Dutchy3010

441 bezichtigingen

Deze rubriek is en wordt geschreven door Preddy.

Italiaanse ploegen in CL gewoon met publiek

AC Milan en Internazionale zullen gewoon met publiek gaan voetballen in het vertrouwde San Siro. Door de snelle plaatsing van de poortjes is het stadion toch veilig bevonden om publiek toe te laten, zo oordeelde de UEFA. Eerder werd naar buiten gebracht dat de ploegen op zoek waren naar een andere locatie, maar die plannen zijn nu dus voorgoed van de baan.

Tv-rechten Eredivisie te duur voor NOS

Het is niet waarschijnlijk dat de publieke omroep een poging doet het Eredivisie-voetbal terug te krijgen als na volgend seizoen het contract van Tien afloopt. Dat zegt Ruurd Bierman van de Raad van Bestuur van de publieke omroep.

,,Binnenkort beslissen we definitief, maar we staan er financieel zo slecht voor dat meebieden op de Eredivisie niet voor de hand ligt,’’ aldus Bierman. ,,Twee jaar geleden hebben we vastgesteld dat de Champions League prioriteit heeft. De kans lijkt me niet heel groot dat we die strategie gaan wijzigen.’’

In 2004 verloor de NOS de rechten op het Eredivisievoetbal aan John de Mol. De mediatycoon betaalde 105 miljoen euro om de competitie drie jaar uit te mogen zenden. Zijn zender Tien behaalt daarmee op zondagavond ruim twee miljoen kijkers, bijna evenveel als de NOS altijd deed.

via AD.nl

AZ speelt gelijk, Ajax verliest

Afgelopen woensdag moesten beide Nederlandse clubs die nog in de UEFA Cup zaten de eerste van twee wedstrijden spelen. Ajax moest te gast bij Werder Bremen, AZ reisde af naar de thuishaven van Fehnerbahçe.

Al na de loting voor de knock-out fase mocht duidelijk zijn dat beide ploegen bepaald niet de gemakkelijkste loting achter de rug hadden. Ajax trof het met Werder Bremen helemaal niet, de ploeg die Chelsea en Barcelona het nog redelijk lastig had gemaakt zou een hele moeilijk tegenstander blijken. Met de moeilijke uitwedstrijd in het vooruitzicht kwam er voor Ten Cate ook nog een grote hoeveelheid uitvallers bij kijken wegens blessures. Dit resulteerde in een onervaren en jong elftal, dat de opdracht meekreeg om Werder Bremen maar even te temmen.

Ajax werd redelijk overlopen, vanaf het begin van de wedstrijd al. De niet speelgerechtigde Davids zou een hele waarde zijn geweest, aangezien het middenveld eigenlijk niets in te brengen had tegen de Duitsers. Ballen werden te snel ingeleverd waardoor Bremen Ajax onder druk kon houden. Door die druk ging Ajax foutjes maken achterin, in de lijve van Olaf Lindenbergh. In de 22e minuut ontving hij gele kaart nummer 1, door een mooie buiteling van een Duitser. In de 24e minuut schopte hij iemand onderuit en de scheidsrechter kon dan eigenlijk niet anders dan de rode kaart tevoorschijn halen. De problemen stapelden zich dus op voor Ajax.

Toch resulteerde het uitvallen van Lindenbergh niet meteen in goals. Werder Bremen werd juist ongevaarlijker en Ajax kreeg zelfs wat kansjes. De rust werd ook met een brilstand aangevangen, maar werd voorafgegaan aan een opmerkelijk voorval. In de laatste minuut begon Stam een rush naar voren, welke werd afgestopt door Naldo met twee gestrekte benen. Rood was hier wellicht op zijn plaats geweest, ware het niet dat de scheidsrechter er niets in zag.

Na rust was het snel gedaan met Ajax, in de 48e minuut was het al 1-0. De 2-0 volgde snel later, ook al was het een uiterst dubieus doelpunt. Ajax kon schreeuwen wat het wou, de scheids gaf geen krimp. Ajax had zelf revange moeten nemen, toen Maduro op twee meter van het doel de bal vrij kon aannemen en een hoek voor het uitkiezen had. Helaas moest meneer de bal voor zijn rechter leggen, waardoor de Duitsers genoeg tijd hadden om de bal te kunnen blocken.

Werder zette even aan en het bleef een monsterverlies bespaard door het matig optreden van Almeida, die 100% kansen van de hand doet als 10% kansen. 3-0 werd de uitslag, waarmee Ajax zo'n beetje is uitgeschakeld.

Sprankelend voetbal was er niet te vinden in Bremen, maar wel in Istanbul. AZ kwam daar dus op bezoek en liet fraai voetbal zien, maar ook Fenerbahçe kon er wat van. De uitslag werd 3-3, waarvan bijna elk doelpunt er eentje is om in te lijsten. Als je heel objectief bekijkt maakten de Turken zelfs de mooieren, ook al had AZ de best uitgespeelde goal.

Die goal was de eerste van de avond en AZ kwam dus op voorsprong in Istanbul. Dat is een mooi begin voor een wedstrijd uit, helemaal als je in een heksenketel bent met duizenden Turken. Voortgedreven door het publiek had Fenerbahçe al een aantal goede kansen gehad, maar doelman Waterman redde een aantal keer goed op inzetten. Echter, hij kon de drie doelpunten niet verhelpen, die waren te wijten aan de verdediging van AZ. Gelukkig voor hun was de verdediging van de Turken ook niet je van het, anders had het wel een vervelende avond kunnen zijn geworden.

AZ had de wedstrijd kunnen winnen op het moment dat ze 3-1 voorkwamen, maar zoals gezegd waren ze er niet goed bij in verdedigend opzicht. De Turken kwamen nog terug tot 3-3, waar AZ natuurlijk nog alle kans mee heeft om door te gaan in het toernooi.

Werder Bremen in de BundesLiga onderuit

Wonnen ze verleden woensdag nog tegen Ajax, vandaag konden ze dat niet zeggen van degradatiekandidaat HSV. In laatstgenoemde derde wedstrijd onder de leiding van Huub Stevens was HSV te sterk voor Werder Bremen. Het had wel een penalty nodig om op voorsprong te komen, maar over het geheel genomen verdiende HSV de winst. Aanvoerder Van Der Vaart schoot de penalty binnen en zorgde ook hoogstpersoonlijk voor het tweede doelpunt.

De degradatiezorgen lijken dus verminderd, nadat HSV eindelijk weer van de laatste plek af is. Het linkerrijtje in Duitsland verschilt niet zoveel van punten, dus wanneer Huub nog een negental punten erbij sprokkelt staat de ploeg ook alweer in de no-danger zone.

Overigens speelde Schalke gelijk en verloor Bayern München.

Komende week

Komende week staat er weer een halve ronde Champions League op het programma, samen met de vervolg wedstrijden van de UEFA Cup. PSV moet dus gaan laten zien of ze het dipje uit zijn, met een lastige wedstrijd voor de boeg tegen Arsenal. Verdedigend moet PSV nu echt wakker blijven, aangezien Arsenal pijn te doen is wanneer het baltechnisch voorin niet uit de voeten kan.