten maar deze cijfers zijn puur van de "originele" versie. De reden van dit alles is simpel te verklaren doordat EA de game niet alleen voor de "echte gamers" heeft gemaakt, maar ook voor een ander publiek: De niet-gamende meisjes.

6:

Super Mario Bros. 3 is met zijn 17,28 verkochte edities de volgende Mariogame in deze lijst. Ondanks dat in het Guiness Book of World Records staat dat dit de best verkopende game is haalt deze game de top 5 niet. Dit is verklaarbaar doordat de volgende games vaak in bundelvorm(samen met een console) zijn verkocht. Maar al met al een 6e plek, niet verkeerd toch :? .

5:

De eerste uit deze top 5 is wederom een Mario-game. Deze keer is het Super Mario Land. Ondanks dat het niet gemaakt werd door Miyamoto, dat het slechts 12 levels kende en dat de Graphics eentonig en saai waren werden er toch 18,6 exemplaren verkocht. Deze aantallen zijn deels te danken aan het feit dat deze game verkocht werd met de Gameboy, maar dat mag deze game niet teniet doen. Een verdiende 5e plaats dus.

4:

Met 20,6 verkochte exemplaren is Super Mario World de zoveelste Mario-game in deze lijst. Net als de overige games in de top 5 werd deze game in eerste instantie samen verkocht met de console als een bundel, in dit geval met de SNES. De reden voor deze verkoop is dat de makers alles uit de SNES hebben gehaald, zo werd de "valse 3D" gebruikt waardoor het spel iets meer diepte kreeg en bevatte deze game maarliefst 72 levels. Deze game word dan ook niets voor niets de beste 2D mario ooit genoemd.

3:

De verrassende nummer 3 van deze De Tien is de game: Duck Hunt voor de NES. Een opvallend feit is dat deze game van Intelligent Systems was die meer dan 10 miljoen keer werd verkocht. Maar als je de manier bekijkt hoe deze game verkocht werd wordt deze plaats als snel duidelijk. Zo werd deze game in verschillende bundels verkocht: Duck Hunt alleen, deze werd het minst vaak verkocht, de 3-in-1 versie met Super Mario Bros en World Track Meet erbij werd iets meer verkocht, maar de knaller was de 2-in-1 versie met Super Mario Bros, deze bundel heeft deze game dan ook naar de top gebracht.

2:

Wie kent deze game nou niet en het is dan ook niet zo verrassend dat deze game zo hoog geëindigd is, ik heb het dan natuurlijk over: Tetris. Met ruim 33 miljoen verkochte exemplaren staat deze game als een huis op plaats twee van de meest verkochte games ooit. Een mooie "push" voor de verkook van deze game was dat deze game in een bundel kwam met de Gameboy. Naast de verkoop op de Gameboy werd deze ook verkocht voor de NES.

1:

De titel Best verkochte game ooit gaat niet geheel onverwacht naar een Mario-game en om precies te zijn: Super Mario Bros. Voor deze NES game werden maarliefst 40 miljoen exemplaren verkocht. Deze gigantische cijfers zijn mede veroorzaakt door de bundel met de NES, maar dat mag de roem van deze game niet minder maken. Volkomen terecht is deze game de best verkochte game ooit.

Met dank aan: Gamed.nl

Dit was "De Tien" voor deze week dan weer. Volgende week kunnen jullie weer genieten van een Uit Den Ouden Doosch. Mocht je nog ideeën hebben voor Uit Den Ouden Doosch of De Tien stuur dan een PB naar mij met je idee.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...