Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581787

Editie 272 - Vraag maar Raak


OWN

745 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_108553_47_1791.png

Deze rubriek is geschreven door @Guardian1980


av-748.png

Welkom bij "Vraag maar raak!" De gast van deze week is @PatrickW en we legden hem de volgende vragen voor:

Hoe ben je ooit in aanraking gekomen met het modificeren van computerspellen?

Eind 2003 speelde ik Vice City, en raakte in de ban van de gameplay, de sfeer en de muziek. Toen ik de missies had uitgespeeld, wilde ik meer. Ik ging proberen om de 100% te halen, maar liep op een gegeven moment vast omdat ik o.a. een paar hidden packages niet kon vinden. Ik ben toen op internet gaan zoeken en tijdens deze speurtocht kwam ik ook het fenomeen "modding" tegen. Ik downloade "Moo-mapper" (een erg fraaie map-editor), ging ermee aan de slag en was erdoor gefascineerd. Ik bouwde daarmee een nieuw eilandje ten zuiden van de vuurtoren verbonden met een brug naar het vaste land, met daarop een huis, bomen en een grote loods(die dienst deed als garage). Helaas bleek het niet mogelijk te zijn om auto's op te slaan in de garage. Op zoek naar een oplossing stuitte ik op "vicebuilder" waarmee je de scripting van vice-city kon aanpassen. Dit sprak me door m'n achtergrond als programmeur natuurlijk erg aan en ik verdiepte me erin. Mijn pogingen om hiermee een werkende garage te bouwen, resulteerde in januari 2004 in mijn eerste gepubliceerde mod, die tamelijk revolutionair en populair was: de "marina carpark mod", waarmee de parkeergarage bij de "marina" kon worden gebruikt om maximaal 40 voertuigen op te slaan.

image_6.jpg

Had je, toen je er mee bezig was, ooit gedacht dat de "hot coffee mod" zoveel teweeg zou brengen?

Uiteraard hadden we wel verwacht dat de mod veel belangstelling en aandacht zou krijgen binnen de GTA community en waarschijnlijk ook wel daarbuiten binnen de game-community. Sexueel getinte content heeft naturlijk wel een bepaalde aantrekkingskracht op de gemiddelde gamer. Maar de aandacht van de politiek en de main-stream media viel volledig buiten de verwachting. Dat het door de Amerikanen zo zou worden opgeblazen had natuurlijk niemand verwacht. Wij kunnen ons als Europeanen ook amper voorstellen dat iemand zich gaat opwinden over een paar sex-scenes in een spel, waar je bijvoorbeeld met een machine geweer hele moordpartijen op straat aanricht.

hotcoffeemod.jpg

Wat vind je het leukst om te doen: Gamen, modden of admin/moderator spelen?

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n heel fanatieke gamer. GTA speel ik nog wel regelmatig, maar daarnaast eigenlijk niet zo heel veel andere spellen. Zeker geen spellen die ik helemaal uit ga spelen. Dus de keuze zal gaan tussen modden en admin/moderator spelen. Beide vind ik erg leuk om te doen, maar mijn hart ligt toch meer bij het modden, daar kan ik me helemaal in uitleven. Dit kan ik tot op zekere hoogte ook wel in m'n werkzaamheden op het forum, maar daar zitten toch ook wel veel saaie en vervelende zaken bij. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het namelijk echt niet leuk om als een politie agent mensen te moeten aanspreken op hun gedrag, om over het bannen van mensen nog maar te zwijgen.

ban.gif

Wat vind je leuker; Administator op GTAForum.nl of moderator op het grotere en internationale GTAForums.com?

Het is amper te vergelijken, door de verschillende rollen die ik op beide fora heb. Op GTAforum.nl houd ik me als administrator voornamelijk achter de schermen bezig met dingen als het maken van uitbreidingen van de forum software (b.v. Gangs en Corporation extensie) en organiseren van dingen. Op GTAForums.com besteed ik mijn tijd hoofdzakelijk aan het modereren van de uploads naar gtagarage.com en het modereren van de modding- en DYOM-sectie. Als ik gedwongen zou worden, een keuze tussen die twee te maken, zou ik waarschijnlijk voor gtaforums.com gaan, omdat mijn hart toch nog steeds wel bij het modden ligt.

toplogo.gif

Hoe vindt je gezin het dat je zoveel tijd stopt in alles wat een computerspelletje met zich meebrengt?

Ach, het is een van m'n hobbies en zolang het niet ten koste gaat van andere zaken maken ze er niet zo'n probleem van. De meeste tijd die ik erin stop gebeurt sowieso op tijdstippen dat de rest van het gezin slaapt. Ik ben namelijk in de gelukkige omstandigheden dat ik met erg weinig slaap uitkan, dus heb ik in de nachtelijke uren veel tijd over, die ik dan in dit soort hobbies kan stoppen. Mijn zoon is ondertussen trouwens ook oud genoeg om zelf ook met veel plezier GTA te spelen, dus die vind het wel leuk dat ik daar ook mee bezig ben.

werkplek.png

Hoe vind je het dat jij hier actief bent op een forum waarvan de gemiddelde leeftijd onder de twintig ligt en jij die leeftijd toch al wel een tijd geleden bent gepasseerd?

Ik heb mezelf daar eigenlijk nooit zo druk om gemaakt. Als je een gemeenschappelijke hobby hebt, vallen leeftijdsverschillen snel weg en ik heb het nooit als een belemmering ervaren in de omgang met andere leden. Er zijn wel meer oudere leden op het forum en die gaan gewoon op in de massa. Over het algemeen zie je wel dat ze wat rustiger en minder opvliegerig zijn dan sommige jongere leden, daarmee hebben we natuurlijk ook wel een beetje een voorbeeld functie. Een voordeel ervan is dat ik wel bijblijf en volledig op de hoogte ben van de nieuwste trends en rages, in tegenstelling tot sommige mensen van m'n leeftijd.

seniordesigner.jpg

Je loopt hier al een hele tijd mee. Heb je er nooit over nagedacht om te vertrekken van GTAF?

Daar denk ik wel eens aan in tijden dat ik minder tijd te besteden heb aan GTA, omdat ik druk ben met belangrijkere zaken zoals b.v. gezondheidsproblemen binnen het gezin en dead-lines op het werk. Op zulke momenten kan ik niet zoveel tijd aan GTAF besteden, dat ik eigenlijk zou willen, maar ik vind het tot nu toe nog steeds te leuk, om er een streep doorheen te halen.

photo-748.png

Zijn er zaken die jij anders zou doen als jij de grote baas van GTAGames zou zijn?

Nee, beslissingen over belangrijke zaken over GTAGames bespreekt Joriz bijna altijd met de administrators en na de nodige discussies, zitten we altijd wel op 1 lijn. Als ik op zijn stoel zou zitten, zou ik wat dat betreft hetzelfde doen en zouden we als administrator-team dus tot dezelfde besluiten komen.

Ik zou niets weten wat ik als webmaster zou hebben gedaan, wat we nu niet doen. Dat zou natuurlijk ook raar zijn, want als ik een idee heb voor nieuwe dingen of veranderingen, dan bespreek ik die nu ook gewoon met de anderen. En als het een goed idee is, dan zullen de anderen, inclusief Joriz, het er wel mee eens zijn. Nouja, ik zou misschien een mooier kantoorpand hebben gekozen.

office.jpg

Waar ben je het liefst mee bezig op GTAForum?

Zowel als crew-lid en als modder houd ik me het liefst bezig met het bedenken en maken van nieuwe dingen. In ben eigenlijk geen typisch forumlid, want voor mij persoonlijk hoeft het eindeloos keuvelen over een onderwerp niet zo. Ik stop mijn energie liever in het werken aan nieuwe dingen op het forum. Nieuwe forum-functies, nieuwe info op de wiki, nieuwe contests, dat soort dingen. Dit ligt natuurlijk ook wel enigszins in lijn met mijn achtergrond als modder (binnen de GTA comunity) en software-engineer (IRL).

gallery_748_15_79114.png


En dat was 'm dan voor deze keer. Onze volgende kandidaat is:

@Hanneswasco

photo-61247.png

Aarzel niet, en stuur je vragen voor Hanneswasco, met als onderwerp Vmr: Hanneswasco, naar OWN. Zodra je dit leest, meteen even doen, kan je het ook niet vergeten. Je kan je vragen tot en met maandag 2 april insturen.


Volgende week geen Vraag maar raak! maar een ouderwetse Interviews. Tot de volgende "Vraag maar raak!"

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...