Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

Editie 266 - Vraag maar Raak


OWN

549 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_1791.png

Deze rubriek is geschreven door @Guardian1980


Welkom "Vraag maar raak!" De gast van deze week is @-Matthijs- en we legden hem de volgende vragen voor:

av-7574.png

Je post geregeld in Krachttraining, ben je zo'n fitnessfanaat?

Absoluut. Ik vind het heerlijk om een paar keer per week even in de ijzers te hangen. In fitness steek ik erg veel tijd en energie. Momenteel ga ik niet naar school, dus veel mijn vrije tijd gaat daar dan ook in op. Vroeger was ik altijd een fanatieke voetballer, maar nadat ik daar mee gestopt was viel ik een beetje in een leegte. Aangezien ik graag weer wat om handen wou hebben, heb ik wat trainingsspullen aangeschaft om mezelf wat bezig te houden. Thuis heb ik een jaartje aan lopen kloten en uiteindelijk heb ik de stap naar een sportschool gezet. Het is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 'slechts' een hobby. Nu ben ik sowieso al een enorme ijdeltuit, maar door het sporten is het lichaam ook een soort obsessie geworden. Wat dat betreft draaf ik wel eens door soms, maar goed.

Hoe ben je ooit begonnen met Graphics?

Ontwerpen, tekenen en creatief zijn heb ik altijd leuk gevonden. Dat begon op basisschool al, ik heb daar echt heel wat tekenboeken versleten. In de tijd dat ik actief werd op het forum, waren signatures een beetje upcoming. Iedereen maakte signatures. Uiteraard wou ik dat ook kunnen, want in die tijd werden al hele gave dingen gemaakt. Een aantal tutorials later was ik dan ook eindelijk in staat om mijn eerste paar signatures te maken. Mijn kennis in Photoshop was echter zo minimaal, dat ik volgens een paar vaste stappen signatures maakte en op die manier tientallen per uur kon uit poepen. Op geen enkele manier heb ik daar mijn eigen draai aan gegeven. Ik was zelfs in de veronderstelling dat er maar één manier was om een signature te maken. Uiteindelijk ben ik gewoon zelf gaan experimenteren met het programma en zo heb ik het me wat meer eigen kunnen maken. Momenteel weet ik mijn weg dan ook wel te vinden in Photoshop. Elk jaar leer je weer wat bij, maar voor mijn gevoel heb ik mijn plateau inmiddels wel bereikt. In de basis beschouw ik mezelf als een vrij beperkte designer. De drang om te leren en te proberen ervaar ik momenteel meer als een obstakel, dus ik sta eigenlijk mezelf wat in de weg om beter te worden. Wie weet komt dat ooit nog weer.

sig115vx.jpg

Waar haal je meestal je inspiratie vandaan?

Een idee ontstaat vaak als je er niet mee bezig bent. In de rij voor de kassa schiet me bijvoorbeeld wel eens wat te binnen, of tijdens een loos momentje buiten. Ik heb een hele waslijst aan ideeën die ooit nog eens uitgevoerd moeten worden, vaak ontstaan door de meest onnozele dingen om me heen. Uiteraard struin ik zo nu en dan ook een hele rits sites af om inspiratie te putten uit andermans werk. Maar dat is voor mijn gevoel een beetje op een geforceerde manier geïnspireerd raken. Het liefst gebruik alles om me heen als inspiratiebron en wacht ik tot een idee binnen zeilt.

Is je interesse in GTA er nog steeds of is deze weggevallen?

Momenteel niet echt. GTA IV is nu alweer een behoorlijke tijd uit, daar kun je je niet tot aan de volgende GTA mee bezig houden. In ieder geval ik niet. Dit zijn een beetje de kwakkeljaartjes tot GTA V verschijnt. Bij de trailers van GTA IV zat ik destijds te stuiteren op mijn stoel, maar bij de aankondiging van GTA V kon er nog net een 'oh, leuk' vanaf. Spelen ga ik het zeker, maar dat uitgelaten gevoel bij GTA is wel wat weg. Ik speel überhaupt amper games meer, misschien dat dat er wat mee te maken heeft. Overigens ben ik een aantal maanden terug wel weer begonnen met MTA en dat doe ik zo nu en dan nog wel eens. Ik heb m'n eigen basic servertje gemaakt, zodat ik daar met een aantal mensen op kan spelen.

Nike_verkleindschaduw.png

Buiten de Graphics-fora zien we je maar heel weinig. Wat zorgt er dan voor dat je nog steeds hier actief blijft, en je niet bijvoorbeeld naar een forum dat gericht is op enkel graphics? En heb je er wel eens over nagedacht om van GTAForum te vertrekken?

Jawel, ik heb wel eens overwogen om te vertrekken. Als je hier al heel wat jaren rondloopt, dan kun je er gif op innemen dat er ooit moment komt waar je er zat van bent. Dat gebeurde dan ook in 2009. Nadat ik als moderator gestopt was, wou ik me helemaal terugtrekken van het forum. Maar deze community heeft op een bepaalde manier een enorme aantrekkingskracht, waardoor ik het nooit helemaal los heb kunnen laten. En zo plotseling als ik in 2009 vertrok, zo was ik in 2010 ook 'gewoon' weer terug op mijn oude plek. Alsof er niks gebeurd was. Af en toe moet je gewoon wat afstand nemen als je het even niet meer leuk vindt. Daar is niks mis mee.

Doe je nog wat anders dan graphics maken?

Naar school ga ik momenteel dus niet. Daar heb ik voorlopig even genoeg van, nadat de opleiding die ik vorig jaar deed (communicatie en media) zeer negatief werd beoordeeld. Nu was ik wegens het wanbeleid daar sowieso al van plan om te stoppen, maar dat schooljaar heeft in ieder geval bevestigd dat ik voorlopig even genoeg heb van school. Ik weet niet welke richting ik in wil, en naar school gaan om het gaan heeft in mijn ogen geen enkele zin. Nee, in plaats daarvan lig ik zo nu en dan als proefkonijn in een kliniek om goud geld te verdienen. In eerste instantie om m'n eigen te onderhouden, maar later dit jaar wil ik ook met een goed gevulde portemonnee een paar maanden naar het buitenland. Lekker niks aan mijn hoofd en gewoon m'n eigen ding doen.

ay4nbs.png

Wat vind je van het huidige niveau van de artiesten die hun kunsten vertonen hier op het forum?

Vooropgesteld, ik koester de leden die nog steeds signatures maken. Het is mooi dat dat nog steeds gebeurd, want Graphics is heel ver teruggevallen de laatste jaren. Leden als Silverbye, Gta Ripper en Jesperkaj dragen het Graphics forum momenteel. Back in the days was ik ook veelvuldig bezig met signatures maken, maar dat ben ik helaas een beetje ontgroeid. Niettemin houd ik de showroom goed in de gaten, want de afgelopen tijd zijn er echt een aantal gave signatures gemaakt. In een battle zal ik ongetwijfeld mijn meerdere moeten erkennen in de bovenstaande leden. Het liefst zou ik nog wat meer large arts (zoals die van Cabyon onlangs) zien in de showroom, omdat in het grotere gebeuren meer mijn interesse ligt momenteel.

Wie is volgens jou op dit moment de beste graphicus op het forum?

Zonder twijfel Levi, hij is zo verfijnd. En ik denk dat dat niet eens zozeer te maken heeft met 'de beste' zijn, maar met zijn stijl en de manier waarop hij werkt. Die komt namelijk vrij overeen met die van mij en dat trekt mij in hem aan. Hij heeft meer gevoel voor kleuren, effecten, technieken en ga zo maar door. Ik probeer zelf de dingen in praktijk te brengen die hij op zijn eigen designs toepast. We spreken elkaar natuurlijk veel en we laten veel dingen aan elkaar zien. Soms vullen we elkaar aan, maar in de meeste gevallen zijn het zijn ideeën/manieren die de doorslag geven. Het is erg prettig om iemand te hebben die er net even een betere kijk op heeft. Daar leer je zelf ook weer van.

In de periode die je hier nu rondloopt heb je ongetwijfeld al wel honderden inzendingen gezien. Welke daarvan zijn je nou bijgebleven en waarom?

Pffoeh, daar moet ik even diep voor graven. Het eerste wat mij te beginnen schoot is de onderstaande signature van Froop uit 2006.

2f247a7c631rw.png

Ik lag toen min of meer nog in de poepluier wat betreft signatures. Viel bijna van mijn stoel, zo mooi vond ik het. Natuurlijk had je destijds een heel clubje leden (Froop, Dizzee, Slimm, Levi en meer) die regelmatig fraaie werkjes lieten zien. Verder vind ik de banner van de GSC 2010, gemaakt door Levi, nog steeds erg gaaf.

2010gfxsigcontestbanner2.png

Qua signatures heb ik twee die me bijgebleven zijn. De eerste is van Jon-asses. Hij viel altijd op door zijn afwijkende en eigen stijl. De onderste twee zijn van smudge koning Dizzee. Hij stak in 2008/2009 met kop en schouders uit boven de rest.

post-33831-1260661499,54.png

hammer2.png

smudge2.png


En dat was 'm dan voor deze keer. De volgende kandidaat is:

@Mythbuster

photo-47175.jpg

Aarzel niet, en stuur je vragen voor Mythbuster, met als onderwerp Vmr: Mythbuster, naar OWN. Deze keer waren er niet veel inzendingen, dus hopen we de komende keer op meer. Dus, zodra je dit leest, meteen even doen, kan je het ook niet vergeten. Je kan je vragen tot en met maandag 20 februari insturen.


Volgende week geen Vraag maar raak! maar een ouderwetse Interviews. Tot de volgende "Vraag maar raak!"

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...