Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582095

Editie 271 - Game On!


OWN

288 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_5124.png

Deze rubriek is geschreven door !

Welkom bij alweer een nieuwe editie van Game On. Deze keer natuurlijk weer het hotste games nieuws van deze week. Ook hebben we het over de nieuwe handheld console van Sony, de PlayStation Vita. Het apparaatje ligt inmiddels alweer twee weken in de winkels, maar wat vinden we er nou eigenlijk van? En dan nog de Xbox, die is afgelopen woensdag maar liefst 10 jaar geworden. Daar hebben we natuurlijk ook nog het een en ander over geschreven. Lees het allemaal snel!

Halo grootste exclusieve franchise

Volgens Steve Beinner (director of global marketing van Xbox) is de Halo de grootste franchise die exclusief is voor een platvorm. Dit zegt Beinner in een interview met MCV.

"Eerlijk gezegd zijn er niet veel franchises die gedaan hebben wat Halo gedaan heeft. Er zijn er niet veel die zo zijn doorgebroken en zoveel verkocht hebben. Jij noemde dan Call of Duty en (Grand Theft Auto), maar als je kijkt naar platform-exclusieve games dan is er niets groter dan Halo", aldus Beinner.

Ook moet de terugkeer van hoofdpersonage Master Chief van deel vier een succes maken. "Halo heeft Master Chief een beetje gemist. Niet dat we daarmee willen zeggen dat de games die van de hoofdlijn afweken slechter waren. Maar we hebben zoveel waarde opgebouwd met Chief en het is zo'n sterk icoon dat spelers het een beetje gemist hebben dat ze niet konden zien wat hij (na zijn vorige games) is gaan doen.", aldus producer Kiki Wolfkill.

30000001.jpg

Xbox 360-gamers raken Achievements kwijt

Diverse Xbox 360-gebruikers melden van de week dat zij al hun Achievements kwijt zijn. Dit melden zij zowel op het officiële Xbox-forum als via Twitter.

Het probleem is vooralsnog niet duidelijk. De Xbox 360-gebruikers zagen hun Achievements verdwijnen en hun Gamerscore terug naar nul gaan, toen zij een Achievement haalden binnen een game. Microsoft heeft gereageerd en zegt de problemen op te hebben gelost. De helpdesk van het bedrijf werd veelvuldig gebeld door verontruste Xbox 360-gebruikers.

Xbox-live-logo.png

Xbox 10 jaar geworden

De Xbox is deze week maar liefst 10 jaar geworden. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Microsoft een unieke site online gezet die je laat zien wat er is gebeurd in 10 jaar Xbox. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat op 10 mei 2000 Bill Gates de Xbox aankondigde. De tijdlijn laat ook zien dat er op 28 januari vijf miljoen stuks van de originele Xbox verkocht waren in Europa alleen. Of dat de Xbox 360 op 22 november 2005 werd gelanceerd, waarmee Next Generation Gaming was gearriveerd. Wil jij de geschiedenis van de Xbox zelf uitzoeken of herbeleven? Ga dan naar deze site.

6afa9ac96c6d4006b8a05bb.jpg

Battlefield 3 DLC Trailer

In de vorige editie maakte we bekend dat Battlefield 3 DLC krijgt in de vorm van Close Quarters. Dit pakket bevat vier nieuwe maps en tien nieuwe wapens. Het richt zich met name op gevechten op korte afstand. De DLC komt uit in juni waarna er nog eens twee uitbreidingen volgen.

Geen onthulling van nieuwe Xbox in 2012

Er komt geen onthulling van de nieuwe Xbox in 2012. Dat blijkt uit een e-mail die Bloomberg heeft ontvangen van David Dennis, hoofd van corporate PR bij Microsoft.

"Er wordt niet gesproken over nieuwe Xbox-hardware op de E3 of op een ander moment in de nabije toekomst", schrijft Dennis. "Voor ons draait 2012 helemaal om de Xbox 360." Van andere Microsoft-medewerkers heeft Bloomberg vernomen dat het bedrijf de nieuwe Xbox mogelijk op de E3 van 2013 onthuld, om het apparaat later volgend jaar uit te brengen.

Volgens de eerdere geruchten zou Microsoft de nieuwe Xbox al op de aankomende E3 in juni aankondigen, en deze vervolgens in de zomer van 2013 uit te brengen. Dit betekent ook dat GTA: V hoogstwaarschijnlijk nog uitkomt op deze generatie consoles, wat dus goed nieuws is voor de fans.

Xbox_720.png

(Onofficiële logo)


[Opinie] PlayStation Vita

psvitawallpaper510x289.jpg

Wesley_GTA:

1. Wat vind je van de PS Vita?

Om eerlijk te zijn moest ik eerst even Google'en om te kijken wat je nou precies bedoelde. Maar dat is nu wel duidelijk. Over het algemeen vind ik het niet zo boeiend eruit zien. Ik heb het sowieso niet zo zeer met zulke kleine game-consoles.

2. Zou je er een aanschaffen?

Nee zeker weten niet, mij zul je nooit met zo'n ding zien lopen. Het lijkt mij echt helemaal niks.

3. Welke games zou je op de Vita willen spelen?

WWE 2012 heeft wel wat, erg leuk spelletje lijkt me.

4. De Vita heeft een touchscreen aan de voorkant en een touchpad aan de achterzijde, lijkt je dat handig?

Dat durf ik niet te zeggen, het zal wel next-generation voor de gaming console zijn. Ik denk dat het wel aardig handig kan zijn, maar of een onhandig iemand zoals ik daar nou mee overweg kan is nog maar de vraag.

MostWantedKid:

1. Wat vind je van de PS Vita?

Ik heb er nog niet heel veel over gehoord, maar wat ik heb gehoord is heel goed. Ik denk ook dat ze hem op het goede moment hebben uitgebracht, want een tijdje na de Nintendo 3DS waren we wel toe aan een nieuwe handheld.

2. Zou je er een aanschaffen?

Ik zou eerst een paar games er op willen voordat ik hem koop, ook eerst even kijken hoe je nou precies met dat touchscreen aan de achterkant moet omgaan. Maar áls ik een nieuwe handheld ga kopen, koop ik zeker de Vita.

3. Welke games zou je op de Vita willen spelen?

Ik zou wel FIFA 12 willen zien of (als hij erop uitkomt) GTA V. Maar ik denk niet dat hij op de Vita komt. Het liefst zou ik ook wel opgepoetste, aangepaste arcade games willen zien.

4. De Vita heeft een touchscreen aan de voorkant en een touchpad aan de achterzijde, lijkt je dat handig?

Het zorgt wel voor een andere dimensie qua games. De ontwikkelaar kan ook mooie elementen toevoegen aan de games door het touchpad, maar echt heel handig lijkt het me niet.

Kloep:

1. Wat vind je van de PS Vita?

Eerlijk gezegd een overpriced hebbedingetje. :P Heb vroeger een PSP gehad, maar deed daar al vrijwel nooit iets mee. Denk niet dat het hier heel anders mee zou zijn.

2. Zou je er een aanschaffen?

Nee, behalve als ik de loterij win.

3. Welke games zou je op de Vita willen spelen?

Als er in één keer eentje op m'n deurmat zou liggen, zou ik denk ik vooral racegames spelen.

4. De Vita heeft een touchscreen aan de voorkant en een touchpad aan de achterzijde, lijkt je dat handig?

Kan je dat ding nog wel normaal in je klauwen hebben zonder op allemaal dingen te klikken? Denk dat het zeker in het begin bijzonder onhandig is, maar je zal er wel aan kunnen wennen.

Sjaakswabber:

1. Wat vind je van de PS Vita?

De PS Vita heeft veel potentie vind ik, de besturing van shooters werkt eindelijk optimaal. Dit is te merken en te zien aan de game Unit 13, die ik zelf gister had uitgespeeld. Deze game laat aan andere gameontwikkelaars zien dat shooters even goed tot zijn recht komen op de PS Vita als op de consoles en PC.

2. Zou je er een aanschaffen?

De PS Vita had ik vorige week aangeschaft, tot nu toe nog geen spijt van gehad. Hopelijk blijven er goede games uit komen, en loopt het met dit apparaatje niet zo af als met de PSP waar na 2 jaar haast geen games meer voor uit kwamen.

3. Welke games zou je op de Vita willen spelen?

Resistance Burning Skies, jammer dat deze game pas 30 mei komt ( bijna 3 maanden uitgesteld ) Want de PS Vita schreeuwt om FPS games. Dit had de perfecte launchtitel kunnen zijn.

En verder hoop ik natuurlijk dat er een GTA speciaal voor de PS Vita komt, GTA Liberty CIty Stories en GTA Vice City Stories waren de beste games voor de PSP. Dus ik heb er zeker vertrouwen in dat Rockstar over alle games heen scoort met een nieuwe GTA handheld game voor de PS Vita.

Verder hoop ik dat de nieuwe Call of Duty die in November gaat komen ook op de PS Vita verschijnt, maar ik ben bang dat de Vita versie van Call of Duty een port word van bijvoorbeeld Call of Duty 4 of 5.

4. De Vita heeft een touchscreen aan de voorkant en een touchpad aan de achterzijde, lijkt je dat handig?

Nee, overbodig. Dat heeft een console ervaring op een handheld niet nodig, die functies zitten alleen in de weg met gamen. Bijvoorbeeld in Unit 13 spring je perongeluk over een muurtje heen terwijl er op je geschoten word, dit omdat deze touchknop naast je rechter analoge stick zit.

Basssss:

1. Wat vind je van de PS Vita?

Ik vind het wel een geinig apparaatje. Het mooiste aan de Vita vind ik toch wel de grafische kwaliteit die deze handheld kan draaien, ziet er zeker niet slecht uit. :)

2. Zou je er een aanschaffen?

Ik heb geen plannen om er eentje aan te schaffen. Ik denk sowieso dat ik er enkel op speel als ik lang in de auto moet zitten, en dat komt vrij weinig voor. Daarnaast heb ik nog een PSP die prima werkt, dus om nou een PS Vite aan te schaffen voor die enkele keren gaat me te ver, over het algemeen speel ik de games toch liever op de PC. ;)

3. Welke games zou je op de Vita willen spelen?

Als ik toch een Vita zou kopen, zou het wel mooi zijn als er wat vermakelijke games zijn zoals een GTA of een roleplay game zoals The Elder Scrolls of Mass Effect. Zelfs met een Call of Duty game zou me wel leuk lijken op de Vita, mits dit spel niet te duur is. Het mooiste zou gewoon zijn als het apparaatje alle spellen van de PS1 tot PS3 kon draaien. :P

4. De Vita heeft een touchscreen aan de voorkant en een touchpad aan de achterzijde, lijkt je dat handig?

Ik ben nooit echt gefascineerd geweest door deze touchscreens op de Vita, maar als ze het creatief toepassen in een spel heb ik er op zich geen bezwaar tegen.

PrioXCoMBo:

1. Wat vind je van de PS Vita?

Als ik hem zo zie vind ik hem er strak uitzien. Hij heeft veel weg van de PSP waarin ik vele leuke uurtjes heb gestoken. Helaas ben ik meestal niet zo handig met touchscreens waardoor dat een minpunt voor me is. Of ze het nou de PSVita hadden moeten noemen weet ik niet. Het is ziet eruit als een uitgebreidere versie van de PSP.

2. Zou je er een aanschaffen?

Nee, niet zomaar. Mocht er een exclusief top spel op uitkomen zou ik het misschien overwegen. En met een top spel bedoel ik bijvoorbeeld GTA.

3. Welke games zou je op de Vita willen spelen?

Zoals hierboven zou ik er alleen een kopen wanneer er een GTA op uitkomt. Voor andere spellen zou ik er nooit een kopen.

4. De Vita heeft een touchscreen aan de voorkant en een touchpad aan de achterzijde, lijkt je dat handig?

Mwa, ik heb het niet zo op touchscreens. En dat komt gewoon doordat ze soms iets doen wat je eigenlijk helemaal niet wilt.


Dit was de Game On editie voor deze week, volgende keer zijn we weer terug met een splinternieuwe uitgave vol games nieuws en dergelijke, blijf het vooral lezen en laat een reactie achter. Tot volgende week!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...